Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Bulterriër

Een vrouwelijke, volwassen bull terrier die sterk staat Een bruine en witte volwassen bull terrier die pronkt met zijn spitse oren Een vrouwelijke, volwassen bull terrier met een mooi postuur Een witte bull terrier pup met een zwart oor Twee volwassen bull terriers zitten, tevreden in elkaars gezelschap Een mooie, bruine bull terrier, die pronkt met zijn korte, dikke vacht en spitse oren Een close up van de mooie puntige oren van een zwarte bull terrier Een lieve, kleine, zwarte bull terrier spelend in de zon Twee lieve, kleine bull terriers die samen in de zon spelen

Geschiedenis


De bulterriër werd in het verleden gebruikt voor bull baiting en hondengevechten. Na vele kruisingen, onder andere met de Spaanse pointer, de Engelse terriër en dalmatiër, is uiteindelijk de bulterriër ontstaan. De hond werd steeds gestroomlijnder en het ontwikkelde zijn kenmerkende kop. De geheel witte terriër was populair onder de 'young gentlemen', door wie deze hond werd beschouwd als mooi en mannelijk. Aan het begin van de twintigste eeuw werden bulterriërs gekruist met Staffordshire-bulterriër waarmee de zwarte kleur bij het ras werd geïntroduceerd.

Gedrag


Bulterriërs zijn grappige, speelse en ondeugende honden. Ze houden van het contact met mensen en klimmen graag bij u op schoot terwijl ze vergeten hoe groot ze eigenlijk zijn. Deze honden zijn een genoegen om bij u in de buurt te hebben en als u ze knuffelt zullen ze een soort spinnend geluid maken. Bulterriërs zijn geweldige huisdieren voor gezinnen met kinderen, al worden ze zelf niet volwassen totdat ze een jaar of drie oud zijn. Ze staan erom bekend om ineens door het huis te gaan sprinten, waarbij ze alles omgooien wat hen in de weg staat. Hoewel ze een grappig en lief karakter hebben kunnen deze honden, zoals alle terriërs, eigenwijs zijn. Bij onvoldoende mentale en fysieke uitdaging zullen ze vernielzuchtig worden. Lange wandelingen en veel spelen is dan ook een absolute must voor dit ras. Hun training moet doortastend en consequent zijn, een trainingscursus van een paar maanden is verre van voldoende. De bulterriër verkent zijn grenzen en het is van belang dat er dagelijks met hem wordt getraind tijdens wandelingen om te voorkomen dat deze lieve, onafhankelijke hond de overhand zal nemen. Over het algemeen is dit ras gezond, al kan doofheid voorkomen (dit komt relatief vaak voor bij witte dieren) en ook nierproblemen komen bij dit ras relatief vaak voor. De korte vacht vereist minimale verzorging. Wel moeten de nagels worden geknipt aangezien de nagels van terriërs vrij snel groeien.

Karakter


Bulterriërs hebben een assertief en speels karakter. Het is belangrijk dit ras eraan te herinneren wie de baas is door regelmatig met hem te trainen. Dit voorkomt tevens dat hij zich zal gaan misdragen! Deze grappige, brutale honden zijn volledig toegewijd aan hun gezin.

Sommige bulterriërs zijn agressief naar andere honden van hetzelfde geslacht en sommige bulterriërs kunnen niet samen worden gehouden met katten.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar bulterriërs mee te maken kunnen krijgen zijn onder andere patellaluxatie (knieschijfontwrichting), nierproblemen, hartproblemen en bij de witte variant komt doofheid relatief vaker voor.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 10 - 12 jaar
 • Gewicht ca.: 20 - 38 kg
 • Hoogte: 53 - 56 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Laag
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: klein huis
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: plaagdierbestrijder
 • Maat: Medium
 • Energieniveau: Hoog
 • Benodigde beweging: tot één uur

Bulterriër afbeeldingen

Een witte bull terrier die door Snow

Recente beoordelingen voor Bulterriër


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.