Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Staffordshire-bulterriër

Een jonge, roodharige staffordshire bull terrier die zijn prachtige lichaamsbouw laat zien Een mooie kleine opgroeiende staffordshire bull terrier puppy hijgend Een volwassen staffordshire bull terrier met een mooie dikke zwarte en bruine vacht Een jonge volwassen staffordshire bull terrier met een mooie dikke, zwarte vacht Een prikkelbare en speelse jonge staffordshire bull terrier hijgend Een mooie, jonge amerikaanse staffordshire terriër die netjes ligt Een zwarte staffordshire bull terrier rustend in het lange gras Een close up van een staffordshire bull terrier's mooie strenge gezicht Een close up van een staffordshire bull terrier's mooie naar achter geduwde oren Een gezonde vrouwelijke staffordshire bull terrier die op volle snelheid Een gespierde staffordshire bull terrier die door de Snow Twee prachtige kleine staffordshire bull terrier puppies in een mandje

Geschiedenis

De Staffordshire-bulterriër werd aan het begin van de negentiende eeuw in Engeland ontwikkeld. Hiervoor werd een bulterriër gekruist met een black and tan terriër om een hond tot stand te brengen met sterke kaken. Omdat bull-baiting niet praktisch was in steden, kwam rat-baiting op wat een populaire sport werd onder de arbeidersklasse. Staffies waren snel en lenig en het rat-baiting trok grote groepen mensen naar deze events. Tegen de tijd dat hondengevechten werden verboden, was (en is tot op de dag van vandaag) de Staffordshire-bulterriër een gewaardeerd huisdier.

Gedrag

De Staffordshire-bulterriër is een mensenhond die het fijn vindt om bij zijn gezin in de buurt te zijn. Ze hebben hun bijnaam 'nanny dog' te danken aan hun liefde voor kinderen en hun beschermende en voorzichtige houding. Omdat ze het gelukkigst zijn in de buurt van mensen kunnen ze niet lang alleen worden gelaten. Ze komen graag tegen u aanliggen, heten u welkom bij thuiskomst met een lik en kunnen over het algemeen goed omgaan met onbekenden die uw huis bezoeken. Zolang ze maar aandacht krijgen zijn ze gelukkig. Ze zijn speels maar dociel en gehoorzaam aan de wensen van hun eigenaren waardoor ze vrij makkelijk te trainen zijn. Vroege socialisatie is nodig om agressie tegen onbekende honden te vermijden. Hoewel ze zelden een gevecht zullen beginnen, zijn ze volhardend en zonder angst als dat nodig is. Een lange wandeling, spelen met de bal en een knuffel op de bank geeft u een hond die u altijd trouw zal zijn. Een Staffordshire-bulterriër wil altijd op uw bed, bank of schoot slapen. Ze hebben een vrij hoog energielevel en hebben een dagelijkse wandeling nodig, aangelijnd als ze goed naar het commando 'hier' luisteren. Ze zullen echter nooit weglopen omdat ze nu eenmaal bij u in de buurt willen zijn. Wel hebben ze een sterk jachtinstinct en zullen kleine dieren achtervolgen. Staffordshire-bulterriër zijn goede waakhonden die zullen blaffen als dat nodig is. Hun uiterlijk kan mensen ervan weerhouden om in te breken, al zal elke inbreker waarschijnlijk warm worden onthaald.

De laatste jaren is de reputatie van de Staffordshire-bulterriër er door gevechten met andere honden en het aanvallen van mensen er niet beter op geworden. Deze honden zullen zelden mensen bijten, maar het aantal incidenten ligt hoger door de populariteit van het ras. Het ras is niet schuldig, hun eigenaar wel. Deze honden zijn aanhankelijk tot in het extreme, trouw en vriendelijk. Ze verdienen een plek binnen een gezin. Als u een Staffordshire-bulterriër uit het asiel een nieuw thuis geeft, zult u met wat liefde de trouwste hond ooit hebben.

Hun korte vacht heeft slechts zo nu en dan een kambeurt nodig. Staffordshire-bulterriërs kunnen goed zwemmen. Ze hebben niet echt last van ernstige gezondheidsproblemen, behalve van heupdysplasie, al zorgt dit voor de getroffen hond zelden voor problemen.

Karakter

Staffordshire-bulterriërs hebben een energiek en aanhankelijk karakter. Ze houden van interactie met mensen. Met hun slanke, gespierde fysiek is het geen verrassing dat deze honden beweging nodig hebben. Een dagelijkse stevige wandeling en spelen is het beste. Staffies kunnen onvoorspelbaar zijn rondom andere honden en het is dan ook erg belangrijk dat u uw hond zo vroeg mogelijk socialiseert.

Gezondheidsproblemen

Gezondheidsproblemen waar staffordshire-bulterriërs mee te maken kunnen krijgen zijn onder andere progressieve retina atrofie (degeneratie van het netvlies wat kan leiden tot blindheid), heup- en elleboogdysplasie, patella luxatie (knieschijfontwrichting), epilepsie, hartziekten, doofheid (zeker honden met veel witte vacht over hun kop), allergieën en ademhalingsmoeilijkheden.

Rasinformatie

 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 12 - 14 jaar
 • Gewicht ca.: 11 - 17 kg
 • Hoogte: 43 - 48 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Laag
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: klein huis
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: plaagdierbestrijder
 • Maat: Medium
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: tot één uur

Verwante producten

Staffordshire-bulterriër afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Staffordshire-bulterriër

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.