Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Barnevelder

Barnevelder-kip-wit-achtergrond Barnevelder-kip-grazend Barnevelder-kip-twee-tuin

Barnevelder Geschiedenis

De barnevelder werd door de Nederlanders ontwikkeld in het dorp Barneveld. Het was de bedoeling om een hen te fokken die tegen een stootje kon, bruine eieren zou leggen en ook in het Verenigd Koninkrijk verkocht kon worden. De rassen waaruit de barnevelder is gefokt zijn zorgvuldig gekozen: een Hollandse vogel gekruist met een langshan, brahma en cochin. De meeste barnevelders zijn al lang verdwenen, maar die er nog wel zijn leggen goed, maar laat ze niet te dik worden.

Barnevelder Gedrag

Dit zijn luie kippen! Daarom moeten ze als scharrelkip worden gehouden om genoeg beweging te krijgen. Ze krijgen gele kuikens, die er heel lang over doen om hun latere donkerdere veren te laten groeien. De hennen worden gauw broeds, dit maakt ze makke kippen en goede moeders.

Barnevelder Variëteiten

Barnevelders komen voor in verschillende kleurslagen: zwart, dubbelgestreept, patrijs en zilver. Alle variëteiten hebben heel opvallende oranje ogen en heel gele poten. Het zijn sterke vogels die goed leggen. Ze geven grote, bruine eieren.

Barnevelder Status

gangbaar

Gerelateerde producten

Barnevelder afbeeldingen

Barnevelder te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Barnevelder te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Barnevelder

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.