Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Spinone Italiano

Een mooie jonge volwassen spinone italiano die netjes zit te wachten op wat aandacht Een jonge volwassen spinone italiano die zijn mooie gehuil laat horen Een close up van de prachtig verzorgde vacht van een spinone italiano Een gezonde, jong volwassen spinone italiano op zoek naar wat verdiende aandacht Een mooie, rode spinone italiano genietend van zijn rust, uitgespreid over de vloer Een volwassen spinone italiano met een mooie rode vacht, pronken met zijn grote poten Een spinone italiano die pronkt met zijn zachte, pezige vacht en puntige staart Een close up van de ongelofelijke baard van een italiaanse spinazie Een gezonde volwassen spinone italiano die in het water spartelt Een lieve, kleine spinone italiano opgewonden om in het water te gaan Een mooie volwassen spinone italiano die netjes zit te wachten op een bevel van zijn baasje

Geschiedenis


De spinone Italiano is een Italiaans hondenras dat werd gefokt voor de jacht in de velden. Ze werden gebruikt voor jagen, pointing en het brengen van geschoten wild. Tegenwoordig worden ze ook wel als assistentiehonden opgeleid. Het is een oud hondenras dat al voorkomt sinds de vijfde eeuw voor Christus. Tijdens de Tweede Wereldoorlog nam het aantal Spinone Italiano's sterk af, inspanningen in de jaren 1950 zorgden voor herstel. Het ras is met name populair in het land van herkomst maar ook elders in Europa komen deze honden voor, waar ze ook wel Italiaanse griffon worden genoemd.

Gedrag


De spinone Italiano is een intelligente hond die graag een taak heeft om uit te voeren. Ze zijn het liefste in de buurt van mensen, passen goed binnen een gezin en houden ervan om met kinderen te spelen. In huis zijn ze rustig, als ze buiten houden ze ervan op verkenning uit te gaan en te ravotten. Met andere honden, katten en onbekenden hebben ze geen problemen en het lijkt erop alsof ze iedereen mogen. Om te voorkomen dat ze timide en verlegen worden is een goede socialisatie van belang. Ze zijn enorm trouw naar degenen die ze kennen en vriendelijk naar anderen. Agressie naar andere honden komt zelden voor, wel kunnen ze vogels achtervolgen.

Deze slimme honden leren snel. Ze zijn gefokt als werkhond en vinden het fijn om van hun baasjes een opdracht te krijgen. Ze zijn goed in agility, tracking, obedience en doen het vanwege hun kalme, lieve karakter goed als therapiehond. Ze reageren het beste op een kalme, consequente aanpak en kunnen nerveus worden als ze te streng worden behandeld. Het is hun doel u te behagen en ze vinden het fijn om dingen op te lossen. De spinone Italiano is graag in de buurt van mensen en kunnen niet goed te lang alleen worden gelaten. Deze honden zijn daarom het meest geschikt voor iemand die het grootste deel van de dag thuis is of buiten werkt en zijn hond mee kan nemen. Ze hebben een redelijke hoeveelheid beweging nodig maar hoeven geen kilometers te rennen. Dagelijks een redelijke wandeling en spelen binnenshuis houdt deze honden gelukkig (plus knuffeltijd, het liefste bij u op de bank). Binnenshuis zijn ze gemoedelijk en blaffen alleen als daar een reden voor is. Na het eten en drinken hebben ze de neiging te kwijlen.

Om hun vacht netjes te houden moet deze een of twee keer per week worden gekamd. Ook strippen is nodig om de dode haren te verwijderen. Hun gezicht, baard en poten moeten vaker worden gestript/getrimd om ze netjes te houden. Een gezond hondenras hoewel heupdysplasie en bloat soms voorkomt.

Karakter


De spinone Italiano heeft een zachtaardig en serieus karakter. Buiten houden ze van ravotten en als ze niet voldoende zijn uitgelaten zullen ze binnenshuis onrustig zijn. Over het algemeen zijn deze honden vriendelijk tegen iedereen die ze ontmoeten. Toch is het belangrijk dat ze van jongs af aan goed worden gesocialiseerd zodat ze zich tot evenwichtige honden ontwikkelen.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de spinone Italiano mee te maken kan krijgen zijn heup- en elleboogdysplasie, bloat, oorproblemen, epilepsy, allergieën en ooglidproblemen (entropion/ectropion).

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 12 - 14 jaar
 • Gewicht: 29 - 39 kg
 • Hoogte: 56 - 69 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium
 • Vachtverzorging: meer dan eens per week
 • Stad of land: Land
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: vogelhond
 • Formaat: Large
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Spinone Italiano afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Spinone Italiano


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.