Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Norwichterriër

Een gezonde volwassen norwich terriër met een mooie, dikke, vacht Een norwich terrier zit geduldig te wachten op aandacht van zijn baasje Een mooie volwassen norwich terriër die pronkt met zijn prachtige puntige oren Een norwich terriër zit in het gras, wachtend op een commando Een norwich terriër met prachtige puntige oren, spelend in de Snow Een mooie kleine norwich terrier pronkend met zijn prachtige korte poten en lange lichaam Een close up van een norwich terrier's ongelooflijke dikke, pezige vacht Een lieve kleine norwich terriër met een dikke witte vacht en spitse oren Een volwassen norwich terriër met een mooi borstelig gezicht en staart

Geschiedenis


De Norwichterriër is een relatief modern hondenras. Ze werden voornamelijk gebruikt op boerderijen om plaagdieren te vangen. Hier hoorde ook de vossenjacht bij, omdat ze klein genoeg waren om de vossen in hun holen te volgen. Tot 1965 werden de Norwich- en Norfolkterriër als één ras beschouwd, met als enige verschil dat de Norwichterriër rechtopstaande oren heeft terwijl die van de Norfolkterriër hangen. Om de Norwichterriër tot stand te brengen zoals we die tegenwoordig kennen, werden ze gekruist met de glen of imaalterriër. In Amerika is dit een bijzonder populaire hond.

Gedrag


Norwichterriërs zijn een van de kleinste terriërs. Hun kleine formaat wordt gecompenseerd door hun grootse persoonlijkheid en levenslust. Ze zijn moedig en volhardend (typische terriër-eigenschappen), maar vinden het heerlijk om bij mensen in de buurt te zijn. Ze kunnen goed omgaan met kinderen/andere huisdieren als ze hiermee zijn opgegroeid. Het zijn pittige honden die bijzonder aanhankelijke en trouw zijn naar hun gezin. Hoewel ze aanvankelijk op hun hoede zijn naar onbekenden zullen ze zelden agressief zijn. Het zijn goede waakhondjes die aan zullen slaan als er wordt aangebeld. Zoals alle terriërs hebben ook Norwichterriërs een sterk jachtinstinct waardoor ze niet te vertrouwen zijn in de buurt van kleine dieren zoals konijnen en eekhoorntjes. Omdat het werkhonden zijn hebben ze een taak nodig en zullen ze zich gaan vervelen bij een te repetitieve training. Om ze bij de les te houden werken spelletjes en snacks het beste. Ze leren snel en willen u behagen, al zullen ze zich soms afvragen of ze vinden dat wat u van ze vraagt wel zinvol is. Norwichterriërs genieten van obedience, agility and earthdog trials en de extra aandacht die ze hierbij ontvangen. Ze hebben een consequente, speelse training nodig. Ze hebben een evenwichtig, vriendelijk karakter en houden ervan in het gezelschap van mensen te zijn. Als ze er niet van jongs af aan aan wennen om alleen te zijn kunnen ze last krijgen van verlatingsangst. Ondanks hun formaat hebben Norwichterriërs vrij veel beweging nodig. Dagelijks een lange wandeling en een aantal korte wandelingen is het beste. Het zijn actieve honden die helaas onaangelijnd niet te vertrouwen zijn, zelfs niet in een omheind gebied (ze zullen altijd een weg naar buiten vinden).

Ze moeten wekelijks worden gekamd om de vacht er netjes uit te laten zien en dienen twee keer per jaar te worden getrimd om de dode haren te verwijderen. Strippen voor showhonden en knippen voor huisdieren, aangezien knippen de vacht zachter maakt. Zoals de meeste terriërs, zijn Norwichterriërs sterke honden dat zelden last hebben van kwalen. Tracheacollaps (samenklappen van de luchtpijp) komt echter vaker voor en er wordt daarom geadviseerd gebruik te maken van een harnas in plaats van een halsband. Ook epilepsie komt soms voor.

Karakter


Norwichterriërs hebben een sociaal maar koppig karakter. Ze hebben interesse in hun omgeving en genieten van een dagelijkse wandeling. Ze zijn socialer naar katten en honden dan de meeste terriërs, hoewel knaagdieren in hun buurt niet veilig zijn. Het is en blijft een terriër.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar Norwichterriërs mee te maken kunnen krijgen zijn onder andere heup- en elleboogdysplasie, patella luxatie (knieschijfontwrichting), allergieën, staar, hartziekten en intervertebral disc disease (druk op de ruggengraat wat verlamming kan veroorzaken).

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 13 - 14 jaar
 • Gewicht: 5 - 5,4 kg
 • Hoogte: 25,5 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium
 • Vachtverzorging: meer dan eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: appartement
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: plaagdierbestrijder
 • Formaat: Small
 • Energieniveau: hoog
 • Benodigde beweging: tot één uur

Norwichterriër afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Norwichterriër


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.