Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

West highland terriër

Een gezonde, jong volwassen west highland terrier die zijn mooie verzorgde vacht laat zien Een mooie kleine west highland terrier, pronken met zijn mooie, kleine bruine baard Een close up van de typische roze oren en mooie kraalogen van een west highland terriër A GorGeous, kleine west highland terrier puppy zit heel netjes, wachtend op wat aandacht Een volwassen west highland terrier die netjes op de vloer ligt Een zeer opgewonden, jonge west highland terriër die rechtop staat, en wil spelen Een opgewonden west highland terrier hijgend, wachtend op aandacht van zijn baasje. Een nieuwsgierige kleine west highland terrier met een mooie, lange, witte vacht Een mooie west highland terriër met een mooie, witte vacht Een close up van de mooie witte vacht van een west highland terrier een zwarte knop neus Een gezonde, jonge west highland terrier die door het gras huppelt Twee west highland terrier's genieten van elkaars gezelschap op de rotsen

Geschiedenis


De West Highland terriër of Westie vindt zijn oorsprong in Schotland, waar hij werd gebruikt bij de jacht op vossen/dassen en om plaagdieren te bestrijden. Het is een kleine, compacte hond met een dichte vacht en een korte staart. De West Highland terriër stond oorspronkelijk bekend als de Poltalloch terriër, in 1908 werden ze wereldwijd met hun moderne naam geregistreerd door kennelclubs.

Gedrag


Westies zijn onafhankelijke, blije en nieuwsgierige honden. Ze houden van contact met mensen en zijn een goede gezinshond. Ze zijn tolerant naar kinderen als ze met respect worden behandeld, al kunnen ze snauwerig worden wanneer kinderen te ruw met ze omgaan. Doorgaans hebben ze geen problemen met onbekenden. Voor een kleine hond hebben ze opmerkelijk veel energie en hebben dan ook een behoorlijke hoeveelheid beweging nodig. Wanneer u deze hond traint zal hij naar u terugkomen wanneer u dat van hem vraagt, al kan het zijn dat ze door hun sterke jachtinstinct verdwijnen wanneer ze iets klein en harigs op het oog hebben. U houdt deze hond gelukkig door dagelijks een lange wandeling of een aantal kortere wandelingen met ze te maken. In huis hebben ze de nodige mentale uitdaging nodig om te voorkomen dat ze destructief gedrag gaan vertonen. Ze kunnen eigenwijs zijn tijdens de training, maar zijn intelligent en kunnen op verschillende manieren worden getraind. De West Highland terriër hecht zich sterk aan zijn eigenaar en vindt het fijn om te behagen. U dient deze hond gedurende zijn leven te blijven trainen omdat ze graag hun grenzen verkennen en graag de baas zijn.

Westies zijn bijzonder sociale honden die het heerlijk vinden om te spelen met andere honden en mensen. Socialiseer deze hond op jonge leeftijd omdat ze agressief kunnen worden naar andere honden als ze niet hebben geleerd om te gaan met soortgenoten. Ze zullen dan vergeten hoe groot (of eigenlijk klein) ze zijn en zullen hun ongenoegen zonder angst laten blijken wanneer ze het niet met de situatie eens zijn. Westies hebben een respectabele blaf en weten hoe ze hun stem moeten gebruiken. Het zijn goede waakhonden die u zeker laten weten wanneer er iemand aan de deur staat. U doet ze een groot plezier door met een bal te spelen, ze vinden het heerlijk om op pad te zijn maar vinden het ook fijn om bij u op de bank in slaap te vallen. Ze graven graag en vinden het heerlijk om in plassen te spelen, wat niet heel goed samengaat met hun witte vacht.

Het is van belang dat u deze hond op jonge leeftijd laat wennen aan het krijgen van een bad en het verzorgen van hun vacht. Om hun vacht in topconditie te houden dient u deze een paar keer per week te borstelen en om de paar maanden te knippen/plukken. Wat betreft hun gezondheid: het ras kan last hebben van huidaandoeningen. Speciaal voer kan hier soms tegen helpen. Westies kunnen ook lijden aan patellaluxatie, dit is erfelijk.

Karakter


West Highland terriërs hebben een opgewekt en nieuwsgierig karakter. Deze zeer zelfverzekerde hond die dol is op uw aandacht is een vermakelijk gezelschap. Zoals de meeste terriërs slaan Westies snel alarm wanneer er bezoek is en treden enthousiast vreemde honden tegemoet. Het is belangrijk dat u dit ras constant traint en laat weten wie de baas is, anders kunt u te maken krijgen met een driftbui wanneer u hem niet op de bank toelaat.

Gezondheidsproblemen


West Highland terriër kunnen last hebben van onder andere allergieën, epidermale dysplasie (een vervelende huidziekte), koper toxicose (mogelijk fatale ophoping van koper in de lever), oogziekten, Lysosomale stapelingsziekten (stofwisselingziekten), patellaluxatie (dislocatie van de knieschijf), ziekte van Legg-Calvé-Perthes (degeneratie van de heupkop dat kan zorgen voor kleupelheid en zwelling van de gewrichten), heupdysplasie, doofheid en spijsverteringsaandoeningen.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 12 - 16 jaar
 • Gewicht ca.: 6,8 - 9,1 kg
 • Hoogte: 25,5 - 28 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium
 • Vachtverzorging: meer dan eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: appartement
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: plaagdierbestrijder
 • Maat: Small
 • Energieniveau: Hoog
 • Benodigde beweging: tot één uur

West highland terriër afbeeldingen

Recente beoordelingen voor West highland terriër


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.