Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Aseel

Asil vrouwtje Asil mannetje

Aseel Geschiedenis

De aseel is een heel oude vogel die al meer dan tweeduizend jaar geleden in India als vechtvogel werd gefokt. De naam aseel, of asil, is Arabisch en betekent: met een lange stamboom. Rond 1750 werden ze naar Europa gebracht. Het zijn van nature vechtvogels met sterke spieren en zware botten. Ze zijn erg moedig en hebben veel uithoudingsvermogen. Het ras heeft een opvallend krachtige, rechte houding. Hun kleur is geel of wit. Ze hebben een kleine erwtenkam die eruitziet als drie verschillende kammen waarvan de middelste het grootst is en ze hebben geen wanglellen. Hun ogen zijn parelwit en ze hebben zware wenkbrauwen, wat aan een havik doet denken. Ze hebben harde veren, maar hun borstbeen is kaal, terwijl hun snavels sterk en geel zijn. Er is ook een krielvariëteit, die het exacte miniatuur van de grote vogel is.

Aseel Gedrag

De hennen leggen niet erg goed, maar als ze broeds worden blijven ze perfect zitten en het zijn uitstekende moeders. De kuikens worden erg langzaam volwassen en vechten vaak al van heel jongs af aan met elkaar. Ze moeten dan uit elkaar worden gehaald, want als ze de kans krijgen vechten ze zich letterlijk dood. Aseels hebben heel veel ruimte nodig om te kunnen ontsnappen uit een gevecht. Ondanks dat het vechtvogels zijn kunnen ze heel makkelijk tam worden gemaakt en eten dan rustig uit je hand. Ze zitten het liefst droog en doen het niet goed in een koud klimaat. Ondanks hun kracht vliegen ze niet erg goed. Ze zijn nu zeldzaam en het is moeilijk om volstrekt raszuivere aseels te vinden. De mannetjes wegen tussen de 1½ en 2½ kilo en de vrouwtjes tussen 1¼ en 2¼ kilo.

Aseel Variëteiten

Er zijn geen specifieke kleuren voor de aseel; je hebt ze in het wit, patrijs gevlekt, tarwe, reebruin, zwart-wit gevlekt, donkerrood, rood/tarwe. grijs, getoept, woerd (‘duckwing’), fluweel en blauw met een zilverkleurige nek.

Aseel Status

gangbaar

Verwante producten

Aseel afbeeldingen

Aseel te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Aseel te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Aseel

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.