Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Draadharige foxterriër

De prachtige grote baard van een foxterriër De prachtig zachte witte vacht van een draad fox terriër Een mooie kleine wit met zwarte draad fox terrier die pronkt met zijn mooie lange poten Een prachtige kleine foxterriër, klaar om met zijn baasje te spelen Een draad fox terrier's prachtige, lange neus en draadachtige oren Een draad fox terrier pronkend met zijn mooie, lange neus en draadachtige baard Een mooie, volwassen draad fox terrier genietend van wat beweging buiten Een close up van een draad fox terrier's ongelooflijke, smerige baard Een gezonde volwassen draad fox terrier pronken met zijn mooie, korte lichaam Een jonge foxterriër ligt op het gras, klaar om te spelen

Geschiedenis


De draadharige foxterriër stamt waarschijnlijk af van de black and tan terriër / welsh terriër en werd vroeger beschouwd als hetzelfde ras als de gladharige foxterriër. De draagharige terriër werd onder andere gebruikt om vossen uit hun holen te jagen. Het zijn honden met een scherpe neus en typische terriër eigenschappen. De draadharige foxterriër werk na de Tweede Wereldoorlog erg populair en is nog altijd een populair ras in Europa en Amerika.

Gedrag


Zoals het een echte terriër betaamt, is de draadharige foxterriër een goede jager en bedreven in het lokaliseren en vangen van een prooi (tegenwoordig voornamelijk ongedierte). Deze fijne huisdieren zijn vriendelijk naar kinderen en over het algemeen ook naar onbekenden, al kunnen ze soms wat territoriaal zijn. Om deze eigenschap te beperken is het van belang deze hond al vanaf jonge leeftijd kennis te laten maken met onbekenden door hen bij u thuis uit te nodigen. Ze vinden het prettig om bij mensen in de buurt te zijn al kunnen ze op hun hoede zijn wanneer ze iemand niet vertrouwen.

Het zijn grappige honden die u dankzij hun intelligentie te slim af kunnen zijn. Omdat ze vaak het gevecht aangaan met andere honden, zelfs als ze goed gesocialiseerd zijn, kunt u de draadharige foxterriër het beste aangelijnd uitlaten. Training kan helpen maar dit ras is dapper en pittig en zal zelden ergens voor terugdeinzen. Door hun nieuwsgierige aard kunnen ze in de problemen raken. Het trainen van deze hond is lastig, niet omdat ze niet intelligent zijn maar vanwege hun koppige karakter. Ze kunnen uitblinken in onder andere agility, obedience en kunnen leren, al zullen ze dat doen op hun eigen tempo en wanneer ze daar zelf zin in hebben. Herhaling vinden ze saai, dus een training waarbij een aanspraak wordt gedaan op hun probleemoplossend vermogen en op basis van felle spelletjes en beloningen, werkt het beste.

Alleen in een volledig veilig gebied kan deze hond onaangelijnd worden uitgelaten. Hun instinct om te achtervolgen is zo sterk dat ze achter konijnen, herten, eekhoorntjes en zelfs fietsers en auto’s zullen aanrennen. Proberen uw hond bij u te roepen is in dit geval zinloos. Ze hebben veel beweging nodig, een paar wandelingen per dag van 15 minuutjes is voor de draadharige foxterriër niet voldoende. Ze hebben het nodig om dagelijks vrij rond te kunnen rennen in een veilig gebied, met een frisbee te spelen of een stevige hardloopsessie met hun baasje te doen. Hoe meer beweging u deze hond geeft, des te gelukkiger hij zal zijn. Lange wandelingen vinden deze honden heerlijk, alles om ze mentaal uit te dagen. Omdat ze zich snel vervelen is het van belang om regelmatig een andere wandelroute te nemen. Dit voorkomt tevens dat ze onthouden waar alle holen en gaten in het hek te vinden zijn. Draadharige foxterriër zijn gulzige honden die te dik kunnen worden als hun voedselinname niet strikt in de gaten wordt gehouden.

Zoals andere terriërs is ook de draadharige terriër een taaie hond die niet vaak last heeft van gezondheidsproblemen. Als ze ergens last van hebben zullen ze dit goed weten te verbergen, dus houd het gedrag van deze hond goed in de gaten. Lens luxatie en staar zijn de enige gezondheidsproblemen die bij dit ras voorkomen.

Karakter


De draadharige terriër heeft een uitgesproken en nieuwsgierig karakter. Ze zullen werkelijk alle hoeken onderzoeken als ze op een nieuwe plek komen om te zien of er iets te jagen valt. Deze slanke energiebundels zijn altijd in voor een spelletje en zullen een uitdaging nooit uit de weg gaan. Vroege socialisatie is van belang, zeker voor hun omgang met andere honden.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de draadharige terriër mee te maken kan krijgen zijn onder andere ziekte van Legg-Calvé-Perthes (aandoening aan het heupgewricht die kan leiden tot verlamming en gezwollen gewrichten), heupdysplasie, pattela luxatie (knieschijfontwrichting), hartziekten, oogziekten en bloedstollingsziekten.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 10 - 15 jaar
 • Gewicht ca.: 7 - 9,5 kg
 • Hoogte: tot 38 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium - hypoallergeen
 • Vachtverzorging: meer dan eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: klein huis
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: plaagdierbestrijder
 • Maat: Medium
 • Energieniveau: Hoog
 • Benodigde beweging: tot één uur

Draadharige foxterriër afbeeldingen

Fox terriers genieten van de zon met kippen op de achtergrond
Fantastische Fox Terriers

Recente beoordelingen voor Draadharige foxterriër


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.