Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Parson russell-terriër

Een gezonde parson russell terriër netjes liggend, wachtend op een commando Een parson russell terrier die prachtig zit te pronken met zijn prachtige, pezige vacht. Een parson russell terrier mooi zittend, wachtend op een commando Een parson russell terriër met een ongelooflijke, korte, pezige vacht Een close up van de mooie, kleine, pezige oren van een parson russell terriër Een close up van de prachtige baard van een parson russell terriër Een parson russell terrier's prachtige flaporen en korte, pezige neus Een parson russell terrier die wat verdiende beweging krijgt los van de lijn Een parson russell terriër die zijn prachtige lange poten laat zien. Een close up van de mooie pezige vacht van een parson russell terriër Een close up van een parson russell terrier's ongelooflijke pezige vacht

Geschiedenis


De parson russell-terriër werd aan het begin van de negentiende eeuw ontwikkeld door Parson John Russell. Zijn doel was een hond te ontwikkelen om vossen en dassen uit hun holen te jagen. Hiervoor kuiste hij de west highland white terrier met de black and tan terrier. Vergeleken met de jackrusselterriërs heeft de parson langere poten. De parson heeft een overwegend wit met zwarte, bruine of driekleurige tekening en komt voor als gladharige en ruwharig type met een zwarte neus. Pas in 1990 werd het ras erkend door de Kennel Club.

Gedrag


De parson russell-terriër is een pittige, energieke en grappige hond. Ze hebben een pittige persoonlijkheid en een hoog energielevel. Ze zijn graag in de buurt van mensen en passen meestal goed binnen gezinnen en respectvolle kinderen. Ze blaffen als er iemand aan de deur staat, maar verwelkomen vreemden in huis en zijn zelden agressief naar mensen. Omdat het jagers zijn is een hamster als huisdier niet veilig. Ook staan ze erom bekend op katten te jagen en eigenlijk alles wat beweegt. Het is mogelijk ze samen met katten te houden als ze hiermee zijn opgegroeid. Parson russell-terriërs zijn leuke honden die, net als zijn tegenhanger de jackrusselterriër, altijd van plan lijkt iets ondeugends te doen. Ze kruipen graag bij u op schoot en willen aandacht, maar niet overdreven veel. Vroege socialisatie zorgt ervoor dat ze zich ontwikkelen tot evenwichtige huisdieren. Parson russell-terriërs zijn slim en hebben een stevige, consequente training nodig. Ze raken snel verveeld, dus geef korte trainingssessies en vermijd herhaling. Training op basis van spelletjes en beloningen werkt het beste. U zult echter geduld moeten hebben. Ze zijn goed in agility, flyball en alles waarbij ze kunnen rondrennen. Ze hebben eindeloos veel energie en zullen altijd de bal aan uw voeten leggen voor 'nog een spelletje'.

Vanwege hun jachtinstinct luisteren ze soms wel en soms niet naar het commando 'hier'. Ze kunnen daarom het beste worden uitgelaten in veilig gebied. Door hun hoge energielevel hebben ze vrij veel beweging nodig. Een paar wandelingen per dag is meestal voldoende om ze tevreden te houden. Het zijn professionele gravers, dus als u zich afvraagt waar ze zijn bevinden ze meestal in een konijnenhol. Het hek rond uw tuin moet hoog zijn, want het zijn geweldige klimmers en springers. Geef ze een eigen zandbak als graven een probleem is. PRT's kunnen agressief zijn tegenover onbekende honden en vergeten soms hoe klein ze zijn als ze worden uitgedaagd. Om problemen te voorkomen is vroege socialisatie van belang.

De vacht heeft niet veel verzorging nodig en regelmatig kammen is voldoende om de vacht in goede conditie te houden. De parson russell-terriër zijn sterke hondjes die niet vaak last hebben van gezondheidsproblemen, al komt let en patella luxatie soms voor.

Karakter


De parson russell-terriër heeft een ondeugend en speels karakter. Ze hebben een sterk jachtinstinct. Hierdoor kunnen ze niet samen met andere kleine huisdieren (en katten) worden gehouden omdat zij hen waarschijnlijk zullen zien als prooi.

Deze trotse honden kennen geen angst en zullen niet terugdeinzen tijdens een gevecht. Pas daarom op tijdens het wandelen en begin vroeg met de socialisatie van deze honden. De parson russell-terriër is een fijn gezelschap en krijgt graag aandacht. Altijd in voor een spelletje en avontuur, en zeker geen huismus.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de parson russell-terriër mee te maken kan krijgen zijn onder andere heup- en elleboogdysplasie, patella luxatie (knieschijfontwrichting), lens luxatie (loslaten van de lens), progressieve retina atrofie (degeneratie van het netvlies wat kan leiden tot blindheid).

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 13 - 15 jaar
 • Gewicht ca.: 5,9 - 7,7 kg
 • Hoogte: 30 - 36 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Laag
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: Land
 • Minimale woonoppervlakte: klein huis
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: plaagdierbestrijder
 • Maat: Small
 • Energieniveau: Hoog
 • Benodigde beweging: tot één uur

Parson russell-terriër afbeeldingen

Kiwi
Mijn knappe kleine jongen spudlynski ❤️
Parson russel terrier
Doug

Recente beoordelingen voor Parson russell-terriër


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.