Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Cochin

Blauwe vrouw Buff man Patrijs vrouwtje Blanke man

Cochin Geschiedenis


De Cochin is oorspronkelijk ontstaan in China omstreeks 1850, waar hij bekend was als de Sjanghai of Cochin China. De eerste vogels werden in ontvangst genomen door Koningin Victoria, wat leidde tot grote populariteit van het ras. Er werd gedacht dat de Chinezen ze met zo’n overvloedig verendek fokten om dekbedden te vullen. De Cochin heeft geen scherpe hoeken en ziet er heel rond uit. Dit is het grootste van de zware rassen en de hanen kunnen wel 5½ kilo wegen! Het zijn ook grote vogels, wat nog wordt geaccentueerd door hun enorme hoeveelheid veren. Het verendek is zacht, met korte, brede veren.

Cochin Gedrag


Het ronde uiterlijk van de Cochin tast jammer genoeg hun gezondheid aan, wat zorgt voor metabolische- en hartproblemen, wat er niet beter op wordt door hun nogal luie leefwijze. Ze worden graag op kort gras gehouden en gaan niet op zoek naar eten in hogere begroeiing omdat dat de veren op hun voeten beschadigt. Ze nemen opmerkelijk weinig ruimte in en vinden het prettig om achter een hek te zitten. Zet de cochin zeker niet op koud, nat gras als ze jong zijn. Door de overvloedige verendek op hun poten en voeten is het het best om de Cochins op natte dagen binnen te houden, want dan vormt de modder een probleem: er kunnen zich modderballen vormen onder hun voeten. Ze vliegen niet en een hek van een halve meter is genoeg om ze binnen te houden. Ze broeden uitstekend vanwege hun kalme, moederlijke aard. Ze leggen vrij grote eieren, maar dat zijn er in een jaar niet veel. De kuikens zijn sterk als ze uit het ei komen, maar daar hebben ze 22 in plaats van de gebruikelijke 21 dagen voor nodig. Cochins zijn vriendelijke, tamme kippen die zich gauw onderdanig gedragen als ze samen met agressievere rassen worden gehouden. Ze hebben voedsel van goede kwaliteit nodig en worden in twee jaar volwassen. Het zijn opvallend goede huisdieren en als huisdier leven ze tussen de 8 en 10 jaar.

Cochin Variëteiten


Zwart, blauw, eenkleurig roodbruin, koekoek, patrijs, korhoen en wit. De poten zijn geel en de oorlellen rood, terwijl de ogen roodachtig voskleurig zijn.

Cochin Status


gangbaar

Cochin afbeeldingen

Cochinekip in de tuin
Moeten we uitgaan?
Twee kippen
Een cochin huhner kip met prachtige veren op een grasveld
#LivintheBantamLife
Kip en kuiken
Kip en kuiken
Bantam Black Cochins hanen
Cloudia de knuffelige Cochin
Stormia de Blauwe Cochin
Cloudia Chillen met Marc
Faverolle en Cochin
Cloudia en Stormia de Cochins
Doorzichtig
Cochin 3
kuiken
Cochin kuiken
Dag oude Cochin
kuiken
cockin kuiken
Ik ben de koning van het kasteel
A en T Smith Home fokken Cochin
Splash cochin 13 weken oude haan
Cochin
cochin haan
Cochin Hen
Koekoek Frizzle Cochin hen
Frizzle Cuckoo Cochin met een paar goudgezoomde poetsmiddelen
Nessa onze patrijs cochin

Cochin te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Cochin te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Cochin


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.