Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Grote Münsterländer

Een GorGeous zwarte grote munsterlander met een mooie zachte vacht Een grote munsterlander met een mooie gespikkelde vacht Een mooie jonge grote munsterlander met zijdeachtige zwarte oren Een vrolijke jonge grote munsterlander met bonte vacht Een schattige grote munsterlander met zijn tong uit Een grote munsterlander genietend van een wandeling door een veld met wilde bloemen Een jeugdige grote munsterlander genietend van een plattelandswandeling Een atletische grote munsterlander die over een boomstam springt

Geschiedenis


De grote Münsterländer is afkomstig uit Münster, Duitsland. Hoewel hiervoor geen bewijs is wordt aangenomen dat dit ras al voorkwam in de middeleeuwen. Pas in de negentiende eeuw werd de grote Münsterländer officieel erkend. Het ras werd gefokt als jachthond en wordt geclassificeerd als HPR - hunt, point en retrieve. In Duitsland werden alleen leverkleurige en witte jachthonden gebruikt, waardoor de zwart-witte Münsterländer destijds niet erg populair was. Vermoedelijk is dit ras het gevolg van een kruising tussen de Duitse pointer en setter. Tegenwoordig is de grote Münsterländer in Duitsland, het VK en Canada een veel geziene en succesvolle deelnemer aan jachtwedstrijden.

Gedrag


De grote Münsterländer is een vriendelijke, alerte en aanhankelijke metgezel. Ze zijn graag in de buurt van mensen en kinderen en zijn binnenshuis rustig en tevreden. Het zijn fijne huisdieren die goed samengaan met andere honden, katten en huisdieren. Als ze goed zijn gesocialiseerd accepteren ze onbekenden in huis. Dit zijn geschikte honden voor actieve gezinnen. Het zijn werkhonden die voldoende beweging nodig hebben. Als ze eenmaal een lange wandeling hebben gemaakt zijn ze in huis rustig.

De grote Münsterländer is goed te trainen en heeft het nodig om te werken. Ze dragen graag dingen in hun bek en dit is dan ook het beste beginpunt voor hun training. Ze hebben een liefdevolle, positieve training nodig en kunnen niet goed tegen harde woorden. Over het algemeen leren ze snel en zullen ze u willen bekoren, al kunnen ze de neiging hebben gebruik te maken van een zwakheid bij hun trainer. Flyball, agility, obedience, HPR trials zijn allemaal mogelijk met de münsterländer. Het zijn veelzijdige honden die met de juiste training goed presteren op de meeste gebieden.

Ze hebben het nodig om erop uit te trekken en vinden niets fijner dan een lange wandeling, door bosgebieden of open velden. Omdat ze erop zijn gefokt om bij hun eigenaren in de buurt te blijven zullen ze nooit ver afdwalen. Ze hebben bergen energie en moeten dit kwijt kunnen tijdens het wandelen. Modderige plassen zijn favoriet en ook na een duik hierin zullen ze graag bij u op de bank komen liggen om te knuffelen. Als ze niet voldoende beweging krijgen kunnen ze binnenshuis vernielzuchtig worden. Ze houden van zwemmen en zijn goed in het apporteren van watervogels. De grote münsterländer is het meest geschikt voor een actief persoon of gezin. Ook geschikt voor hardlopers aangezien deze honden een uitstekend uithoudingsvermogen hebben.

De middellange vacht van de grote Münsterländer beschermt hem tegen dichte begroeiing. Omdat er bramen en andere begroeiing in hun vacht blijft zitten moeten ze na de wandeling worden gekamd (of om de dag). Teefjes hebben een kortere vacht dan reuen.

Karakter


De grote Münsterländer hebben een vrolijk en sociaal karakter. Ze vormen een sterke band met hun gezin en passen goed binnen een gezin met andere huisdieren en/of kinderen. Ze hebben veel mentale en fysieke uitdaging nodig om ervoor ze zorgen dat ze in huis rustig zijn. Door ze consequent te trainen herinnert u ze eraan wie de 'roedelleider' is. Het zijn geen waakhonden aangezien ze elke bezoeker doorgaans enthousiast welkom heten.

Gezondheidsproblemen


De grote Münsterländer is een gezond ras, al komt door verkeerd fokken heupdysplasie (hoewel zelden) voor.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 11 - 13 jaar
 • Gewicht ca.: 23 - 32 kg
 • Hoogte: 58 - 66 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium - dubbel
 • Vachtverzorging: meer dan eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: vogelhond
 • Maat: Large
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Grote Münsterländer afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Grote Münsterländer


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.