Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Rhode Island red

Vrouwelijk Mannelijk

Breed Rating (1 Reviews)

Uiterlijk
Karakter
Weerstand
Ei
Tuin

Rhode Island red Geschiedenis

De Rhode Island red werd omstreeks 1890 ontwikkeld op Rhode Island, Massachusetts (Verenigde Staten). De Rhode Island red werd ontwikkeld door de kruising van een aantal rassen, waaronder de buff cochin, langshan, zwart-rode maleirhoen, Hollands hoen en leghorns met rozenkam. De Rhode Island is een vogel die is ontwikkeld voor zowel het vlees als de eieren om te voldoen aan de vraag van de Amerikaanse bevolking. Het ras verscheen in 1903 in het Verenigd Koninkrijk en werd al gauw buitengewoon populair. Een kruising van de Rhode Island en de sussex ligt ten grondslag aan de meeste huidige hybride vogels. De Rhode Island red is tegenwoordig misschien wel het bekendste kippenras ter wereld.

Rhode Island red Gedrag

Rhode Islands worden geclassificeerd als zwaar ras, maar ze zijn wel actief. Ze genieten ervan om hu voedsel op gras bij elkaar te scharrelen. Ze zijn slim en waakzaam, maar tegelijkertijd ook kalm. Het zijn heel goede huisdieren, die tamelijk gehard zijn. Per jaar produceren ze een groot aantal bruine eieren.

Rhode Island red Variëteiten

De Rhode Island is een rode vogel. Het gevederte is vol, glanzend donkerrood bij het mannetje en iets minder glanzend bij het vrouwtje. De heren mogen alleen zwart in hun vleugels en staart hebben en de dames ook, maar die kunnen ook zwart in hun nek hebben. Hun lichaam is breed, diep en langwerpig van vorm. Ze hebben een brede, platte rug en een staart van gemiddelde grootte. Hun oorlellen zijn rood, evenals hun ogen. Ze hebben gele poten.

Rhode Island red Status

gangbaar

Gerelateerde producten

Rhode Island red afbeeldingen

Rhode Island red te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Rhode Island red te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Rhode Island red (1 van 1)

4 Sterren:

0

3 Sterren:

0

2 Sterren:

0

1 Ster:

0

wouw - Jan,

wij hebben ze ook ze zijn echt goeie mooie kippen de kuiken zijn zo schatig echt leuk barnevelders zijn echt slechte kippen