Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Whippet

Een gezonde, jonge whippet die wacht op aandacht van zijn baasje Een mooie kleine whippet puppy die netjes zit, wachtend op een commando Een schattige kleine volwassen whippet, pronkend met zijn slanke lichaamsbouw Een jonge mannelijke whippet met zijn oren gespitst aandachtig Een nieuwsgierige kleine grijze whippet die netjes ligt te wachten op aandacht van zijn baasje. Het prachtige lange lichaam en de puntige oren van een whippet Een gezonde, volwassen whippet genietend van een wandeling buiten in de Snow Een mooie, zwart-witte jonge whippet die in volle sprint Een volwassen, volwassen whippet die netjes op de zandduinen ligt Drie mooie, kleine whippets, opkijkend naar hun baasje voor wat aandacht

Geschiedenis


Whippets zijn verwant aan greyhounds. Waarschijnlijk zijn kleine greyhounds gekruist met andere honden om het kleine formaat tot stand te brengen. Ze werden gebruikt bij de konijnenjacht. Toen arbeiders naar de steden verhuisden, ontdekten ze dat whippets ook een zwaaiende vlag achtervolgden. 'Whippet Racing' werd een populair tijdverdrijf binnen de arbeidersklasse. In 1888 werd de whippet officieel als ras erkend. Tegenwoordig is het een populair huisdier.

Gedrag


Whippets zijn bijzonder trouwe, rustige en vreedzame honden. Ze zijn heel voorzichtig in de omgang met kinderen en maken graag deel uit van het gezinsleven. Van nature kunnen ze vrij verlegen zijn en schrikken als u ze onverwachts aanraakt. Ondanks hun enorme snelheid vinden ze het ook heerlijk om te slapen (als u ze niet een comfortabel bed geeft zullen ze op de bank of in uw bed kruipen). Omdat ze buiten plotseling de achtervolging kunnen inzetten, is het belangrijk om ze het commando 'hier' goed aan te leren. Het is een ontvankelijk en gehoorzaam ras.

Whippets hebben beweging nodig en zullen buiten rondrennen en spelen, al zullen ze daarna terug naar huis willen om een slaapje te doen. Hun training moet vriendelijk zijn omdat ze niet goed reageren op een harde aanpak en strenge woorden. Ze pleasen graag en doen het goed in racing, agility, de showring en als 'couch potato'. Ze voelen stemmingen aan en zullen bij u op de bank komen zitten om u te knuffelen als u zich niet goed voelt. Whippets blaffen doorgaans niet, alleen als er iets niet in orde is. Ze houden er niet van om alleen te zijn. Indien ze vanaf jonge leeftijd goed zijn gesocialiseerd zijn ze vriendelijk naar andere honden en zullen ze zelden agressie tonen. Ze zullen van een dreigende situatie wegrennen om geen risico te lopen erbij betrokken te raken.

Whippets kunnen geen kou verdragen. Als het koud is hebben ze een hondenjas nodig, aangezien ze weinig lichaamsvet en een dunne vacht hebben. Hun dunne vacht heeft weinig verzorging nodig. De voornaamste zorg met dit ras is dat ze last kunnen krijgen van oogproblemen. Ook zijn ze gevoelig voor verdovingsmiddelen.

Karakter


Whippets hebben een gehoorzaam en gevoelig karakter. Net als de greyhound, hun grotere neef, houden whippets van comfort. Ze zijn het gelukkigst binnen een liefdevol huishouden en worden graag over hun buik geaaid als ze naast u op de bank liggen. Daarnaast zijn het ook bijzonder wendbare honden die het heerlijk vinden om te sprinten. Ze kunnen goed omgaan met onbekenden en andere honden.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar whippets mee te maken kunnen krijgen zijn onder andere kanker, epilepsie, auto-immuun hemolytische anemie (het immuun-systeem van de hond valt de rode bloedcellen aan), oogziekten, huidproblemen (waaronder allergieën), hartziekten, doofheid en chronische diaree.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 12 - 15 jaar
 • Gewicht: 6,8 - 14 kg
 • Hoogte: 47 - 56 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: kort
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: klein huis
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: jachthond
 • Formaat: Medium
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: tot één uur

Whippet afbeeldingen

Zebedee houdt van zijn Omlet deken
2 mooie whippet teven
Whippet teef
Luister ook naar mijn verhalen !!

Recente beoordelingen voor Whippet


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.