Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Yokohama

Yokohama kip in boomtakken Mooie yokohama kip verkennen in grind

Yokohama Geschiedenis

De yokohama is afkomstig uit Japan en werd voor het eerst vanuit de haven van Yokohama geëxporteerd, wat de naam van het ras verklaart. Ze werden ontwikkeld als sier- en showras en zijn met name bekend vanwege hun prachtige lange staart en zadelveren. Het ras hoort een gele huid te hebben en een walnoot- of drierijige kam. Van het ras bestaat een grote vogel en een krielversie.

Yokohama Gedrag

Yokohamas zijn elegante vogels en geschikt om als toom in een achtertuin te houden. Het zijn vriendelijke, makkelijk tam te maken vogels al kunnen ze wat bewegelijk zijn wanneer ze niet regelmatig in handen worden gehouden. Hennen leggen, niet veel, getinte of crèmekleurig eieren. Er wordt gezegd dat als ze een eiwitrijk dieet krijgen, bijvoorbeeld met vis, ze elke dag eieren leggen. Het nadeel van de lange staart van dit ras is dat deze vuil wordt wanneer het regent en modderig is. Fokkers houden dit ras binnen om beschadigingen, verkleuringen, rui etc. te voorkomen en de staart zo goed mogelijk te laten groeien. De staart kan binnen een jaar wel een meter lang worden. De zitstokken moeten hoog worden geplaatst om de staart de ruimte te geven om te hangen en beschadigingen aan de staartveren te voorkomen. Het is een mooie en aantrekkelijke aanwinst voor in een tuin, hoewel het wat meer tijd kost om voor dit ras te zorgen. Yokohamas hebben een kalme, dociele houding en kunnen goed omgaan met gevangenschap en een gemengde toom. Het is niet het meest winterharde ras, dus houd hier rekening mee wanneer het koud is.

Hanen wegen rond de 2 kg, hennen ongeveer 1,6 kg. Een krielhaan weegt gemiddeld 740 g en hennen 625 g.

Yokohama Variëteiten

Wit met rode schouders.

Yokohama Status

vrij gangbaar

Verwante producten

Yokohama afbeeldingen

Yokohama te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Yokohama te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Yokohama

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.