Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

American foxhound

Foxhound-amerikaan Foxhound-american-stick

Geschiedenis


De American foxhound werd in de jaren 1650 door de Engelsen in Amerika geïntroduceerd. In de achttiende eeuw werd de vossenjacht een populaire sport onder de gegoede klassen. Te paard op jacht gaan, vergezeld door een roedel foxhounds, was een statussymbool. American foxhounds hebben een zeer goede reukzin en zullen de geur van hun prooi kilometers achtervolgen. Om het meer gestroomlijnde ras te verkrijgen dat we vandaag de dag kennen, werd het ras gekruist met de Amerikaanse coonhound en de Irish foxhound. Het ras verschilt van de Engelse foxhound, het is slanker en sneller.

Gedrag


Hoewel foxhounds zijn gefokt als roedelhond, zijn het ook verrassend plezierige huisdieren. Ze hebben het gezelschap van een soortgenoot of mens nodig, maar kunnen zich goed aanpassen aan het gezinsleven. Foxhounds hebben een vriendelijk en lief karakter en zijn zelden agressief. Ze kunnen goed omgaan met kinderen en andere huisdieren, al kunnen ze aanvankelijk wat verlegen zijn richting onbekenden. Als ze niet het gezelschap van een andere hond hebben kunnen ze niet goed alleen worden gelaten.

Naar het commando 'hier' luisteren deze honden niet al te best, omdat ze nu eenmaal zijn gefokt om ver en vrij te speuren. Om uw hond naar dit commando te laten luisteren zult u vanaf dag één moeten beginnen met trainen. Onaangelijnd moeten ze continu in de gaten worden gehouden. Omdat ze elke geur zullen najagen kunnen ze alleen in een veilig gebied worden uitgelaten. Training vereist ervaring en veel geduld. Ze kunnen leren maar zijn over het algemeen zeer traag en koppig. Om te voorkomen dat de American foxhound zich gaat vervelen en vernielzuchtig wordt, heeft deze hond voldoende beweging nodig. Ze zullen graag bij u op de bank komen liggen en hebben een lief en zachtaardig karakter. Foxhounds blaffen niet echt, maar maken meer een (lang) huilend geluid, iets wat misschien niet door buren wordt gewaardeerd. American foxhounds zijn goede waakhonden die altijd alert zijn, in de hoop dat ze iets zien waar ze achteraan kunnen rennen.

Hun vacht is makkelijk te onderhouden en hoeft alleen maar regelmatig te worden gekamd om deze in een goede conditie te houden. Over het algemeen heeft dit ras geen last van ernstige gezondheidsproblemen, al hebben ze de neiging om te dik te worden als ze teveel voer en onvoldoende beweging krijgen.

Karakter


De American foxhound is over het algemeen een onafhankelijke hond met een lief en aangenaam karakter. Omdat het roedeldieren zijn worden ze het beste met andere honden gehouden en kunnen ze zeker niet te lang alleen worden gelaten. Ze kunnen goed met kinderen omgaan en door hun energieke aard zijn het goede waakhonden. Het kan een uitdaging zijn om deze hond te trainen.

Als de American foxhound niet voldoende beweging krijgt zal hij zich gaan vervelen. Dit resulteert in luid huilen en vernielzucht, waarbij alles in hun buurt kapot zullen maken.

Gezondheidsproblemen


De american foxhound is over het algemeen een gezond ras, al kunnen zich (zoals bij alle hondenrassen) gezondheidsproblemen voordoen zoals heupdysplasie. Slechts zeldzaam komen thrombocytopathie (verminderde functie van de aanwezige bloedplaatjes, veroorzaakt abnormale bloeding van verwondingen) of aanhoudende oorontstekingen voor.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 10 - 12 jaar
 • Gewicht ca.: 27 - 34 kg
 • Hoogte: 53 - 64 cm
 • Zeldzaam: Ja
 • Vacht: Laag
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: land
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: jachthond
 • Maat: Large
 • Energieniveau: Hoog
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

American foxhound afbeeldingen

Recente beoordelingen voor American foxhound


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.