Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Labrador retriever

Een gezonde volwassen labrador die zit te wachten op aandacht van zijn baasje. Een volwassen labrador retriever rustend, genietend van de vloer Een mooie, zwarte labrador retriever, netjes zittend, pronken met zijn gezonde, dikke vacht Een vriendelijke kleine labrador retriever puppy die netjes liegt Een gezonde jonge volwassen labrador retriever met een dikke Golden vacht Een volwassen chocolate lab genietend van een rustpauze op de vloer Een mooie, witte labrador retriever die netjes zit te wachten op wat aandacht Een close up van een labrador retriever's mooie, dikke, dubbele vacht Drie lieve, volwassen labrador retrievers die geduldig bij elkaar zitten Een labrador retriever die ligt, geduldig wachtend op een commando Een volwassen labrador retriever met een mooie, dikke, blonde vacht

Breed Rating (1 Reviews)

Uiterlijk
Karakter
Weerstand
Tuin

Geschiedenis


De oorspronkelijke labrador is afkomstig uit Newfoundland, al zag deze hond er heel anders uit dan de newfoundlander die we tegenwoordig kennen. Het ras was helemaal zwart en een stuk kleiner dan de moderne newfoundlander. Dit was de voorganger van de moderne labrador, die werd gebruik om wild op te halen en boten te trekken. Ze waren dol op water en hielpen vissers bij elke taak waarbij ze konden zwemmen. In Newfoundland stierf het ras uit. Een groep honden werd echter meegenomen naar Engeland waar een fokprogramma werd opgezet. Alleen een zwarte vacht werd geaccepteerd en puppy's met een blonde of bruine vacht werden meteen na de geboorte gedood. Aan het begin van de twintigste eeuw werden ook de andere kleuren populair.

Gedrag


Labradors zijn de populairste honden ter wereld. Ze zijn trouw, gehoorzaam, intelligent en makkelijk te trainen. Ze zijn daarom erg geschikt als assistentiehond, geleidehond voor doven en blinden of mensen met andere beperkingen, als therapiehond, drugshonden etc. Daarnaast is het ook een lieve en speelse gezinshond. Ze kunnen met hun rustige en geduldige karakter goed omgaan met kinderen en zijn daarom het ideale huisdier. Door hun hoge intelligentie en liefde voor leren kan er het beste al op jonge leeftijd worden gestart met de training van deze hond. Ze zijn dol op water en zwemmen en zullen eindeloos plezier beleven aan het apporteren van een bal uit het water.

Labradors hunkeren naar aandacht van mensen, willen altijd bij u in de buurt zijn en zullen u overal volgen. Ze leren snel en kunnen zich goed aanpassen aan uw dagelijkse routine. Hoewel ze best even alleen kunnen worden gelaten, mag dit toch niet te lang duren omdat ze een manier zullen vinden om iets ondeugends te doen. Labradors gaan goed samen met andere honden, mensen en kinderen en zijn waardeloos als waakhond (tenzij de inbreker er niet van houdt om gelikt te worden door deze vriendelijke hond). Deze honden hebben bergen energie en hebben dagelijks een lange wandeling nodig waarbij ze vrij kunnen rondrennen en spelen. Het zijn goede hardloopmaatjes die uitstekend naar het commando 'hier' luisteren. De leeftijd waarop een labrador volwassen wordt is ongeveer drie jaar, hiervoor zullen ze zich nog vaak als pup gedragen. Omdat deze honden u graag bekoren is de training leuk en lonend, meer dan een kriebel over hun buik als beloning hebben ze niet nodig. De korte vacht vereist weinig verzorging. Is een labrador in de rui, kam hem dan zo vaak mogelijk om te voorkomen dat u overal in huis haren vindt.

Dit gulzige ras eet zowat alles en het is daarom belangrijk in de gaten te houden dat uw hond niet te dik wordt. Zorg ervoor dat de prullenbak in de keuken 'labrador-proof' is. Ze hebben de aanleg om dik te worden, zeker als ze niet voldoende beweging krijgen. Heup- en elleboogdysplasie komt bij dit ras relatief veel voor.

Karakter


De labrador heeft een lief en vriendelijk karakter. Heeft u de ruimte en tijd voor een labrador, dan kan er eigenlijk niets verkeerd gaan. Vriendelijk tegen iedereen die ze ontmoeten en één van de grootste softies in de hondenwereld.

Labradors zijn vriendelijk tegen kinderen, andere huisdieren en onbekenden. Hierdoor is het een waardeloze waakhond. Ze zijn dol op wandelen en het is door hun liefde voor water moeilijk om ze uit modderige plassen te houden.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar labradors mee te maken kunnen krijgen zijn onder andere heupdysplasie, patella luxatie (knieschijfontwrichting), progressieve retina atrofie (degeneratie van het netvlies, kan leiden tot blindheid) en staar.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 11 - 14 jaar
 • Gewicht ca.: 25 - 40 kg
 • Hoogte: 54,5 - 62 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Laag
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: vogelhond
 • Maat: Large
 • Energieniveau: Hoog
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Labrador retriever afbeeldingen

Bestie
2 jaar oude George
Sammy
Zo knap
Hamush
Labrador met harnas aan op het strand
Ruby en haar enorme tong
Silly Ruby het zwarte lab
Vogels kijken
Pepper mijn mooie lab
Labrador en beagle puppy.
Lab pup
Wilg
Braam
Braam
benji jongen
puppy
lab puppy
puppy
wilg

Recente beoordelingen voor Labrador retriever (1 van 1)


4 Sterren:

0

3 Sterren:

0

2 Sterren:

0

1 Ster:

0

Labrador Retriever zwarte Jimmy - Petra,

Jimmy is de allerliefste, knapste, mooiste, af en toe stoutste maar allergrootste vriend die je maar kan hebben! Ik heb geen kinderen. Maar eigenlijk wel want dat is Jimmy hij is mijn kind. We zijn bijna altijd samen. Zalig. De beste vriend op de Wereld!