Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Sealyhamterriër

Een sealyham terriër met zijn typische scherpe oren, netjes zittend A GorGeoons, kleine, witte sealyham terriër met mooie kraalogen en een zachte vacht Een schattige kleine sealyham terriër, pronken met zijn mooie blonde pony en baard Een mooie, volwassen sealyham terrier pronken met zijn korte lichaam en dikke, zachte vacht Een sealyham terriër's ongelooflijke scruffy baard en prachtig zachte, witte vacht Een sealyham terriër's mooie, lange, witte vacht en smerige baard Een prachtige kleine sealyham terrier puppy die over het gras huppelt

Geschiedenis


De precieze oorsprong van de uit Wales afkomstige sealyhamterriër is een mysterie. De vroegste, door Captain John Edwardes of Sealyham geschreven bron waarin het ras wordt vermeld dateert uit de negentiende eeuw. Captain John Edwardes werkte veertig jaar aan het tot stand brengen van het ras zoals we dat vandaag de dag kennen. Ze werden gebruikt voor de jacht op schadelijke dieren rond huizen en boerderijen, zoals vossen, dassen en otters. Hun populariteit is afgenomen en het ras wordt tegenwoordig als vrij zeldzaam geclassificeerd.

Gedrag


Deze dappere, vastberaden en sterke hondjes zijn toegewijd aan hun gezin en altijd in voor avontuur. Van alle terriërs is de sealyhamterriër het gehoorzaamst, al is ook dit ras actief en dol op wandelen en op ontdekking uitgaan. Als ze ermee zijn opgegroeid kunnen ze goed omgaan met respectvolle kinderen en andere honden. Naar vreemden kunnen ze zich gereserveerd opstellen. Ze zijn gefokt om in een roedel te jagen en komen daarom doorgaans goed overweg met andere honden. De sealyhamterriër houdt van knuffelen, is graag in de buurt van zijn gezin en zal u dus vaak volgen. Ze zijn kalm en vriendelijk tegen mensen die ze kennen en mogen. Als ze niet hebben geleerd alleen te zijn kunnen ze last krijgen van verlatingsangst. Ze kunnen dan vernielzuchtig worden en blaffen als ze het idee hebben te lang alleen te worden gelaten.

Het zijn goede waakhonden die zullen blaffen als er iemand aan de deur staat (al zijn ze dol op slapen). U zult ze regelmatig slapen op de bank aantreffen. Hoewel hun jachtinstinct nog altijd aanwezig is, is dit minder sterk dan bij de meeste terriërs. Ze kunnen samenleven met katten, vogels etc als ze dit van jongs af aan hebben geleerd. Deze koppige honden leren trager dan andere rassen, al kunnen ze wel worden getraind en willen ze u graag bekoren. Hun bewegingsbehoefte is gemiddeld en dagelijks een lange wandeling is voldoende. Ze houden van avontuur en nieuwe geuren maar zullen meestal (als het hen uitkomt) terugkomen als u dat van hen vraagt. Als ze een konijnenhol vinden zullen ze hier zover mogelijk in verdwijnen en het is daarom het beste om de sealyhamterriër uit te laten in een veilig gebied of aan de lijn.

De draadharige vacht van de sealyhamterriër moet twee tot drie keer per week worden gekamd en vaker als deze vuil wordt (de witte vacht kan verkleuren). Een sealyhamterriër die als huisdier wordt gehouden moet om de drie maanden worden geknipt, showhonden worden vaak gestript. Ze hebben aanleg om dik te worden wat tot rugproblemen kan leiden. Houd daarom hun voedselinname goed in de gaten. Patella luxatie komt bij dit ras voor.

Karakter


Sealyhamterriërs hebben een rustig en lief karakter. Voor een terriër zijn ze niet erg springerig en onstuimig, al kunnen ze soms helemaal opgaan in een achtervolging door de tuin. Moeilijk te trainen maar toegewijd aan hun gezin. Door positieve stimulatie en duidelijke regels wint u het respect van uw sealyhamterriër.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de sealyhamterriër mee te maken kan krijgen zijn onder andere lens luxatie, glaucoom, staar, progressieve retina atrofie, erfelijke doofheid, allergieën, intervertebral disc disease (druk op de ruggengraat dat kan leiden tot verlamming), heupdysplasie en patella luxatie (knieschijfontwrichting)

Rasinformatie


 • Status: Zeldzaam
 • Levensverwachting: 12 - 14 jaar
 • Gewicht ca.: 8 - 10 kg
 • Hoogte: 25 - 28 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: lang - hypoallergeen
 • Vachtverzorging: dagelijks
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: klein huis
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: plaagdierbestrijder
 • Maat: Medium
 • Energieniveau: Laag
 • Benodigde beweging: tot één uur

Sealyhamterriër afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Sealyhamterriër


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.