Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Borderterriër

Een volwassen border terriër met een lange en dikke vacht Een jonge border terriër die keurig in de houding zit Een jonge border terriër met een mooie, korte, pezige vacht Een jonge volwassen border terrier met een iets langere harige vacht Twee border terriers liggen bij elkaar, oud en jong Een border terriër tussen de bladeren, met een mooie dikke, pezige vacht Een mooie, kleine border terriër die rustig op de bank zit Een lieve border terriër, die een geur opsnuift Een volwassen border terrier, genietend van wat beweging in de regen Een prachtige border terriër, die zich hoog op de rotsen uitstrekt Een volwassen mannelijke border terrier pronkend met zijn gezonde, lange lichaam

Geschiedenis


De borderterriër is ontstaan in het grensgebied tussen Schotland en Engeland (border betekent grens) en er wordt aangenomen dat dit het oudste terriërras is. Het ras werd gefokt voor de vossenjacht omdat het klein genoeg was om vossen in hun holen te kunnen volgen. Voordat het ras rond 1870 borderterriër werd genoemd, stond het ras bekend als Coquetdale terriër.

Gedrag


Borderterriërs zijn nieuwsgierige, moedige hondjes die heel geschikt zijn als huisdier. Ze zijn erg onafhankelijk en zoals de meeste terriërs niet erg gehoorzaam. Dit wordt echter ruimschoots gecompenseerd door hun kameraadschap. Ze vinden het fijn om bij mensen in de buurt te zijn maar zullen u niet constant voor de voeten lopen of steeds om aandacht vragen. Reuen kunnen agressief zijn naar andere reuen en het is daarom van belang dat ze vanaf jonge leeftijd leren omgaan met andere honden. Het gezelschap van een andere hond zullen ze waarderen maak kleine, pluizige huisdieren zijn niet veilig in hun nabijheid. Omdat het uitstekende rattenvangers zijn worden deze honden veel gehouden door boeren.

Deze actieve, beweeglijke hond heeft voldoende beweging nodig. Een omheinde omgeving is hiervoor het meest geschikt aangezien deze honden ervandoor kunnen gaan wanneer ze een prooi op het oog hebben. Door hun hoge intelligentie zijn borders makkelijk te trainen al zullen ze met hun eigenwijze karakter niet altijd gehoorzamen. Ze zijn dol op eten dus een beloning kan van pas komen bij het trainen van deze hond, al zijn ze ook altijd blij met een liefdevolle knuffel. Het is een ware uitdaging om deze honden van uw bed/bank/schoot te houden. Deze honden hebben een goed omheinde tuin nodig, het zijn namelijk ware artiesten als het aankomt op ontsnappen. Borderterriërs verliezen meestal niet veel haar en een knipbeurt om de paar maanden en zo nu en dan een kambeurt is voldoende om hun vacht te verzorgen. Wanneer ze voldoende beweging, aandacht en training krijgen zijn borderterriërs fantastische huisdieren - als u hun tempo ten minste kunt bijhouden.

Karakter


Borderterriërs hebben een nieuwsgierig en vriendelijk karakter. Ze zijn dol op contact met mensen al zullen deze onafhankelijke honden u niet in de weg lopen. Deze sterke kleine honden, gefokt voor de vossenjacht, hebben een goed uithoudingsvermogen en hebben dagelijks veel beweging nodig. Ongewenst gedrag kan bestaan uit het graven van kuilen in uw tuin of het achtervolgen van kleinere dieren. Het is daarom verstandiger deze hond niet samen met katten te houden.

Borderterriërs gaan beter samen met andere honden dan de meeste terriërs. Ze zijn erg intelligent maar kunnen eigenwijs zijn tijdens hun training.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar borderterriërs mee te maken kunnen krijgen zijn heupdysplasie, patellaluxatie (knieschijfontwrichting), hartproblemen en malocclusie (kaken die niet goed op elkaar aansluiten).

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 12 - 15 jaar
 • Gewicht ca.: 6 - 7 kg
 • Hoogte: 25-28 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Laag
 • Vachtverzorging: meer dan eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: appartement
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: plaagdierbestrijder
 • Maat: Small
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: tot één uur

Borderterriër afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Borderterriër


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.