Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Zijdehoen

Gold Gold vrouwelijk Blanke vrouw

Zijdehoen Geschiedenis

De oorsprong van zijdehoenders of silkies is onduidelijk, maar ze bestaan al enige eeuwen. Er wordt aangenomen dat ze uit India, China of Japan stammen en zo’n 200 jaar geleden in Europa terecht zijn gekomen. Hier werden ze verkocht als een kruising tussen een konijn en kip! Het is een lichtgewichtkip met een breed, dik uitziend lichaam dat bedekt is met fijne, pluizige veren. Ze hebben een korte, nogal haveloos uitziende staart en een kleine, sierlijke kop met een rechtopstaande volle kuif. De zijdehoen heeft een brede snavel, glad gezicht en zwarte, heldere ogen. De vogels hebben een ronde kam, ook wel moerbeikam genoemd. Hun wanglellen zijn hol, halfrond en niet erg lang. De poten zijn blauw-paars en voorzien van een vijfde teen.

Zijdehoen Gedrag

Zijdehoenders neigen naar broedsheid en zijn uitstekende moeders, al leggen ze maar weinig eieren. Het zijn kalme, vriendelijke, vertrouwensvolle en vrij levendige vogels, die niet kunnen vliegen en dus achter een lage omheining kunnen worden gehouden. In de tuin richten ze weinig schade aan. Omstreeks Kerstmis beginnen ze met het leggen van eieren. De hen gaat dan op een paar eieren zitten en blijft zelfs broeds als u haar eieren weghaalt. Silkies worden vaak gebruikt als pleegmoeders voor de eieren van andere hennen. In de zomermaanden leggen zijdehoenders geen eieren. Het verendek van deze vogel is niet waterdicht waardoor hij in droge omstandigheden dient te worden gehouden. Ze hebben echter niet veel ruimte nodig en kunnen in een vrij kleine ren worden gehouden. Ze hebben vrij snel last van kalkpoten, maar het zijn sterke kippen die goed tegen de kou kunnen. De soort met een zwarte huid en zwarte botten wordt in China als delicatesse beschouwd; ook gelooft men daar, dat de gemalen botten speciale genezende eigenschappen bezitten. Zijdehoenders hebben een levensduur van ongeveer 9 jaar en kunnen tam worden gemaakt en als echt huisdier worden gezien, wat ze bij uitstek geschikt maakt voor kinderen.

Zijdehoen Variëteiten

Zwart, blauw, goud, wit, patrijs, drievoudig gezoomd patrijs, drievoudig gezoomd zilver patrijs, grijs, koekoek, rood en eenkleurig roodbruin.

Zijdehoen Status

gangbaar

Gerelateerde producten

Zijdehoen afbeeldingen

Zijdehoen te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Zijdehoen te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Zijdehoen

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.