Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Kleine Münsterländer

Een volwassen kleine munsterlander die rechtop staat en zijn mooie slanke lichaam laat zien Een kleine munsterlander die ligt te pronken met zijn ongelooflijk korte zachte vacht Een mooie volwassen kleine munsterlander die geduldig wacht op wat aandacht Een close up van de grote zachte pluizige oren van een kleine munsterlander Een gezonde kleine munsterlander die ligt te wachten op een bevel Een lief klein munsterlander pupje met een wit lijfje en een bruin hoofdje Een volwassen kleine munsterlander met een prachtige bruine vacht Een kleine munsterlander met een korte gladde vacht en lange gekrulde oren Een mooie kleine bruine en witte munsterlander puppy Een gezonde volwassen kleine munsterlander die netjes zit te wachten op zijn volgende opdracht De prachtige kleine munsterlander rent op volle snelheid

Geschiedenis


De kleine Münsterländer komt vermoedelijk al meer dan vijf eeuwen voor en is ontstaan in de Münster regio in Duitsland. Ze werden door de elite gehouden en samen met valken gebruikt om te jagen op allerlei soorten prooidieren, zoals hazelhoenders, eenden en zelfs herten en vossen. De kleine Münsterländer lokaliseerde de prooi waarna de jager de valk erop losliet om het te doden. Vervolgens toonde de hond de jager de buit. Ze werken nauw samen met hun eigenaren en dwalen nooit ver af. In de vroege twintigste eeuw ging ook de 'gewone man' deze hond gebruiken voor de jacht waarna hun populariteit snel toenam. De kleine Münsterländer is niet verwant aan de grote Münsterländer, wel aan spaniëls en setters.

Gedrag


De kleine Münsterländer is een aanhankelijk ras dat houdt van het gezelschap van mensen en dit ook echt nodig heeft. Ze vinden het niet fijn om in een kennel te moeten verblijven en kunnen last krijgen van verlatingsangst als ze te lang alleen worden gelaten. Ze gaan goed samen met kinderen en andere huisdieren als ze hiermee zijn opgegroeid. Ook met onbekenden kunnen ze meestal overweg. De kleine münsterländer hecht zich doorgaans voornamelijk aan een gezinslid al zullen ze naast iedereen op de bank kruipen om aandacht te krijgen.

Deze intelligente honden kunnen goed worden getraind. Om het beste in ze naar boven te halen kunt u hier het beste zo vroeg mogelijk mee beginnen. Ze reageren het beste op een duidelijke, liefdevolle, consequente training en zullen snel oppikken wat u ze wilt leren. Al van jongs af aan zal hun retrieval- en pointinginstinct blijken en door spel kunt u dit verder ontwikkelen. Als deze honden worden gebruikt als werkhond is de training gebaseerd op zowel stem- als handsignalen. Ze vinden het fijn om bij u in de buurt te zijn en dwalen dan ook zelden ver af en zullen omkijken om te zien waar u bent. Hun jachtinstinct is sterk en ze moeten leren wanneer ze wel en niet mogen jagen. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, al luisteren ze uitstekend naar het commando 'hier'.

De kleine Münsterländer houdt van zwemmen en is hier goed in. Met een drijvend speeltje kunnen ze zich uren vermaken. Ze hebben een behoorlijke hoeveelheid beweging nodig om fysiek en mentaal voldoende uitgedaagd te worden. Hoewel ze door hun hoge energielevel geschikte werkhonden zijn, zijn het ook fijne huisdieren voor actieve gezinnen . Ze hebben het nodig om te kunnen rondrennen en op ontdekking uit te gaan. Zo kunnen ze hun energie kwijt en zullen dan binnenshuis rustig zijn. Agility en andere competities passen goed bij dit ras.

De vacht van de kleine Münsterländer moet na een wandeling worden gekamd om dingen die erin verstrikt zijn geraakt te verwijderen. Daarnaast is een wekelijkse kambeurt voldoende om de vacht in een goede conditie te houden. Zo nu en dan een bezoek aan de groomer zorgt ervoor dat de vacht er netjes uit blijft zien.

De kleine Münsterländer is een gezond ras. Wel is het een vrij hebberig ras dus houd hun voeding in de gaten. De oren hebben verzorging nodig om ze schoon te houden.

Karakter


Kleine Münsterländers hebben zijn intelligent en zelfverzekerd. De Kleine Münsterländer is een echt veelzijdige werkhond, die goed reageert op handsignalen en stemcommando's. Ze hebben veel mentale en fysieke uitdaging nodig om ervoor te zorgen dat ze binnenshuis kalm zijn. Door te weinig of te inconsequente training zal de kleine Münsterländer ongehoorzaam worden. Ze zijn graag in het gezelschap van mensen en zullen meestal een hechte band ontwikkelen met degene die ze het meest uitlaat.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de kleine Münsterländer mee te maken kan krijgen zijn enkele milde huidproblemen. Ook kunnen ze een oorontsteking krijgen door hun liefde voor zwemmen. Over het algemeen is dit echter een heel gezond ras!

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 12 - 13 jaar
 • Gewicht ca.: 15 - 26 kg
 • Hoogte: 48 - 56 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: Land
 • Minimale woonoppervlakte: klein huis
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: vogelhond
 • Maat: Medium
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: tot één uur

Kleine Münsterländer afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Kleine Münsterländer


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.