Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Silkyterriër Honden

Geschiedenis

De silkyterriër is in de jaren 1890 ontstaan in Australië door de geïmporteerde yorkshire terriër te kruisen met inheemse blue and tan Australische terriërs. Het resultaat was een kleine hond met een zijde-achtige vacht - het ras zoals we dat vandaag kennen. De rasstandaard werd aan het begin van de twintigste eeuw opgesteld. In hun thuisland staan ze bekend als Australian Silky Terriers, overal elders als silkyterriër.

Gedrag

De silkyterriër is een ondeugend, actief en speels hondje en een echte terriër. Hoewel ze vaak als schoothondje worden bestempeld valt hun jachtinstinct niet te onderschatten en ze zullen maar wat graag kleine dieren achtervolgen en verdwijnen in een konijnenhol. Ze kunnen redelijk goed omgaan met oudere kinderen maar door hun fragiele gestalte zijn ze niet opgewassen tegen te ruig spel van kleine kinderen. Het zijn uitstekende waakhonden die zullen blaffen om u te laten weten dat er iemand aan de deur staat. Aanvankelijk zijn ze gereserveerd naar onbekenden al zullen ze hen proberen te accepteren als u hen binnen heeft gelaten. Naar andere honden, zelfs die veel groter zijn, kunnen ze een strijdlustige houding aannemen en goede socialisatie is dan ook belangrijk.

Met een consequente training zullen deze intelligente honden snel leren. Ze zijn graag bij u en hun gezin in de buurt en spel is een manier om ze nieuwe trucjes en de basisbeginselen van obedience te leren. Omdat ze intelligent zijn zullen ze zich ook sneller gaan vervelen. Spelen en wandelen zorgt ervoor dat ze genoeg afgeleid worden, wat problemen kan voorkomen. Ze komen graag bij u op schoot liggen om te slapen en aandacht te krijgen, al is dit zeker niet de standaard schoothond. Zodra ze horen dat er iemand voor de deur staat zullen ze opspringen. Ze zullen veel blaffen als u ze dit niet heeft afgeleerd. Omdat silkies het gezelschap van mensen echt nodig hebben kunnen ze last krijgen van verlatingsangst. Leer uw silky dus al op jonge leeftijd dat het niet erg is om een paar uur alleen te zijn. Wel zullen ze zich het meeste op hun gemak voelen binnen een gezin waar meestal iemand thuis is. Hun kleine formaat maakt het echter goed mogelijk uw hond overal mee naar toe te nemen. Silkyterriërs zijn actieve honden die de kans moeten hebben hun nerveuze energie kwijt te kunnen door middel van een wandeling of spel. Ze vinden het leuk om binnenshuis met een bal te spelen maar zijn het gelukkigst als ze buiten op ontdekking uit kunnen gaan. Ze houden van graven dus om uw tuin te beschermen kan het een goed idee zijn ze hiervoor een eigen zandbak te geven.

De lange vacht van de silkyterriër moet dagelijks worden gekamd en worden getrimd als deze te lang wordt. Met een maandelijkse wasbeurt houdt u de vacht in goede conditie. Ze kunnen last hebben van patella luxatie en trachea collaps - het is daarom aanbevolen een harnas in plaats van halsband te gebruiken.

Karakter

Silkyterriërs hebben een alert en nieuwsgierig karakter. Het zijn slimme hondjes die alles interessant vinden en bij het bezoeken van een nieuwe plek elke hoek zullen onderzoeken. Begin zo jong mogelijk met de socialisatie van uw silkyterriër zodat ze leren dat onbekende mensen en honden geen bedreiging zijn. Zoals de meeste terriërs is ook de silkyterriër luidruchtig en zal aankondigen wanneer er iemand voor de deur staat.

Gezondheidsproblemen

Gezondheidsproblemen waar de silkyterriër mee te maken kan krijgen zijn onder andere staar, progressieve retina atrofie (degeneratie van het netvlies wat kan leiden tot blindheid), kanker, allergieën, patella luxatie (knieschijfontwrichting), ziekte van Legg-Calvé-Perthes (aandoening aan het heupgewricht wat kreupelheid en zwelling van de gewrichten kan veroorzaken), heupdysplasie en epilepsie.

Rasinformatie

 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 12 - 15 jaar
 • Gewicht: 4 - 5 kg
 • Hoogte: 9 - 10"
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: medium
 • Vachtverzorging: meer dan eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: appartement
 • Minimale tuinoppervlakte: geen tuin
 • Rastype: schoothondje
 • Formaat: Small
 • Energieniveau: hoog
 • Benodigde beweging: tot 30 minuten

Verwante producten

Silkyterriër afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Silkyterriër

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.