Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Bostonterriër

Een mooie, jonge boston terriër zat in de houding Een zwarte, mannelijke boston terrier puppy met zijn oren alert Een volwassen boston terriër met een mooie sterke lichaamsbouw Een boston terriër op een west-afrikaanse postzegel Een mooie, kleine boston terriër genietend van wat beweging in de Snow Een close up van de mooie grote oren van een boston terrier Een close up van de boston terrier's typische stompe neus en grote ogen en oren Een lieve, kleine mannelijke boston terrier, klaar om te spelen Een kant op van een boston terrier's stompe neus en grote oren Een prachtige, kleine boston terriër, groot, wachtend op een commando

Geschiedenis


Bostonterriërs zijn ontstaan in Amerika in de late negentiende eeuw door een buldog/terriër type hond te kruisen met een franse buldog. Het ras werd in 1893 erkend door de American Kennel Club en is één van de weinige van oorsprong Amerikaanse hondenrassen. Ze worden door de American Kennel Club niet geclassificeerd als terriër, maar als gezelschapshond.

Gedrag


De Bostonterriër wordt ook wel de 'American Gentleman' genoemd. Het is een enthousiaste en vrolijke hond die goed is aangepast aan het gezinsleven. Hoewel ze soms eigenwijs kunnen zijn is deze intelligente hond zeer goed te trainen. Ze houden ervan in het gezelschap van mensen te zijn en vinden het niet fijn om langere tijd alleen te worden gelaten. Bostons slaan aan als dit nodig is en zijn goede waakhonden, al zijn ze ook vriendelijk en zullen mogelijk een inbreker met een lik welkom heten in hun huis. Wanneer deze honden niet leren omgaan met onbekenden kunnen ze erg beschermend over hun eigenaar en territoriaal worden, waardoor ze zullen gaan happen naar onbekenden. Deze grappige hond heeft veel aandacht nodig. Ze kunnen urenlang spelen om vervolgens op hun favoriete plek op de bank in slaap te vallen en luid te snurken.

Bostonterriër kunnen te maken krijgen met doofheid, staar, hartruis en allergieën. Door hun korte snuit staan deze honden bekend om hun snurken en 'reverse sneezing' (omgekeerd niezen). Dit laatste klinkt vreemd maar is niet schadelijk voor de hond. Algehele verdoving is moeilijk bij deze honden. Ze houden niet van extreme temperaturen; wanneer het te warm of te koud is kunnen ze last krijgen van ademhalingsproblemen. Ze moeten regelmatig worden gekamd om dode haren te verwijderen.

Karakter


Bostonterriërs hebben een speels en gevoelig karakter en zoeken het gezelschap van hun gezinsleden op. Deze leuke, kleine honden geven zoveel liefde als ze krijgen en raken vaak gehecht aan één gezinslid. Ze zijn erg gevoelig voor de stemming van hun eigenaar.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de Bostonterriër mee te maken kan krijgen zijn onder andere oogproblemen, patellaluxatie (knieschijfontwrichting), spijsverteringsproblemen en Brachycephalic airway Obstructive Syndrome (moeilijkheden met ademhalen).

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 11 - 15 jaar
 • Gewicht ca.: 4,5 - 11 kg
 • Hoogte: 38 - 43 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Laag
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: appartement
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: gezelschapshond
 • Maat: Small
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: tot één uur

Bostonterriër afbeeldingen

Floyd Edwards ✨

Recente beoordelingen voor Bostonterriër


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.