Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Mastino napoletano

Een volwassen neapolitaanse mastiff met zijn prachtige gerimpelde gezicht Een gezonde volwassen mastino napoletano, pronkend met zijn lange rimpelige lichaam Een prachtige napolitaanse mastiff, pronken met zijn gigantische poten Een mooie kleine mastino napoletaanse puppy, met een dikke, gezonde zwarte vacht Het ongelooflijk lange en sterke lichaam van een neapolitaanse mastiff Een close up van de mooie, krachtige kop van een neapolitaanse mastiff Een close up van het mooie, rimpelige gezicht van een neapolitaanse mastiff Een close up van de zachte vacht en rimpelige huid van een neapolitaanse mastiff pup Een gezonde, volwassen mastino napoletano, pronkend met zijn grote staart. Een volwassen mastino napoletano, ontspannen bij het strand

Geschiedenis


De mastino napoletano is ongeveer 5000 jaar geleden ontstaan in Tibet, waar ze werden gefokt voor de strijd en als bewaker. Het ras werd ontdekt in Napels, Italië, waar het werd gefokt met een losse huid om ze te beschermen tegen aanvallen. Deze honden zijn trouw en toegewijd aan hun gezin.

Gedrag


De mastino napoletano is gefokt als waakhond en is dus toegewijd aan zijn gezin dat hij ten koste van alles zal beschermen. Ze zijn uiterst loyaal en kunnen jaloers worden als ze niet goed worden gesocialiseerd. Ze willen altijd in uw buurt zijn en hebben meer last van verlatingsangst dan andere grote rassen. Hoewel ze goed overweg kunnen met kinderen, kunnen er vanwege hun omvang ongelukken gebeuren dus houd kleine kinderen in de gaten als ze met deze hond spelen. Ze zijn op hun hoede voor onbekenden, zelfs als ze goed zijn gesocialiseerd.

De mastino napoletano lijkt een kalme, luie hond, maar ze zijn altijd op de hoogte van wat er gaande is, al lijkt dit misschien niet zo. Als ze het idee hebben dat u wordt bedreigd staan ze meteen klaar. Ze zijn zelden agressief en hun formaat en zware blaf is meestal voldoende om mensen af te schrikken. De mastino napoletano houdt ervan om met speelgoed te spelen maar kan bezitterig worden, al kan een vroege training hierbij helpen. Zoals elk groot ras hebben ze training nodig om ze vertrouwd te maken met andere honden en mensen. Ze leren traag maar dit zal u vergeten wanneer ze op uw schoot proberen te kruipen om zo dicht mogelijk bij u te zijn. Deze honden hebben een stevige maar eerlijke leider nodig en reageren goed op een positieve aanpak. Als ze jong zijn mogen ze niet teveel rondspringen en traplopen, totdat ze volwassen zijn en hun botten zijn volgroeid. De mastino napoletano heeft dagelijks een wandeling nodig maar geen overmatige hoeveelheid beweging. Ze kunnen niet goed tegen warm weer en kunnen dus het beste vroeg op de dag worden uitgelaten. Ze hebben meer leefruimte nodig dan andere rassen omdat ze zo groot zijn, maar bewegen minder. Ze kwijlen en morsen voedsel en water; niet het meest geschikte ras voor een tot in de puntjes verzorgd interieur. Het is waarschijnlijk het beste om ze hun eigen bank te geven om op te slapen omdat ze zullen proberen op die van u te gaan zitten. Ze beseffen zich niet hoe groot ze zijn. Als ze slapen zult u dit door hun luide gesnurk altijd weten.

Door hun diepe nek- en snuitrimpels zijn ze gevoelig voor huidinfecties. De vacht moet een paar keer per week worden gekamd om dode haren te verwijderen. Deze honden kunnen gevoelig zijn voor heupdysplasie en cardiomyopathie.

Karakter


De mastino napoletano heeft een trouw, lief en beschermend karakter. Ze zijn toegewijd aan hun gezin en zijn vaak op hun hoede in de buurt van onbekenden en zullen misschien niet erg enthousiast zijn tijdens een ontmoeting met andere honden.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de mastino napoletano mee te maken kan krijgen zijn onder andere heup- en elleboogdysplasie, hartproblemen, bloat en huidaandoeningen (het regelmatig schoonmaken van de huidplooien is daarom belangrijk).

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 7 - 9 jaar
 • Gewicht ca.: 50 - 70 kg
 • Hoogte: 60 - 79 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Laag
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: Land
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: werkhond
 • Maat: zeer groot
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: tot één uur

Mastino napoletano afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Mastino napoletano


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.