Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Campine

Kip van de camping Kip van de camping

Campine Geschiedenis

De campine komt oorspronkelijk uit Antwerpen en wordt al verscheidene eeuwen gefokt en wel om de witschalige eieren. In de 19e eeuw werd de campine naar Groot-Brittannië gebracht. Hij lijkt heel veel op de Belgische Brakel, behalve wat de grootte betreft. De brakel is de grootste van de twee. De Engelse, of standaard, campine van vandaag is een mix van twee Belgische variëteiten, waarbij het verendek van de mannelijke en vrouwelijke campines een identiek kleurenpatroon heeft.

Campine Gedrag

Het is een levendig ras dat het liefst de meeste tijd buiten rondscharrelt. De vogels zijn erg waakzaam en onderzoeken alles. Sommige ervan kunnen nogal wild van aard zijn, terwijl anderen juist een heel vriendelijk karakter hebben.

Campine Variëteiten

Deze vogel wordt in twee verschillende kleuren gefokt: goud en zilver. Het is een prachtige vogel met krijtstreepvleugels. Het lichaam, de vleugels en de staart van de gouden campine zijn zwart, gestreept met donker oranje en goud. Hun nek heeft een verbluffende gevlamd oranje kleur. Ze hebben zuiverwitte oorlellen en hun poten zijn leiblauw. Ze worden voornamelijk gefokt voor sierdoeleinden, maar ze leggen wel een behoorlijk aantal middelgrote witte eieren. Ze worden niet broeds, kunnen niet goed tegen de kou en hun kam kan gauw bevriezen.

Campine Status

gangbaar

Verwante producten

Campine afbeeldingen

Campine te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Campine te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Campine

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.