Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Australorp

Australorps-kip-wit-achtergrond Australorps-kippenpluk Australorps-kip-zwart Australorps-kiptuin

Australorp Geschiedenis

De australorp werd in de jaren '20 in Australië gefokt vanuit de black Orpington, in de eerste plaats voor de eierproductie en minder voor het vlees. De naam komt van de club die daarvoor gesticht werd, de Austral Orpington Club. Ze leggen gekleurde eieren en doen dat uitstekend; ze hebben het wereldrecord eieren leggen op hun naam staan: een hen van die soort heeft in 365 dagen 364 eieren gelegd! Ze zijn kleiner en compacter dan de Orpington, maar er zit nog steeds een heleboel vlees aan. Over de veren van de zwarte soort ligt een prachtige groene glans. Ze hebben opvallende zwarte ogen. Ze hebben een enkele kam met regelmatige inkepingen en hun oorlellen zijn rood, evenals hun middenlange halskwabben. Hun poten zijn zwart en veerloos en ze hebben 4 tenen.

Australorp Gedrag

De australorp is een actief ras. Ze groeien snel; de hennen raken al aan de leg al ze zo’n maand of vijf zijn. Ze zijn opmerkelijk productief en worden niet gauw broeds. Het zijn goede huisdieren, want ze zijn kalm en vriendelijk, al zijn ze een beetje zwaar om door kinderen opgetild te worden. Maar er is een krielvariëteit, die veel beter geschikt is als huisdier voor kinderen. Ze vinden het wel best in een ren, maar ze vinden het heerlijk om los rond te kunnen scharrelen. Ze kunnen niet goed vliegen, dus het hek hoeft niet bijzonder hoog te zijn. Ze kunnen veel hebben en kunnen ook goed tegen koud weer. Een Austracorp-haan weegt ongeveer 4 kilo en een hen rond de 3 kilo.

Australorp Variëteiten

Er zijn twee kleuren, n.l. zwart met een schitterende groene glans over de veren en blauw met leiblauwe veren met donkerdere streepjes erdoor.

Australorp Status

gangbaar

Gerelateerde producten

Australorp afbeeldingen

Australorp te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Australorp te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Australorp

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.