Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Newfoundlander Honden

Een grote, sterke volwassen newfoundland met een mooie dikke, zwarte vacht Een mooie, zachte newfoundland puppy die geniet van het op zijn pootjes staan Een Classic zwart-witte newfoundland rustend op de vloer Een close up van newfoundlands flaporen en grote tong Een lange, zachte, bruinharige newfoundland die zin heeft in een lang dutje Een mooie, jonge newfoundland met een dikke, zwarte vacht en massieve poten Een grote, sterke newfoundland wacht geduldig in de Snow op zijn eigenaar Een gezonde newfoundland met een mooie lange vacht, achter een speeltje aan De prachtige kustlijn van newfoundland Het huis van de newfoundland hond Drie volwassen newfoundlands zitten geduldig bij elkaar Twee prachtige volwassen newfoundlands, samen rustend in het gras

Geschiedenis


De Newfoundlander is ontstaan in Newfoundland in Canada en lijkt sterk op de sint-bernard en mastiff. Oorspronkelijk was het ras kleiner. Er wordt aangenomen dat de hond verwant is aan de rafeiro do alentejo en rond de zestiende eeuw is ontstaan. Ze werden gebruikt als werkhond, om netten trekken, te zwemmen en karren te trekken voor de vissers. Een evenwichtige, sterke hond die in staat was zowat elke taak uit te voeren. Het zijn enorm goede zwemmers en ze voelen aan wanneer iemand in het water in de problemen zit. Er zijn talloze verhalen over ongetrainde Newfoundlands die in het water zijn gesprongen om mensen te redden.

Gedrag


Door zijn grote formaat is de Newfoundlander niet voor iedereen geschikt, al zijn dit zachtaardige en rustige hond. Ze zijn ongelooflijk aanhankelijk en trouw en zijn diep van binnen eigenlijk softies. Hun poten hebben zwemvliezen en een dubbele vacht, wat hun favoriete activiteit verraadt; zwemmen. Ze zijn dol op zwemmen en zullen zonder op hun omgeving te letten in het water springen. De dubbele vacht beschermt deze krachtige zwemmers tegen de kou. Newfoundlanders zijn gehoorzame honden, maar begin wel op tijd met hun training; al met zes maanden zijn ze erg sterk en het is daarom belangrijk dat ze geleerd hebben om goed naast te lopen. Ze zijn behoorlijk intelligent en leren op hun eigen tempo, al behagen ze hun baas graag en hunkeren ze naar aandacht. Ze passen goed binnen een gezin en houden van iedereen die ze ontmoeten. Het enige nadeel is hun formaat, waardoor ze per ongeluk kleine kinderen omver kunnen lopen zonder dat ze hier zelf erg in hebben. Ze zijn zelden agressief naar andere honden of onbekenden en hebben een lieve instelling waardoor ze erg geschikt zijn als therapiehond. Ze zullen elke kans aangrijpen om bij u op schoot te klimmen om zo dicht mogelijk bij u te zijn. Als ze echter het idee hebben dat hun familie of zijzelf bedreigd worden, kunnen ze beschermend zijn.

Voor een dergelijk groot ras hebben ze een gemiddelde hoeveelheid beweging nodig. Ze kunnen vrij lui zijn en moeten echt naar buiten worden gesleept om te wandelen als ze liggen te slapen. Een behoorlijke wandeling is meestal voldoende en zolang er geen water in de buurt is zullen ze over het algemeen goed luisteren naar het commando 'hier'. Ze hebben de neiging om te kwijlen en zullen alles nat maken als ze gedronken hebben!

Een paar keer per week kammen en een jaarlijkse trimbeurt is voldoende. Ze verliezen veel haar en om te voorkomen dat u overal in huis haar vindt moet deze hond tijdens de rui vaker worden gekamd. Newfoundlanders kunnen last hebben van heup- en elleboogdysplasie en bloat.

Karakter


Newfoundlanders hebben een zachtaardig en beschermend karakter. Deze vriendelijke reuzen adoreren hun gezin. Het zijn enorm sterke honden die er graag op uit trekken als het koud is en in water zullen springen als ze dat tegenkomen. Deze honden denken graag zelf na en hebben veel training nodig om ervoor te zorgen dat ze u zullen respecteren.

Ze zijn dol op het ontmoeten van nieuwe mensen en dieren. Moedig dit van jongs af aan aan om ervoor te zorgen dat ze zich tot evenwichtige honden ontwikkelen.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar Newfoundlanders mee te maken kunnen krijgen zijn onder andere heup- en elleboogdysplasie, bloat, kanker, oogproblemen, hartproblemen en urineweginfecties.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 8 - 10 jaar
 • Gewicht: 50 - 70 kg
 • Hoogte: 66 - 74 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium - dubbel
 • Vachtverzorging: dagelijks
 • Stad of land: land
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: werkhond
 • Formaat: zeer groot
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: tot één uur

Newfoundlander afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Newfoundlander


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.