Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Flatcoated retriever

Een mooie zwarte flat coated retriever met een mooie dikke vacht Een gezonde, jonge flat coated retriever met een mooie lange vacht Een jonge volwassen flat coated retriever met een dikke, zachte vacht Een volwassen flat coated retriever met een puppy vacht Twee zeer comfortabele flat coated retrievers genieten van de vloer

Geschiedenis


Allerlei soorten retrievers werden gebruikt om vissers te helpen, totdat jagers aan het einde van de negentiende eeuw gebruik gingen maken van vuurwapens. Retrievers met krulhaar waren uitstekende zwemmers en retrievers. In de negentiende eeuw werden ze gekruist met honden met een effen vacht, omdat deze vacht beter waterafstotend zou zijn. Na de Tweede Wereldoorlog nam het aantal flatcoated retrievers af, al wordt het ras tegenwoordig steeds populairder als werkhond en huisdier. In het Verenigd Koninkrijk wordt een kruising met de labrador retriever vaak gebruikt als blindegeleidehond. Flatcoated retrievers zijn ook goede speurhonden.

Gedrag


Flatcoated retrievers zijn echte gezinshonden. Ze vinden het heerlijk om bij mensen in de buurt te zijn en laten dit zien door constant te kwispelen. Deze speelse honden zullen nooit ver van uw zijde wijken. Ze voelen zich thuis binnen een gezin en kunnen goed omgaan met andere huisdieren, maar kunnen ze iets te levendig zijn voor kleine kinderen. Hoewel ze zullen blaffen als er iemand aan de deur staat zullen ze over het algemeen onbekenden met een kwispelende staart en een vriendelijk lik begroeten. Indien de flatcoated retriever op jonge leeftijd is gesocialiseerd kan hij goed omgaan met andere honden en zal hij zelden agressie tonen. Flatcoated retrievers zijn intelligent en leren vrij snel; ze vinden het prettig om een taak uit te voeren. Ze dragen graag voorwerpen in hun bek en zullen een stok, sok of wat dan ook graag aan u als geschenk presenteren. Ze kunnen zich eindeloos vermaken met apporteren. Een goede manier om ervoor te zorgen dat ze voldoende beweging krijgen is door ze deel te laten nemen aan competities zoals agility, obedience en tracking.

Uiteraard zijn flatcoated retrievers dol op water en zullen zwemmen als ze hier de kans toe krijgen. Dit betreft ook modderige plassen of alleen modder. Er wordt wel gezegd dat een flatcoated retrievers water kan vinden in een woestijn. Omdat de aandachtsspanne van deze hond niet altijd even lang is, kan hij het beste regelmatig maar niet te lang achter elkaar te worden getraind. Beloningsgerichte training werkt het beste voor deze hond die gevoelig is voor harde woorden. Ze gedragen zich relatief lang als puppy's en sommige mensen zeggen dat ze nooit volwassen worden. Ze bekoren hun eigenaar graag en blijven bij u in de buurt. Tijdens een wandeling zijn ze levendig maar komen over het algemeen bij u wanneer u dat van ze vraagt. Om deze hond de mentale uitdaging te geven die hij nodig heeft is voldoende beweging noodzakelijk. Als ze te lang alleen worden gelaten kunnen ze zich gaan vervelen wat resulteert in vernielzuchtig gedrag. Wanneer ze voldoende beweging hebben gehad zullen ze, als dat mag, graag op uw schoot of op de bank in slaap vallen (en als dat niet mag op uw voeten).

Om de vacht in goede conditie te houden en dode haren te verwijderen moet de flatcoated retriever een aantal keer per week worden gekamd. Dit ras kent geen grote gezondheidsproblemen al komt heupdysplasie en glaucoom zo nu en dan voor.

Karakter


Flatcoated retrievers hebben een enthousiast en vrolijk karakter. Ze willen uw beste vriend zijn en zullen huilen en blaffen als ze alleen worden gelaten. Het ras heeft de neiging om u constant te likken en snakt naar uw aandacht. Deze atletische hond heeft veel beweging nodig en is dus niet geschikt voor een persoon die hier niet in kan voorzien.

Een fantastische gezinshond die vrijwel nooit agressief zal zijn naar andere honden. Wel kunnen ze soms vergeten hoe sterk ze zijn en kunnen zich dan gedragen als een olifant in een porseleinwinkel. Door deze hond op vroege leeftijd aan andere honden en huisdieren te laten wennen voorkomt u dat ze té enthousiast wordor wanneer ze een nieuw dier leren kennen.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de flatcoated retriever mee te maken kan krijgen zijn onder andere kanker, epilepsie, maagtorsies en glaucoom.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 8 - 12 jaar
 • Gewicht ca.: 24 - 36 kg
 • Hoogte: 56 - 61 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium
 • Vachtverzorging: meer dan eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: vogelhond
 • Maat: Large
 • Energieniveau: Hoog
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Flatcoated retriever afbeeldingen

Een bruine retriever zat op een tuin gazon

Recente beoordelingen voor Flatcoated retriever


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.