Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Sumatra

Sumatrakip van dichtbij Sumatrakip met kuikens in het gras

Sumatra Geschiedenis

De Sumatra is een inheems ras van het eiland Sumatra. In de 19e eeuw werden ze voor hanengevechten in Europa geïntroduceerd. Zowel de hanen als hennen hebben van nature zeer kleine lellen en kammen, waar veel vraag naar was, omdat de dieren daardoor tijdens de gevechten minder schade op konden lopen. Tegenwoordig wordt het ras voornamelijk voor showdoeleinden gehouden, geliefd vanwege hun aantrekkelijke groen-zwarte pluimage. Beide seksen hebben zeer lange, fazantachtige staartveren. De zadelveren van hanen raken bijna de grond. Van het ras bestaat ook een krielversie.

Sumatra Gedrag

Sumatras werden oorspronkelijk Sumatra game genoemd, vanwege hun verwantschap met het bankivahoen. De vogel kan goed vliegen, hun gebied om in rond te scharrelen dient daarom goed te zijn afgezet, bij voorkeur met een dak of netten. Sumatras kunnen erg tam worden wanneer ze regelmatig in contact komen met mensen en kunnen in een gemengde toom worden gehouden. Wel hebben de dieren dan veel ruimte nodig waarin ze vrij rond kunnen scharrelen omdat ze territoriaal kunnen worden. Vanwege hun lange staartveren heeft dit ras een beetje meer zorg nodig dan andere rassen. Zitstokken dienen hoog te worden geplaatst zodat de staart genoeg ruimte heeft om te hangen. Hennen leggen (niet veel) kleine, crèmekleurige eieren. Het zijn bijzonder goede moeders die erg goed zijn in het uitbroeden van eieren. Daarom worden ze ook wel gebruikt om de eieren van watervogels uit te broeden.

Hanen wegen 2,3 - 2,7 kg en hennen ongeveer 2.3 kg. Krielen: hanen 0,75 kg en hennen 0,65 kg.

Sumatra Variëteiten

Zwart wit, splash, blauw.

Sumatra Status

Bedreigd

Gerelateerde producten

Sumatra afbeeldingen

Sumatra te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Sumatra te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Sumatra

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.