Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Cavalier king charles-spaniël

Een volwassen cavalier king charles spaniel met een mooie, lange vacht Een zwart-witte cavalier king charles spaniël met een mooie, zachte vacht Een mooie, donkerharige cavalier king charles spaniel puppy Een jonge cavalier king charles spaniel die aandachtig zit Een jonge bruinharige cavalier king charles spaniel met mooie zachte vacht Een cavalier king charles spaniel's mooie, scruffy oren Een mooie, zwart met bruine cavalier king charles spaniel Een close up van de mooie lange, zachte oren van een cavalier king charles spaniel Een close up van een mooie cavalier king charles spaniel lange, zachte vacht Een gezonde, kleine cavalier king charles spaniël met een traditionele vacht Een lieve, kleine cavalier king charles spaniel genietend van wat beweging Een rode cavalier king charles spaniel pronken met zijn mooie, lange lichaam Drie kleine cavalier king charles spaniel's zitten geduldig

Geschiedenis


Cavalier king charles-spaniëls stammen uit de tijd van de Tudor-dynasitie (1485-1603) en deden dienst als voetenwarmers en schoothonden (een soort mobiele kruiken). In de achttiende eeuw toonde King Charles II zoveel interesse in het ras dat de hond bekend kwam te staan als de Cavalier king charles-spaniël. In de twee eeuwen die volgden werd er veel met deze honden gefokt en ontwikkelde het ras een korte snuit (waar toen der tijd de voorkeur aan werd gegeven). Aan het begin van de twintigste eeuw werd de puntige snuit, zoals we die tegenwoordig kennen, weer populairder. Dit ras is één van de populairste hondenrassen in Engeland.

Gedrag


De cavalier king charles-spaniël is een aanhankelijke, toegewijde en vriendelijke schoothond die dol is op gezelschap. Het is een speels en energiek ras, al vindt deze hond het ook prima om bij u op de bank te liggen en bij u op bed te slapen. Omdat deze honden zo vreedzaam zijn worden ze veel als therapie-hond gebruikt en kunnen ze goed omgaan met kinderen van alle leeftijden. Het liefste ligt deze hond die hunkert naar gezelschap constant aan uw voeten en kan er dan ook niet goed tegen om te lang alleen te worden gelaten. Ze hebben prachtige ogen en zullen u komen troosten wanneer u zich neerslachtig voelt. Tijdens lange wandeling vinden ze het heerlijk om nieuwe geuren te ontdekken en alles na te jagen dat beweegt. Wanneer iets hun aandacht heeft getrokken zullen ze niet altijd terugkomen wanneer u dat van ze vraagt.

Zoals de meeste spaniëls zijn ook king charles-spaniël hebberig, al kan training hierbij helpen. Bij dit over het algemeen gezonde ras moet er wel op worden gelet dat het dier niet te dik wordt. Ook heupdysplasie kan een probleem zijn bij dit ras. Hun lange vacht moet regelmatig worden gekamd om te voorkomen dat er klitten ontstaan. Dit vindt de king charles-spaniël die dol is op aandacht natuurlijk geen enkel probleem. Een paar keer per jaar moet hun vacht worden getrimd.

Karakter


Cavalier king charles-spaniëls hebben een aanhankelijk en zacht karakter. Deze honden kennen geen vijanden en passen goed bij een gezin met andere dieren en kinderen. Ze waarderen zowel een stevige wandeling op het platteland als een knuffelsessie op de bank.

Vanwege hun lieve en soms timide karakter is het van belang dat ze vanaf jonge leeftijd met onbekenden leren omgaan. Wees gewaarschuwd, deze honden worden ongelukkig als ze te lang alleen worden gelaten en hunkeren naar gezelschap.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar cavalier king charles-spaniëls mee te maken kunnen krijgen zijn onder andere mitralisinsufficiëntie (een hartaandoening waar vrijwel alle king charles-spaniëls mee te maken krijgen wanneer ze ouder worden), heupdysplasie, patella luxatie (knieschijfontwrichting), syringomyelie (een aandoening aan de ruggengraat die kan leiden tot verlamming) en verschillende oog- en oorproblemen.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 9 - 14 jaar
 • Gewicht ca.: 5,4 - 8,2 kg
 • Hoogte: 30 - 33 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium
 • Vachtverzorging: meer dan eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: appartement
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: schoothondje
 • Maat: Small
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: tot één uur

Cavalier king charles-spaniël afbeeldingen

Een prachtige king charles spaniel
Cavalier king charles spaniel ligt
Zonnige dagen x
Nieuwe toevoeging!
Jazz wordt allemaal gezellig !!
ben ik mooi?
Perdi, mijn aanbeden Blenheim
Probeer haar geen traktatie te geven ..
Moe na een zware dag om het gezin te bewaken
Moe na een zware dag om het gezin te bewaken

Recente beoordelingen voor Cavalier king charles-spaniël


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.