Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Jackrussellterriër

Een mooie, vrouwelijke jack russell terriër, groot, pronken met haar korte lichaamsbouw Een close up van de spitse oren van een jonge volwassen jack russell terriër Een lieve, kleine jack russell terrier puppy die erg nieuwsgierig is Een speelse kleine jack russell terrier klaar om wat tijd met zijn baasje door te brengen Een jonge jack russel terrier met een mooie en nette korte vacht Een jack russell terrier en een chortaj op een afrikaanse postzegel Een jack russell terrier ontspant op het strand, pronkend met zijn mooie grote oren Een mooie, kleine, vrouwelijke jack russell terriër die in het water springt Een close up van de mooie kleine ogen en de zachte puppy vacht van een jonge jack russell terriër Een gezonde, jonge jack russell terrier puppy kauwend op een speeltje Een gezonde, jonge volwassen jack russell terrier met een mooie, zachte, korte vacht Een lieve, kleine jack russell terrier ontspant in een boot na een zwempartij Een prachtige jack russell terriër die zijn mooie, korte lichaam laat zien. Een prachtige kleine jack russell terrier puppy, rustend in zijn bed Een opgewonden jack russell terriër sprint naar zijn baasje Drie mooie, kleine jack russell terriers die netjes bij elkaar zitten

Geschiedenis


Jackrussellterriërs zijn in de negentiende eeuw in Engeland ontstaan uit een kruising met de nu uitgestorven white terriër. Het ras werd gefokt voor de vossenjacht (vinden, uitgraven en het vasthouden van een vos tot de jager ter plaatse was) maar bleek al snel een uitstekende rattenjager. Deze meestal kleine honden hebben een volhardend karakter en een uitstekend jachtinstinct. Er zijn twee types jackrussellterriërs: glad- en ruwharig.

Gedrag


Jackrussellterriërs zijn leuke honden. Ze zijn pittig, energiek en zitten boordevol karakter. De aanwezigheid van een jackrussellterriër valt niet te negeren. Omdat het oorspronkelijk werkhonden zijn, zijn ze graag actief. Na een wandeling van twee uur zullen ze thuis een dutje doen waarna ze weer klaar zijn om te gaan. Toch vinden ze het ook heerlijk om bij u te komen liggen en te knuffelen. Deze ondeugende honden, die altijd wat lijken te beramen, zullen in holen kruipen en onder hekken door ontsnappen, de wanhopige bevelen van hun eigenaar negerend. Hun training moet duidelijk zijn. Ze zijn intelligent en zullen dit tegen u gebruiken als u niet streng genoeg bent. Het zit in hun karakter om te jagen en het is daarom het beste om ze uit te laten in een veilig gebied of aan de lijn. Ze hebben een actief brein en onderzoeken altijd wel iets met hun neus, meestal met een kwispelende staart. Hun training kent geen einde en ze kunnen het beste dagelijks een korte trainingssessie krijgen om ze eraan te herinneren wie er ook alweer de baas is. Jackrussells houden van spelletjes zoals apporteren, verstoppertje en spelen met een frisbee. Ook zijn ze dol op graven.

Jackrussellterriërs zijn fijne huisdieren die goed kunnen omgaan met kinderen (indien ze door hen met respect worden behandeld) en andere honden in huis, al kunnen ze snauwerig zijn naar onbekende honden. Socialisatie kan hierbij helpen dus begin hier zo vroeg mogelijk mee. Ze zullen knaagdieren die als huisdier worden gehouden en ratten en muizen in de tuin najagen. Als ze hiermee zijn opgegroeid zullen ze katten soms verdragen. Jackrussellterriërs kunnen oud worden en kennen relatief weinig gezondheidsproblemen. Een ruwharige jackrussell moet een paar keer per week worden gekamd, een gladharige vacht heeft minder verzorging nodig. Het enige probleem met jackrussellterriërs is dat ze dol zijn op vossen- en hertenpoep, waarin ze zullen rollen als ze het vinden.

Karakter


Jackrussellterriërs hebben een ondeugend en speels karakter. Ze worden gedreven door hun jachtinstinct en zijn lange tijd speciaal gefokt om allerlei holen in te duiken. Hierdoor kunnen ze niet met kleine huisdieren worden gehouden.

Deze dappere honden deinzen niet terug voor een gevecht, dus let hierop tijden het wandelen. Vroege socialisatie is belangrijk. Het zijn fijne gezelschapsdieren die het heerlijk vinden om aandacht te krijgen. Jackrussells zijn altijd in voor spel en avontuur en zijn zeker geen huismussen.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar jackrussellterriërs mee te maken kunnen krijgen zijn onder andere heup- en elleboogdysplasie, patella luxatie (knieschijfontwrichting), lensluxatie (loslating van de lens), progressieve retina atrofie (degeneratie van het netvlies wat kan leiden tot blindheid).

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 13 - 16 jaar
 • Gewicht: 6,4 - 8,2 kg
 • Hoogte: 25 - 38 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: kort
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: klein huis
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: plaagdierbestrijder
 • Formaat: Small
 • Energieniveau: hoog
 • Benodigde beweging: tot één uur

Jackrussellterriër afbeeldingen

Jack
Knuffel
Kom op laten we hier weggaan
Bracken
Een jack russel hond met een rode halsband.
Russel Terrier (kortere benen!)
Charlie de JRT wiens glimlach elke dag een geweldige dag maakt
Vestigingsmanager
Bailey een kortharige driekleurige jack Russel terrier
Toby een langharige driekleurige jack Russel terrier
CoCo de Black & Tan Jack Russell
Rex de Jack Russell
Penny houdt van zonnebaden
Prachtige Penny x
Ik weet dat het hier is
Het spijt me heel erg dat ik stout ben, maar ik kan er echt niets aan doen

Recente beoordelingen voor Jackrussellterriër


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.