Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Amerikaanse cockerspaniël

Een schattige amerikaanse cocker spaniel met een opvallende zwart-witte vacht Een schattige chocoladebruine amerikaanse cocker spaniel hijgend met zijn tong uit A GorGeous amerikaanse cocker spaniel met lange zachte oren Een mooie chocoladebruine amerikaanse cocker spaniel met amberkleurige ogen Een chique chocoladebruine amerikaanse cocker spaniel met een donzige vacht

Geschiedenis


De cockerspaniël arriveerde in Amerika in 1620 aan boord van de Mayflower (schip waarin Engelse kolonisten naar Amerika voeren). Na een aantal jaren fokken werd de American Cocker Spaniel club opgericht die verantwoordelijk was voor het tot stand brengen van de amerikaanse cockerspaniël zoals we die tegenwoordig kennen. Deze hond ziet er heel anders uit dan de huidige engelse cockerspaniël. Het ras werd 'ontworpen' om geschoten wild op te halen maar is ook een prettig huisdier.

Gedrag


De Amerikaanse cockerspaniël is een lieve, levendige en blije hond die het heerlijk vindt om bij mensen in de buurt te zijn en goed kan omgaan met andere honden en kinderen. Omdat ze erg verlegen kunnen zijn is het belangrijk dat ze van jongs af aan gesocialiseerd worden en kennismaken met allerlei mensen, plaatsen en situaties. Ze kunnen onderdanig zijn en urineren als ze te enthousiast worden, dus werk hier aan zodra u deze hond in huis krijgt. Zeg ze gedag maar maak er niet een te groot spektakel van. Ze kunnen niet goed te lang alleen worden gelaten en dit kan zorgen voor gedragsproblemen. Benchtraining kan hierbij helpen. Laat ze er langzaam maar zeker aan wennen om korte periodes alleen te zijn.

De Amerikaanse cockerspaniël is een blije en enthousiaste hond die goed kan worden getraind. Ze zijn behoorlijk intelligent, al wordt hun gedrag met name bepaald door de wil hun eigenaar te behagen. De training dient positief en consequent te zijn. Zoals de meeste spaniëls zijn dit gulzige honden, dus ook lekkernijen kunnen helpen bij hun training. Ze reageren sterk op de wensen van hun eigenaar. Een kwispelende staart hoort bij de Amerikaanse cockerspaniël en ze vinden het fijn u blij te maken en knuffels te ontvangen. Competities zoals retrieval, agility en obedience passen goed bij dit ras. Ook zijn het uitstekende therapiehonden.

Door hun hoge energielevel neemt de Amerikaanse cockerspaniël er geen genoegen mee de hele dag binnen te zitten en een klein blokje om te lopen. Door ze per dag minstens een uur de kans te geven om te rennen houdt u ze gelukkig, al is twee uur beter. Over het algemeen luisteren ze goed naar het commando 'hier'. Door buiten met ze te spelen zorgt u ervoor dat ze voldoende mentaal en fysiek worden uitgedaagd. Daarna zullen deze zeer aanhankelijke honden bij u op de bank willen kruipen om te slapen.

De vacht van de Amerikaanse cockerspaniël kan vrij lang worden. Showhonden dienen een lange vacht te hebben, het onderhoud hiervan kost behoorlijk wat tijd. Veel mensen die deze honden als huisdier houden kiezen er daarom voor de vacht te knippen. Dagelijks kammen verwijdert de dode haren, klitten en knopen. Om de paar maanden dient de vacht te worden geclipt. Door de ogen schoon te houden voorkomt u verkleuring door tranen.

Een aantal gezondheidsproblemen worden met dit ras in verband gebracht. Patella luxatie, staar, cherry eye en progressieve retina atrofie komen relatief vaak voor. Ook IMHA kan een probleem zijn.

Karakter


Amerikaanse cockerspaniëls hebben een blij en zachtaardig karakter. Hoewel het meer dan zijn Engelse neef een gezelschapshond is, heeft ook de amerikaanse cockerspaniël voldoende beweging nodig. Dit is een lief en sociaal ras dat zich sterk hecht aan zijn gezin en graag andere mensen ontmoet. Ze kunnen luidruchtig zijn maar ook verlegen, waar met de juiste socialisatie kan worden gewerkt.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de Amerikaanse cockerspaniël mee te maken kan krijgen zijn onder andere oogziekten, huidproblemen, gewrichtsproblemen (heupdysplasie etc.), schildklierproblemen, epilepsie, hartziekten, bloedstollingsziekten en leveraandoeningen.

De Amerikaanse cockerspaniël is een ras dat gevoelig is voor allerlei gezondheidsproblemen. Dit is het gevolg van hoge mate van inteelt. Het is daarom erg belangrijk de gezondheid van de voorouders te controleren van de pup die u wilt kopen. De dierenartskosten kunnen anders flink oplopen.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 12 - 15 jaar
 • Gewicht ca.: 11 - 14 kg
 • Hoogte: 35 - 40 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: lang
 • Vachtverzorging: dagelijks
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: klein huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: vogelhond
 • Maat: Medium
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Amerikaanse cockerspaniël afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Amerikaanse cockerspaniël


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.