Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Berner sennenhond

Een volwassen berner sennenhond die mooi zit Een familie van berner sennenhonden Een lieve kleine berner sennen puppy Een actieve kleine berner sennen puppy Een opgewonden volwassen berner sennenhond met een gezonde vacht Een berner berghond op een zuidoost aziatische postzegel Een mooie volwassen berner sennenhond, liggend in het gras Een close up van de korte neus en de dikke, donkere vacht van een berner sennenhond Een volwassen berner sennenhond die geniet van wat beweging in de Snow Drie lieve, kleine berner sennenhonden die buiten rondrennen Twee volwassen berner sennenhonden genieten van elkaars gezelschap

Geschiedenis


Na honderden jaren werkzaam te zijn geweest in de Zwitserse Alpen, werd de berner sennenhond aan het einde van de negentiende eeuw met uitsterven bedreigd. Deze honden werden hier gebruikt als boerderijhond, veedrijver en om karren te trekken. Omdat dit ras voornamelijk voorkwam rond Durrbach, werd de hond aanvankelijk durrbachler genoemd. Toen de populariteit van het ras toenam werd de naam veranderd in berner sennenhond.

Gedrag


De berner sennenhond is een geduldig, rustig en ontspannen ras dat graag in het gezelschap is van mensen en heel geschikte is als gezinshond. Deze vriendelijk reuzen gaan goed samen met kinderen en andere huisdieren als ze hier van jongs af aan mee te maken hebben gehad. Het zijn trouwe dieren die u overal volgen en er niet goed tegen kunnen om voor langere tijd alleen te worden gelaten. Ze nemen graag deel aan gezinsactiviteiten en zullen zo veel mogelijk tijd met u willen doorbrengen. Ze zijn doorgaans op hun gemak rond onbekenden en andere honden maar zijn waakzaam over hun gezin.

Het duurt lang voordat deze hond volwassen is, zowel lichamelijk als mentaal, en ze zullen zich gedurende de eerste jaren van hun leven als puppy's gedragen. Een goede training is voor dit intelligente ras, dat u moeiteloos rond hun poot kan winden, van belang. Gehoorzaamheidstraining is essentieel voor dergelijke grote rassen en het zal tevens helpen hun geest gezond en alert te houden. Ze houden er wel van om te rennen, al is dit vaak een korte sprint. Deze hond heeft regelmatig beweging nodig. Een lange wandeling waarbij ze hun tijd kunnen nemen om wat rond te snuffelen is het meest geschikt. Omdat de berner sennenhond graag in de buurt van zijn eigenaar is, is het doorgaans geen probleem om deze hond bij u te roepen. Ze zijn niet erg veeleisend als het aankomt op lichaamsbeweging en vinden het heerlijk om bij u op de bank in slaap te vallen (als de bank hier tenminste groot genoeg voor is). Misschien omdat ze vroeger werden gebruikt om karren te trekken, heeft deze hond de neiging aan de riem te trekken. Door hun dikke vacht houden ze niet van warm weer en zullen een koele plek zoeken om te slapen . Een gat in uw tuin graven om in de koele aarde te kunnen slapen is dan ook één van hun favoriete hobby's. Deze buitenhonden zijn het gelukkigst wanneer ze bij u in de buurt kunnen zijn.

De dikke vacht van de berner sennenhond moet regelmatig worden gekamd om dode haren te verwijderen. Deze honden kunnen last krijgen van heupdysplasie, maagtorsies en hebben een hoger dan gemiddelde kans op kanker.

Karakter


De berner sennenhond heeft een rustig, makkelijk en loyaal karakter. Deze gezinshond die goed samengaat met kinderen en andere dieren kan zich wat gereserveerd opstellen naar onbekenden.

Ze hebben dagelijks een stevige wandeling nodig en vinden een koeler klimaat aangenamer dan een warm klimaat (ze komen oorspronkelijk immers uit de Zwitserse Alpen). Het zijn gevoelige honden die erg gehecht kunnen raken aan hun gezin.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de berner sennenhond mee te maken kan krijgen zijn onder andere: heup- en elleboogdysplasie, maagtorsies en ze zijn meer dan gemiddeld vatbaar voor bepaalde soorten kanker. Zoals voor de meeste grote hondenrassen geldt, is de levensverwachting van deze hond relatief laag.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 6 - 8 jaar
 • Gewicht: 39 - 50 kg
 • Hoogte: 58 - 70 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium
 • Vachtverzorging: meer dan eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: werkhond
 • Formaat: zeer groot
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: tot één uur

Berner sennenhond afbeeldingen

Ons meisje is best gelukkig in de sneeuw

Recente beoordelingen voor Berner sennenhond


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.