Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Eurasiër

Een volwassen eurasier met een prachtige dikke vacht en borstelige staart Een close up van een Een jonge eurasier die wacht op aandacht van zijn eigenaar Een eurasier met een mooie dikke zachte vacht die op het gras ligt Een close up van een eurasier's ongelooflijke dikke zachte vacht en wolfachtige ogen Een gezonde volwassen eurasier buigt over de Snow De prachtige dikke vacht en spitse oren van een jonge eurasier Een volwassen eurasier die zijn mooie borstelige staart laat zien

Breed Rating (1 Reviews)

Uiterlijk
Karakter
Weerstand
Tuin

Geschiedenis


Eurasiërs zijn ontstaan in Duitsland in 1960 en dus een relatief nieuw ras. Om het ras tot stand te brengen dat we vandaag kennen kruiste Julius Wipfel de chowchow met de keeshond en later met de samojeed. Momenteel zijn er wereldwijd ongeveer slechts 9,000 eurasiërs, al wordt het ras steeds populairder.

Gedrag


Eurasiërs zijn gefokt als gezelschapshond en zijn dan ook graag zoveel mogelijk in de buurt van mensen. Ze vinden het vreselijk om in een kennel te moeten verblijven, zelfs als ze hier vanaf jonge leeftijd mee te maken krijgen, en zijn daarom het meest geschikt voor gezinnen waar het grootste deel van de dag iemand bij ze in de buurt kan zijn. Ze zullen ongelukkig en vernielzuchtig worden wanneer ze te lang alleen worden gelaten. Meestal kunnen eurasiërs goed omgaan met kinderen en andere honden/katten in huis als ze hiermee zijn opgegroeid. Ze stellen zich gereserveerd naar onbekenden maar mogen niet timide zijn, en ze zullen zich zelden agressief opstellen. Het is nog belangrijker dan bij andere hondenrassen dat de eurasiër vanaf jonge leeftijd leert omgaan met bezoek in huis. Ze zijn altijd alert en laten u zeker weten wanneer er iemand aan de deur staat, waardoor het goede waakhonden zijn. Toch zullen ze zelden blaffen, alleen als ze zich ergens aan storen.

Hun toewijding aan hun gezin en kans op verlatingsangst dient in overweging te worden genomen bij het plannen van een vakantie. Eurasiërs zullen eronder lijden wanneer ze in een kennel moeten verblijven en vinden het ook niet fijn om bij iemand anders te logeren. Ze hebben het nodig om bij hun gezin in de buurt te zijn en kunnen niet zonder.

Eurasiërs zijn rustig rond de mensen die ze kennen en zijn vriendelijk en aanhankelijk naar hun gezin met wie ze een sterke, nauwe band vormen. Om tijdens de training het beste uit deze hond te halen moet hij vriendelijk en zacht worden behandeld door met hem te spelen en hem aan te moedigen. Ze zijn erg gevoelig voor harde woorden en daden en zullen zich terugtrekken als ze het gevoel hebben dat ze te ruw worden behandeld. Deze hond is het beste te trainen met positieve woorden, knuffels en snacks. Ze zijn goed in agility en worden soms gebruikt als therapiehond, waaruit hun liefde voor de omgang met mensen blijkt.

Eurasiërs hebben dagelijks een lange wandeling nodig, bij voorkeur in een veilige omgeving zodat ze vrij kunnen rondrennen. Ze houden ervan met hun gezin buiten tijd door te brengen, te apporteren, met een frisbee te spelen en rond te rennen. Over het algemeen luistert deze hond als u hem bij u roept omdat ze het niet fijn vinden om te ver bij hun eigenaar uit de buurt te zijn. Indien ze dit vanaf jonge leeftijd hebben geleerd zijn deze honden doorgaans vriendelijk naar andere honden. Aangelijnd naast lopen kan lastig zijn en het is daarom belangrijk ze vanaf jonge leeftijd te trainen. Het zijn krachtige, energieke honden die moeilijk te vermoeien zijn. Een aantal wandelingen per dag zorgt ervoor dat ze voldoende mentaal worden uitgedaagd en hun energie kwijt kunnen!

Hun vacht moet regelmatig worden gekamd om deze in goede conditie te houden. Deze behoorlijk schone honden hebben zelden een bad nodig.

Eurasiërs zijn over het algemeen gezonde honden (hun aantal is echter gering). Gezondheidsproblemen waar deze honden mee te maken kunnen krijgen zijn onder andere heupdysplasie, patellaluxatie en soms ooglidproblemen.

Karakter


Eurasiërs zijn gezelschapsdieren en hebben een rustig karakter. Ze zijn aanhankelijk, trouw en vormen een hechte bang met hun gezin. Ze zijn alert en zullen u ervan op de hoogte brengen wanneer er bezoek is, al zijn het sociale honden (zeker als ze jong zijn) die vriendelijk zijn tegen iedereen die ze ontmoeten. Regelmatige training is belangrijk voor dit intelligente ras om er zeker van te zijn dat ze u als 'roedelleider' zien en voldoende mentale uitdaging krijgen.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar eurasiërs mee te maken kunnen krijgen zijn onder andere heup- en elleboogdysplasie, patellaluxatie (knieschijfontwrichting), oogziekten en schildklierproblemen.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 12 - 14 jaar
 • Gewicht ca.: 18 - 32 kg
 • Hoogte: 48 - 61 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: klein huis
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: gezelschapshond
 • Maat: Medium
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: tot één uur

Eurasiër afbeeldingen

Taiya
Eurasierhond
Rammus
Rammus
Brit

Recente beoordelingen voor Eurasiër (1 van 1)


4 Sterren:

0

3 Sterren:

0

2 Sterren:

0

1 Ster:

0

Lieve vriendelijke gezinshoofd - Nieuwendijk,

Gehecht aan baasje