Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Otterhound

Een knappe otterhond met een dikke lichtbruine vacht Een mooie kleine otterhond met een dikke krullende bruine vacht Een gelukkige otterhond met een speeltje in zijn bek Een gezonde volwassen otterhond die over het gras huppelt Een gelukkige otterhond met een traktatie tussen zijn kaken Een otterhond met een chocoladebruine vacht Een otterhond met een lief gelukkig gezicht Een volwassen otterhond die zit te wachten op aandacht van zijn baasje Twee prachtige kleine otterhound puppies spelen op het gras

Geschiedenis


De otterhound is een oud hondenras dat vermoedelijk afkomstig is uit Engeland en voornamelijk werd gebruikt voor de jacht op otters. Waarschijnlijk is het ras een kruising tussen bloedhonden, griffons, ruwharige terriërs en mogelijk de harrier. Hun uitstekende reukzin zorgt ervoor dat ze een twaalf uur oud otter spoor konden opspeuren, over land en door water. Terriërs joegen de otters uit hun holen waarna de otterhound ze opspoorde en ving. Toen de otterjacht verboden werd, daalde het aantal otterhounds snel. Tegenwoordig komen deze honden nog altijd niet veel voor, maar het is geen bedreigd ras.

Gedrag


De otterhound is een vriendelijke en levendige hond die trouw is aan de mensen om hem heen. Ze komen overeen met kinderen, onbekenden en andere honden maar kunnen soms op katten jagen als ze niet van jongs af aan hebben geleerd dat dit niet mag. Ze hebben het nodig om bij hun gezin in de buurt te zijn en zijn lief naar iedereen om hen heen. Ze denken zelf na en zullen u als u thuiskomt welkom heten, al lopen ze in huis niet voortdurend voor uw voeten. Ze hebben een luide blaf en kunnen huilen, al hebben ze een zeer melodieuze zangstem!

Door hun onafhankelijke karakter kan het lastig zijn om deze honden te trainen. Ze zijn zeker niet dom maar het kan een eeuwigheid duren om ze iets te leren en geduld is dan ook vereist. Positieve stimulatie en lekkernijen werken goed, maar verwacht van een otterhound nooit dat hij iets snel zal leren. Een strikte en consequente, doch liefdevolle training haalt het beste in deze honden naar boven. Het kan een tijd duren voordat u ze ervan weet te overtuigen om iets te doen, maar eenmaal getraind is de otterhound een fijn huisdier.

De otterhound is dol op water en kan uren zwemmen. Ze hebben vrij veel beweging nodig, maar zijn meestal tevreden met een lange dagelijkse wandeling en speelsessie. Ze komen goed overeen met andere honden. gaan en zullen graag spelen met elke hond die ze ontmoeten. Zeer geschikt voor lange wandelingen over het platteland, het zal u moeite kosten om een Otterhound te dragen. Als deze honden iets hebben geroken zullen ze er achteraan jagen. Om te voorkomen dat ze ervandoor gaan is het het beste om ze in een omheind gebied of aangelijnd uit te laten. Als ze ervandoor kunt u deze gulzige honden met wat lekkers weer bij u krijgen.Als ze eenmaal uit zijn geweest zullen ze thuis urenlang tevreden slapen (waarbij ze de neiging hebben om te snurken).

De dichte vacht van de otterhound heeft eens per week een goede kambeurt nodig. De ruige baard heeft meer aandacht nodig omdat hier voer in kan blijven hangen. Hun vacht hoeft niet te worden geknipt en het duurt lang voordat de vacht weer aangroeit als dit wel gebeurt. De ondervacht is water afstotend, de vacht droogt vrij snel.

De otterhound is een relatief gezond ras, al kunnen ze gevoelig zijn voor bloat en heupdysplasie. Beperk de hoeveelheid beweging van jonge honden om te voorkomen dat ze last krijgen van gewrichtsproblemen als ze ouder worden. Het zijn gulzige honden dus houd hun voeding in de gaten om te voorkomen dat ze te dik worden.

Karakter


De otterhound heeft een vriendelijk en sterk karakter. Ze zijn aanhankelijk naar hun eigenaren en kunnen het vinden met onbekenden (zowel hond als mens). Ze zijn werkelijk dol op zwemmen en u dient ze dan ook voldoende de mogelijkheid te geven om deze hobby uit te kunnen voeren.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de otterhound mee te maken kan krijgen zijn onder andere heup- en elleboogdysplasie, bloat, goedaardige gezwellen, allergieën, hypothyreoïdie, epilepsie en bloedstollingsziekte.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 9 - 12 jaar
 • Gewicht: 41 - 50 kg
 • Hoogte: 61 - 66 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium - dubbel
 • Vachtverzorging: meer dan eens per week
 • Stad of land: land
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: jachthond
 • Formaat: Large
 • Energieniveau: hoog
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Otterhound afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Otterhound


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.