Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Engelse buldog

Een lieve kleine engelse bulldog die pronkt met zijn gespierde lichaamsbouw Een mooie volwassen engelse bulldog die heel netjes zit Een close up van een witte engelse bulldog met een dichtgeknepen neus Een jonge engelse bulldog pup met een mooie, wit met bruine vacht Twee volwassen engelse bulldogs genieten van elkaars gezelschap Een mooie, kleine engelse bulldog puppy, genietend van de zon Een mooie vrouwelijke engelse bulldog pronkend met haar prachtige, rimpelige vacht Een gezonde volwassen engelse bulldog joggend naar zijn eigenaar Een lieve volwassen engelse bulldog genietend van wat beweging op het gras

Geschiedenis


De Engelse buldog is rond de dertiende eeuw ontstaan in Engeland waar het werd gebruikt voor de 'sport' bullbaiting. De buldog beet de stier in zijn neus om niet meer los te laten. Er werd namelijk gedacht dat het vlees van de stier beter smaakte als hij was gebeten door een buldog. In 1835 werd bullbaiting verboden. De buldog werd een populair huisdier en het symbool van Engeland.

Gedrag


Niet voor niets heeft deze hond ook wel de bijnaam 'couch potato', buldogs brengen namelijk met plezier het grootste deel van de dag slapend door. Deze honden zijn gelukkig als ze op de bank mogen liggen (ze hebben misschien uw hulp nodig om hier op te komen) en zo nu en dan over hun buikje worden gekriebeld. Het is een rustig, vreedzaam en gemoedelijk hondenras dat goed kan omgaan met kinderen. Als een buldog eenmaal iets in zijn kop heeft gehaald, dan is het moeilijk hem op andere gedachten te brengen. Ze hebben een zeer sterke wil, houden van aandacht en zijn erg op hun gezin gericht. Over het algemeen kunnen buldogs goed omgaan met andere huisdieren hoewel ze soms agressief kunnen zijn naar andere honden als ze niet goed zijn gesocialiseerd.

Een buldog kan het beste regelmatig meegenomen worden voor een korte wandeling. Een lange wandeling is voor hem niet weggelegd. Als hij er genoeg van heeft zal hij gaan zitten en is het onmogelijk om hem weer in beweging te krijgen. Buldogs zijn dol op kauwen dus geef hem voldoende kauwspeeltjes en verstop uw schoenen. Ze kwijlen veel, zeker na het eten en hun bek moet vrijwel dagelijks worden schoongemaakt vanwege de vouwen op hun snuit. Het trainen van deze zeer traag-lerende honden is lastig. Doordat bij het fokken van de buldog de klassieke platte neus is nagestreefd heeft hij soms ademhalingsproblemen. Ze hijgen, snurken en snuiven, en dat past wel bij zijn uiterlijk. Ze houden niet van warm weer en zullen een koele plek uitzoeken om te slapen. Buldogs zijn een van de weinige hondenrassen die niet kunnen zwemmen.

Karakter


De Engelse buldog heeft een dociel en vrolijk karakter. Wel zijn ze koppig en in combinatie met hun enorme kracht is het een hele klus om deze hond op andere gedachten te brengen wanneer hij eenmaal iets in zijn kop heeft gehaald.

Over het algemeen gaat de buldog uitstekend samen met kinderen en andere huisdieren en het is moeilijk om bij deze hond agressie op te wekken. Dagelijks een korte wandeling is voldoende voor deze hond die het prima vindt om een gat in de dag te slapen.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de Engelse buldog mee te maken kan krijgen zijn onder andere heup- en elleboogdysplasie, patellaluxatie (knieschijfontwrichting), intervertebrale discusdegeneratie (druk op de ruggengraat wat verlamming kan veroorzaken), hartziekten, allergieën, brachycephalic syndrome (ademhalingsproblemen), veel oogproblemen en kans op oververhitting bij een te grote inspanning.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 8 - 12 jaar
 • Gewicht ca.: 20 - 25 kg
 • Hoogte: 30 - 38 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Laag
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: klein huis
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: gezelschapshond
 • Maat: Medium
 • Energieniveau: Laag
 • Benodigde beweging: tot één uur

Engelse buldog afbeeldingen

D-day

Recente beoordelingen voor Engelse buldog


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.