Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Ierse terriër

Een pezige, jonge volwassen irish terrier pronkend met zijn mooie rode vacht Een lieve bebaarde ierse terriër die netjes ligt met zijn poten dicht bij elkaar Een rustende irish terrier genietend van zijn tijd op de vloer Een jonge volwassen irish terrier die ligt te wachten op een commando De karakteristieke pezige, blonde baard van een ierse terriër Een close up van de mooie, pezige vacht en baard van een ierse terriër Een lieve, kleine ierse terriër ontspannend op een stoel Een jonge ierse terriër die ligt te wachten op wat aandacht Twee prachtige ierse terriers zitten netjes, wachtend op een commando Een mooie, grote ierse terriër met een rode vacht om hem warm te houden

Breed Rating (1 Reviews)

Uiterlijk
Karakter
Weerstand
Tuin

Geschiedenis


De Ierse terriër is een van de oudste terriërs. Het ras werd voor het eerst erkend in de jaren 1870. Tot 1889 was het gebruikelijk om de oren van werkterriërs te couperen. Na dit jaar stelde de Irish Terrier Club vast dat de oren van deze honden intact moesten blijven. Dit zorgde voor het volledig verdwijnen van het couperen van hondenoren in het Verenigd Koninkrijk. Ierse terriërs vervulden een belangrijke taak tijdens de Eerste Wereldoorlog door berichten door de loopgraven over te brengen. Tegenwoordig wordt de Ierse terriër zelden buiten de showring gezien.

Gedrag


De Ierse terriër is een trouwe, dappere en intelligente hond. Ze hechten zich aan hun gezin, kunnen omgaan met katten als ze hiermee zijn opgegroeid en zijn lief en speels naar kinderen. Ze kunnen erg beschermend worden over hun gezinsleden, tot het agressieve toe, en het is daarom erg belangrijk deze honden van jongs af aan te socialiseren door de eerste weken/maanden zoveel mogelijk onbekenden bij u thuis uit te nodigen. Knaagdieren zijn niet veilig in de buurt van ierse terriërs. Naar honden van hetzelfde geslacht kunnen ze agressief zijn en ze zullen niet terugdeinzen als ze worden uitgedaagd - hoe groot de andere hond ook is. Wederom kan vroege socialisatie problemen voorkomen. Het is aan te bevelen puppycursus te volgen en op latere leeftijd obedience lessen om uw hond sociale vaardigheden te leren. Ierse terriërs zijn slim maar koppig en zullen alleen leren als ze het idee hebben dat ze er zelf voordeel bij hebben. Lovende woorden, iets lekkers, speeltjes en spelen helpen bij de training, al zult u inventief moeten zijn om hun aandacht te behouden. Houd het voor het beste resultaat kort en simpel. Ze leren snel en vinden het heerlijk om uw aandacht te krijgen wanneer ze iets goed hebben gedaan. Toch maakt dit het niet eenvoudig deze honden te trainen.

Ierse terriërs houden van hun eigen stemgeluid dus leer ze van jongs af aan te luisteren naar het commando 'koest'. Sommige honden houden van graven en als dit het geval is zullen ze een zandbak of een andere daarvoor bestemde plek waarderen (en het zal uw tuin beschermen). Hun natuurlijke instinct op kleine, harige dieren te jagen is sterk. Het kan daarom lastig zijn ze te leren terug te komen als u dat beveelt. Ierse terriërs zijn dol op beweging en spelen. Ze zijn goed in agility competities en zijn een toegewijde schaduw als ze goed zijn getraind.

De dichte, draadharige vacht van terriërs moet tweemaal per jaar worden gestript en wekelijks worden gekamd. Door de vacht te knippen verliest deze zijn kleur en wordt minder waterdicht. Ierse terriërs zijn sterke honden die zelden ziek zijn. Ze zijn goed in het verbergen van ziekte/verwondingen waardoor het lastig kan zijn om te zien of hen iets scheelt.

Karakter


De Ierse terriër heeft een dapper karakter. Ze zijn vastberaden en zelfverzekerd, wat vraagt om een regelmatige op beloning gebaseerde training. Ierse terriërs hebben de neiging zich agressief op te stellen tegen andere honden en kleine dieren, aangezien ze al uw aandacht en affectie willen hebben.

De Ierse terriër gaat goed samen met kinderen. Binnenshuis weten ze zich goed te gedragen waardoor het fijne huisdieren zijn.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar ierse terriërs mee te maken kunnen krijgen zijn onder andere cystinurie (een erfelijke nierziekte die de kans op nierstenen vergroot), progressieve retina atrofie (degeneratie van het netvlies wat kan leiden tot blindheid) en allergieën.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 13 - 14 jaar
 • Gewicht: 11 - 12 kg
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium
 • Vachtverzorging: meer dan eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: klein huis
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: plaagdierbestrijder
 • Formaat: Medium
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: tot één uur

Ierse terriër afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Ierse terriër (1 of 1)


4 Sterren:

0

3 Sterren:

0

2 Sterren:

0

1 Ster:

0

lieve en schattige hond. Niet heel tuinvriendelijk. ze graaft. - Hein,

Super-de-puper leuke hond. Heel schattig. Luistert goed.