Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Maleierhoen

Grote zwarte rode maleisische lul Grote blauwstaart tarwe malay

Maleierhoen Geschiedenis

Het ras werd rond 1830 in Engeland geïntroduceerd vanuit Azië, oorspronkelijk voor hanengevechten. Het zijn zeer grote vogels en door hun rechte houding en lange poten en nek lijken ze nog langer dan ze werkelijk zijn. Het brede hoofd met een smalle kam, een felle uitdrukking en geprononceerde wenkbrauwen rust op een brede nek. Het zijn welgevormde vogels met een dicht verendek die doorgaans voor hun uiterlijk worden gehouden (en niet zozeer voor hun eieren of vlees). Deze vogels hebben een lange levensduur en zijn energiek. Er bestaat ook een krielversie van dit ras.

Maleierhoen Gedrag

Meleierhoen hanen zijn intolerant naar andere hanen, zoeken ruzie met elkaar en vallen iedereen aan die zich bij hun hennen in de buurt waagt. Daarom is het onverstandig ze in een grote toom te houden en is het beter een paar of trio te houden. Toch kunnen deze vogels gehecht raken aan hun verzorgers en tam worden gemaakt. De hennen worden vaak broeds maar zijn vanwege hun lange poten geen goede broeders. Ze kunnen gevangenschap niet goed verdragen en om hun slanke uiterlijk te behouden hebben ze veel beweging nodig. Bij het plaatsen van de voer- en drinkbakken moet u erop letten dat ze niet te laag worden geplaatst omdat de vogels er door hun lange poten dan niet bij kunnen komen. Hennen leggen niet veel eieren en leggen slechts een aantal maanden per jaar eieren. Het zijn zeer grote vogels. Hanen wegen ruim 4 kilo, de hennen ruim 3 kilo.

Maleierhoen Variëteiten

De Maleierhoen komt voor in zwart, zwart-rood, pyle, getoept en wit.

Maleierhoen Status

Zeldzaam

Gerelateerde producten

Maleierhoen afbeeldingen

Maleierhoen te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Maleierhoen te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Maleierhoen

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.