Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Basset griffon Vendéen (grand)

Een lieve basset griffon vendeen grand die ligt Een mooie basset griffon vendeen grand zit Een close up van een basset griffon vendeen's hoofd met een mooie natte neus Een pluizige basset griffon vendeen grand die zijn poten kruist Een gelukkige basset griffon vendeen grand die op het gras ligt

Geschiedenis


De grand basset griffon Vendéen is een Frans hondenras dat verwant is aan de grand griffon. Het ras is ontstaan in de Vendée regio in Frankrijk en werd gebruikt voor de jacht op everzwijnen, herten en hazen. In Frankrijk jaagden deze dieren in een roedel om hun prooi op te sporen en in te sluiten. Het ras werd in de late negentiende eeuw tot stand gebracht om een ideale jachthond voor het vangen van hazen te ontwikkelen. De grand basset griffon Vendéen wordt nog altijd als jachthond gebruikt hoewel ze nu vaker als huisdier worden gehouden. Ook buiten Frankrijk neemt de populariteit van dit ras toe.

Gedrag


De grand basset griffon Vendéen is een vrolijke en extraverte hond die het fijn vindt om bij mensen in de buurt te zijn. Ze werden gefokt als roedelhond en zijn dan ook het meest op hun plaats binnen een gezin waar iemand een groot deel van de dag thuis is of bij een gezin met andere honden. Deze honden zijn geweldig met kinderen en andere huisdieren en vinden het over het algemeen wel prima om tijd binnenshuis door te brengen, zolang ze maar aandacht krijgen. Als deze honden zich vervelen zijn ze geneigd destructief gedrag te vertonen en angstig te worden. Ze zijn graag betrokken bij het dagelijks leven van uw gezin en willen weten wat er om hen heen allemaal gebeurt. Als er iemand aan uw door staat of wanneer ze enthousiast zijn zullen ze blaffen/huilen. Dit luide, melodieuze gehuil vinden veel eigenaren erg schattig klinken. De buren zullen hier wellicht anders over denken.

Omdat deze hond werd gefokt om onafhankelijk van mensen te werken, kan het lastig zijn om ze te trainen. Het zijn slimme, intuïtieve honden die een stevige, consistente maar rechtvaardige training nodig hebben om ze duidelijk te maken wie de baas is binnen de 'roedel'. Zodra u toegeeft zullen ze proberen deze positie van u over te nemen. Vermijd herhaling met deze hond die zich snel verveelt, een beloningsgerichte training heeft het beste resultaat. Het zijn intelligente honden die doorgaans vrij snel begrijpen wat u van ze wilt. Omdat ze een drang hebben om te speuren en jagen is het af te raden deze hond onaangelijnd uit te laten in een onveilig gebied. Ze kunnen goed luisteren naar het commando "hier", maar hebben een selectief gehoor wanneer hun neus een interessante geur opvangt. Ze vinden het fijn om u te bekoren maar hebben daar niet altijd zin in..!

Grand basset griffon Vendéens hebben dagelijks een behoorlijke dosis beweging nodig om hun actieve geest uit te dagen. Door hun enorme uithoudingsvermogen zijn deze honden goede wandelmaatjes. Al vinden ze het prima om thuis te zijn en te slapen wanneer u het druk heeft, hebben deze honden wel een aantal stevige wandelingen per dag nodig om ze fit te houden en overgewicht te voorkomen.

De vacht van de grand basset griffon Vendéen moet regelmatig worden gekamd om dode haren te verwijderen. Het haar rond de oren moet regelmatig worden geknipt om oorproblemen te voorkomen.

Dit is een gezond ras, al moet deze hond voorzichtig worden behandeld om beschadiging van de kwetsbare ruggengraat te voorkomen. Voorkom dat deze hond als puppy trappen op- en afrent omdat dit in hun latere leven rugproblemen kan veroorzaken. Epilepsie en glaucoom komen bij dit ras soms voor.

Karakter


De grand basset griffon Vendéen heeft een gemoedelijk en loyaal karakter. Dit is echt een hond voor mensen die het fijn vinden om lange wandelingen in landelijke gebieden te maken. De grand basset griffon vendéen heeft een uitstekend uithoudingsvermogen en vindt het fijn om de hele dag om u heen te dartelen en aan het einde van de dag bij de haard in slaap te vallen. Deze allemansvriend geniet van gezelschap (hond of anders) en vindt het dan ook niet leuk om alleen te worden gelaten.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de grand basset griffon vendéen mee te maken kan krijgen zijn onder andere heupdysplasie, patella luxatie (knieschijfontwrichting) en, wanneer ze ouder worden, oogproblemen.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 11 - 13 jaar
 • Gewicht ca.: 18 - 20 kg
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: lang
 • Vachtverzorging: dagelijks
 • Stad of land: Land
 • Minimale woonoppervlakte: klein huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: jachthond
 • Maat: Medium
 • Energieniveau: Hoog
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Basset griffon Vendéen (grand) afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Basset griffon Vendéen (grand)


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.