Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Afghaanse windhond

Een blondharige afghaanse windhond die rechtop staat Een blonde en grijze afghaanse windhond met een prachtig verzorgde vacht Een donkerbruine afghaanse jachthond die voorwaarts kijkt Een volwassen bruine afghaanse windhond met een prachtige vacht Twee prachtige afghaanse honden zaten samen Een afghaanse jachthond op een cubaanse postzegel Een afghaanse jachthond op een filippijnse postzegel Een afghaanse jachthond op een west-afrikaanse postzegel Een mooie donkerharige afghaanse windhond genietend van een rustpauze op een bankje in het park Een glamourous afghan hound die terug kijkt voor een commando Een glamourous afghan hound met mooie witte oren Een GorGeous afghan hound pronken met zijn enorme mond Een mooie afghaanse jachthond met fantastisch verzorgd haar Een afghaanse jachthond die een welverdiende rust heeft

Geschiedenis


De Afghaanse windhond is een ras dat afstamt van windhonden uit het Midden-Oosten en dateert uit de tijd van de Egyptische farao's. Het ras staat ook wel bekend als tazi en barluchi windhond. De eerste Afghaanse windhond kwam rond 1900 naar Europa. Ze werden oorspronkelijk door nomaden gebruikt voor de jacht op hazen, herten en bergluipaarden. De jacht in het onherbergzame landschap heeft ervoor gezorgd dat dit ras zeer snel en wendbaar is en een uitstekend uithoudingsvermogen heeft. Door zijn lange vacht gedijt de Afghaanse windhond goed in koudere klimaten. Het ras heeft de bouw van een windhond, waardoor het indrukwekkende afstanden kan rennen en springen. Zijn grote poten zorgen ervoor dat hij stevig staat op oneffen terrein. De Afghaanse windhond draag zijn kop en staart hoog wanneer hij loopt.

Gedrag


De Afghaanse windhond vindt niets fijner dan vrij rondrennen, jagend op wild wanneer hij de kans krijgt. U kunt deze hond het beste uitlaten in een veilige omgeving omdat hij de neiging heeft om af te dwalen, en er niet bekend staat goed te luisteren wanneer hij wordt teruggeroepen. Hij kan samenleven met andere huisdieren en is doorgaans vrij tolerant en voorzichtig met kinderen. Ook is deze hond vriendelijk tegen andere honden, al kunnen ze aanvankelijk terughouden zijn tegen onbekenden. De Afghaanse windhond is niet de makkelijkste hond om te trainen omdat ze vrij afstandelijke en zelfstandig kunnen zijn. Er wordt wel gezegd dat het het moeilijkste ras is om te trainen, al verschilt dit sterk per individu. Wanneer u doorzet is deze hond te trainen, al is het bij u roepen van deze hond vanwege zijn jachtinstinct vaak een probleem. Vanaf het moment dat deze hond een konijn, haas of eekhoorn op het oog heeft zal naar u luisteren niet zijn prioriteit zijn. Het energielevel van deze hond is vrij laag, al hebben ze wel een dagelijkse wandeling nodig en moeten ze de kans hebben om vrij rond te rennen (indien dit op een veilige plek kan). Hun vacht moet om de 2-3 dagen worden gekamd om deze vrij van klitten te houden. De Afghaanse windhond is een gezond ras dat zelden problemen heeft, al komt cataracts bij dit ras wel voor.

Reuen zijn ongeveer 68 cm hoog en wegen rond de 27 kg, teefjes zijn ongeveer 63 cm hoog en wegen rond de 23 kg.

Karakter


Afghaanse windhonden kunnen door hun onafhankelijke karakter lastig zijn om te trainen. Ze zijn doorgaans wantrouwig naar onbekenden en zijn niet de beste keuze voor gezinnen met kleine kleine kinderen en andere dieren. Toch kunnen deze honden ook erg verdraagzaam zijn, maar dit verschilt per individu.

Gezondheidsproblemen


De afghaanse windhond heeft niet snel te maken met grote (erfelijke) gezondheidsproblemen. Gezondheidsproblemen die in verband kunnen worden gebracht met de afghaanse windhond zijn caratacts (grijze staar) en heupdysplasie.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 11 - 13 jaar
 • Gewicht: 18 - 27 kg
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: lang
 • Vachtverzorging: dagelijks
 • Stad of land: land
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: jachthond
 • Formaat: Large
 • Energieniveau: hoog
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Afghaanse windhond afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Afghaanse windhond


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.