Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Gladharige foxterriër Honden

Een gladde fox terriër die zijn prachtige lange poten laat zien. Een gladde fox terrier met een mooi wit lichaam en zwart hoofd Een close up van de mooie korte, dikke vacht van een gladde fox terriër Een close up van de prachtige lange neus van een gladde fox terriër Een lieve, kleine gladde fox terriër geeuwend Het mooie bruine gezicht en de flaporen van een gladde fox terriër Een gladde fox terrier's ongelooflijke lange, zwarte neus en flaporen Een foxterriër die wacht op zijn baasje om te spelen. Een close up van de mooie, zachte vacht van een gladde fox terriër Een prachtige kleine gladde fox terrier pronkend met zijn korte lichaam en lange poten

Breed Rating (1 Reviews)

Uiterlijk
Karakter
Weerstand
Tuin

Geschiedenis


De precieze herkomst van de gladharige foxterriër is niet bekend, maar het ras komt al voor sinds de negentiende eeuw. Het waren voornamelijk witte honden, zichtbaar bij duisternis, die hielpen bij de jacht en het beschermen van de boerderij. Deze honden werden gekruist met zwarte en bruine terriërs, de greyhound en bulterriërs om het ras tot stand te brengen dat we vandaag de dag kennen. Dit ras was uitstekend in het vangen van vossen en ratten en won snel aan populariteit. De draadharige foxterriër en gladharige foxterriër werden tot 1985 tot hetzelfde ras gerekend. De gladharige foxterriër was het eerste ras dat in 1875 werd erkend door de English Kennel club.

Gedrag


Gladharige foxterriërs zijn energieke en dappere hondjes die het heerlijk vinden om bij mensen in de buurt te zijn. Ze hechten zich snel aan hun eigenaren en vinden het prettig om bij u in de buurt te zijn en zullen u dan ook overal volgen. Ze komen graag bij u op de bank zitten en het is haast zinloos ze te verbieden bij u op bed te slapen. Ze hechten zich aan hun gezin en spelen graag met respectvolle kinderen. Aanvankelijk kunnen ze een beetje gereserveerd zijn naar onbekenden, al zullen ze hen al snel in hun huis verwelkomen. Ze zijn wat brutaal maar niet agressief naar mensen. Omdat ze de neiging hebben om achter katten aan te rennen is het verstandig ze hier op jonge leeftijd kennis mee te laten maken. Gladharige foxterriërs zijn slim en ondeugend. Ze leren snel maar luisteren niet altijd, gewoon omdat ze graag spelen. De training van dit ras kost tijd, maar ze kunnen leren en zijn heel gehoorzaam als ze eenmaal zijn getraind. Om het beste uit ze naar boven te halen hebben ze een strikte, consequente training nodig. Positieve stimulatie werkt het beste bij de training van deze hond, die het niet fijn vindt om te worden genegeerd en graag bij u in de buurt is.

Door het hoge energielevel van gladharige foxterriërs zijn ze goed in flyball en agility, dat tevens als voordeel heeft dat het ze mentaal en fysiek de nodige uitdaging geeft. Gladharige foxterriërs zijn actief en moeten veel worden uitgelaten. Het zijn dan ook goede wandelmaatjes, als u ze ten minste voldoende onder controle heeft om te voorkomen dat ze ervandoor gaan wanneer ze een konijnenhol zien (een vrijwel onmogelijke opgave, het is daarom beter ze aan de lijn te houden). Wandelen in een veilig, omheind gebied is aanbevolen. Het ras staat erom bekend agressief te zijn naar andere honden en nergens voor terug te schrikken. Goede socialisatie vanaf jonge leeftijd kan hierbij helpen. Ze gaan graag op ontdekking uit en raken hierbij soms in de problemen en het is daarom van belang ze altijd in de gaten te houden. Met hun kleine lichamen zijn ze in staat te verdwijnen in konijnen- en vossenholen, dus houd ze in de gaten.

De gladharige foxterriër verhaart vrij veel, dus kam de vacht regelmatig om te voorkomen dat er overal in huis haar ligt. Door om de paar dagen te kammen houdt u de vacht in een goede conditie. Deze gezonde honden hebben zelden last van gezondheidsproblemen, hoewel oogproblemen en doofheid soms voorkomen.

Karakter


De gladharige foxterriër heeft een intens en nieuwsgierig karakter. Ze hebben de drang om elke nieuwe plaats grondig te onderzoeken om te zien of er misschien iets te jagen valt. Deze gespierde energiebundels zijn altijd in voor een spelletje en zullen een uitdaging nooit uit de weg gaan. Vroege socialisatie is van belang, zeker voor een goede omgang met andere honden.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de gladharige foxterriër mee te maken kan krijgen zijn onder andere de ziekte van Legg-Calvé-Perthes (een aandoening van het heupgewricht dat kan leiden tot verlamming en gezwollen gewrichten), heupdysplasie, patellaluxatie (knieschijfontwrichting), hartproblemen, oogaandoeningen en bloedstollingsziekten.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 12 - 15 jaar
 • Gewicht ca.: 6,8 - 8,6 kg
 • Hoogte: Tot 40 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Laag
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: klein huis
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: plaagdierbestrijder
 • Maat: Medium
 • Energieniveau: Hoog
 • Benodigde beweging: tot één uur

Gladharige foxterriër afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Gladharige foxterriër (1 of 1)


4 Sterren:

0

3 Sterren:

0

2 Sterren:

0

1 Ster:

0

energieke hond met een eigen wil, maar vol enthousiasme om te willen volgen - Foxfan9,

De huidige Foxterrier is eigenlijk veel te groot om een konijnenhol in te gaan. Dat wil niet zeggen, dat ze het niet zullen proberen! Hun jachtdrift en -instinct is nog altijd intact. Borstel een Gladhaar niet (te veel); door vaak te borstelen wordt de haargroei bevordert en daarmee ook het haaruitval. Stofzuigen is de enige oplossing. Een tuin is geen must, een eigenaar die de humor van een Fox kan waarderen wel. Opvoeding eist geduld, inzicht en tactiek om een commando als spel te laten uitvoeren. Laat de Fox zijn hersenen gebruiken en je hebt een prachthond.