Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Bedlingtonterriër

De mooie witte vacht van een jonge bedlington terriër Een mooie volwassen bedlington terriër die stil ligt Een close up van de mooie lange oren van een bedlington terriër Een jong volwassen bedlington terriër die aandachtig zit Een close up van het mooie witte haar en de puntige neus van een bedlington terriër Een prachtige bedlington terriër, die zijn Goed verzorgde vacht laat zien. Een mooie, kleine bedlington terriër puppy die netjes zit Een jonge bedlington terrier puppy met een mooie, zachte vacht Een mooie, kleine bedlington terriër die buiten speelt

Geschiedenis


De Bedlingtonterriër is een klein terriërras, vernoemd naar het mijnwerkersstadje Bedlington in het noordoosten van Engeland. Ze werden gefokt om plaagdieren in mijnen te vangen, maar werden al snel ingezet voor de jacht op konijnen, vossen, dassen en otters. Er wordt aangenomen dat het ras nauw verwant is aan whippets, dandie dinmont-terriërs en otterhounds. Ze zijn dol op water en zijn, vergeleken met andere waterhonden zoals de newfoundlander, krachtige zwemmers. Tegen de negentiende eeuw werd het ras populair bij de bovenklasse en sierden al snel de showring.

Gedrag


De Bedlingtonterriër is pittig, aanhankelijk en loyaal. Het is de minst terriëractige terriër, al hebben ze een sterk instinct als het aankomt op kleine, harige wezens. Deze rustige hond is een ideaal huisdier, houdt van mensen en is gelukkig wanneer hij bij u op de bank kan liggen om te worden geknuffeld. Door zijn ongewone vacht doet de Bedlingtonterriër denken aan een lam en wordt dan ook wel de "lamshond" genoemd. Het zijn rustige huishonden die goed overweg kunnen met onbekenden en enthousiast worden als er iemand aan de deur staat. Ook zijn deze geduldige honden goed met kinderen en zullen zelden happen.

Hun terriër-instinct zal echter naar boven komen wanneer ze ontevreden zijn over een situatie. Al ziet deze stille hond er zacht uit, ze laten zich niet op hun kop zitten door andere honden en zullen vechter wanneer ze zich bedreigd voelen. Deze dappere hond is niet snel bang. Ze kunnen heel eigenwijs zijn maar bekoren u graag (als ze daarvoor in de stemming zijn) en vormen een sterke band met hun eigenaren. Ze hebben dagelijks vrij veel beweging nodig maar kunnen ook lui zijn en vinden het heerlijk om op de bank te slapen. Bedlingtonterriër zijn niet de makkelijkste honden om te trainen en het bij u roepen van deze hond kan lastig zijn wanneer ze een geur op het spoor zijn. Als ze een konijn of rat ruiken kunnen deze snelle renners ervandoor gaan. Daarom kunt u deze hond het beste uitlaten in een veilig gebied of aan de lijn. Dit voor de veiligheid van uw hond en om te voorkomen dat u hem aan de andere kan van het veld uit een konijnenhol moet zien te krijgen.

De vacht van de Bedlingtonterriër moet regelmatig worden gekamd of geplukt om deze in goede conditie te houden. Het ras wordt geclassificeerd als een die niet verhaart. Het enige gezondheidsprobleem dat bij dit ras meer voorkomt dan bij andere rassen is de ziekte van Wilson (vergiftiging van organen door een verminderde afscheiding van koper via de gal). Over het algemeen zijn deze kleine honden sterk.

Karakter


Bedlingtonterriërs zijn gezelschapsdieren met een trouw karakter. Laat u niet misleiden door het formaat en lam-achtige voorkomen van deze taaie hondjes. Ze zijn gefokt voor de jacht op ratten en dassen en hebben hun jachtinstinct niet verloren nadat ze populair werden als show- en gezelschapshond.

Wees op uw hoede wanneer de Bedlingtonterriër in de buurt is van katten en zorg dat deze hond voldoende beweging krijgt. Dit hond is het best op zijn plaats binnen een gezin met oudere kinderen.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar Bedlingtonterriërs mee te maken kunnen krijgen zijn de ziekte van Wilson (een stoornis van de koperopslag die tot de dood kan leiden), retinadysplasie (ontwikkelingsstoornis van het netvlies die kan leiden tot blindheid) en renale corticale hypoplasie (onvolledige ontwikkeling van de nieren).

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 12 - 14 jaar
 • Gewicht ca.: 7 - 10 kg
 • Hoogte: 38 - 42 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium - hypoallergeen
 • Vachtverzorging: meer dan eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: klein huis
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: plaagdierbestrijder
 • Maat: Medium
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: tot één uur

Bedlingtonterriër afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Bedlingtonterriër


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.