Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Basset bleu de Gascogne

Een basset bleu de gascogne met een slank lang lichaam en korte poten Een GorGeous basset bleu de gascogne met flaporen Een knappe basset bleu de gascogne met een mooie gevlekte vacht

Breed Rating (1 Reviews)

Uiterlijk
Karakter
Weerstand
Tuin

Geschiedenis


De basset bleu de Gascogne is een Franse jachthond en stamt af van de eeuwenoude grand basset de Gascogne. Het ras werd gebruikt door de burgerij, die na de Franse Revolutie mochten jagen. Voorheen was het alleen edelen toegestaan te jagen. Omdat de burgers te voet jaagden, hadden zij een tragere hond nodig die ze konden bijhouden en die kon speuren en jagen. Het ras was op een gegeven moment erg zeldzaam en om te voorkomen dat het zou uitsterven werd een georganiseerde actie ondernomen. De basset bleu de Gascogne komt buiten zijn thuisland Frankrijk bijna niet voor.

Gedrag


De basset bleu de Gascogne is binnenshuis een ontspannen hond maar energiek tijdens wandelingen. Ze hebben een uitzonderlijke goede speurneus en zullen achter wild aangaan zodra ze de kans krijgen. Ze kunnen goed omgaan met kinderen en zijn vaak heel ontspannen wanneer ze door hun gezin zijn omgeven. De aanwezigheid van mensen hebben ze nodig maar ze kunnen ook zonder problemen korte tijd alleen worden gelaten. Als ze hier op jonge leeftijd aan wennen kunnen ze goed omgaan met andere honden en katten en onbekenden. Indien deze hond zich verveelt kan hij bijzonder vernielzuchtig gedrag gaan vertonen.

Het kan lastig zijn om deze hond te trainen zijn. Dit is eerder het gevolg van hun koppigheid dan een gebrek aan intelligentie. Ze hebben een constante en stevige (doch rechtvaardige) training nodig. Een lekkernij kan hierbij van pas komen omdat ze dol zijn op eten. U kunt deze hond het beste uitlaten aan een lange lijn of in een veilige omgeving om te voorkomen dat ze ervandoor gaan. Wanneer deze hond een geur opvangt kan hij er namelijk verrassend snel tussenuit knijpen. Het bij u roepen van deze hond kan lastig zijn als hij een geur op het spoor is, al zou het met een gedegen training moeten lukken. Thuis is de basset bleu de gascogne vrij lui en vindt het geen probleem om de hele dag te slapen (het liefst op een comfortabele plek, zoals de bank of uw bed). Om te voorkomen dat deze relaxte honden te dik worden hebben ze behoorlijk wat beweging nodig. En als ze eenmaal buiten zijn lijken ze tot leven te komen en bruisen van de energie. Hun zware blaf is bijna melodieus. Dit ras huilt vaak en luid!

De vacht van de basset bleu de Gascogne heeft weinig verzorging nodig. Hun korte vacht hoeft slechts eens per week te worden gekamd om de losse haren te verwijderen.

De lange rug van dit ras kan op latere leeftijd voor problemen zorgen. Voorkom overmatig traplopen om de druk op hun ruggengraat te beperken. Hetzelfde geldt voor het springen op het meubilair. Ook oorinfecties en maagtorsies komen bij dit ras relatief veel voor.

Karakter


De basset bleu de Gascogne heeft een sociaal en ontspannen karakter. Ze houden van gezelschap en zijn dan ook het liefst zoveel mogelijk bij u in de buurt. Wanneer ze buiten zijn vinden ze het heerlijk om hun neus te volgen. Doorgaans vindt deze sociale hond het leuk om nieuwe mensen en dieren te leren kennen. Door ze hier op vroege leeftijd aan te laten wennen zullen ze rustiger en zelfverzekerder worden, en minder verlegen en schuw zijn.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de basset bleu de Gascogne mee te maken kan krijgen zijn onder andere heupdysplasie, patella luxatie (knieschijnontwrichting), tussenwervelschijfaandoeningen (druk op de ruggengraat kan blindheid en elleboogdysplasie veroorzaken) en allergieën.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 10 - 12 jaar
 • Gewicht: 16 - 18 kg
 • Hoogte: 30.5 - 38 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: kort
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: Land
 • Minimale woonoppervlakte: klein huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: jachthond
 • Formaat: Medium
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Basset bleu de Gascogne afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Basset bleu de Gascogne (1 van 1)


5 Sterren:

0

3 Sterren:

0

2 Sterren:

0

1 Ster:

0

Aanhankelijke, intelligente speurneus! - Evelyne,

Onze Basset Bleu de Gascogne, Poirot (11 maand) is een geweldig lieve en aanhankelijke hond! Hij heeft wel meer beweging nodig dan zijn bassetuiterlijk doet vermoeden, wij doen een korte ochtendwandeling door het veld en een langere (1 a 2 uur) rond de middag waarbij hij grote stukken los mag lopen. Hij heeft ook veel behoefte aan sociaal contact met andere honden en dit is bij ons ook het enige geval dat hij zijn zware bas laat horen! Er zijn enkele hondenvrienden die graag in koor mee huilen, dit vindt hij super! Maar voor de rest is het dankzij consequente training en gewenning gelukt dat hij meerdere uren alleen kan blijven (slapen) en dat hij rustig is in huis (mits voldoende uitlaten!!) Nu is hij in zijn puberteit en soms negeert hij mijn fluitje (conditionering met snoepjes) maar als ik mijn stem verhef komt hij steeds af. Zeker een enthousiaste gezinshond of trouwe makker die ook graag eens een dagje ligt te luieren op de sofa (bij hondenweer) als hij uiteraard voldoende beweging krijgt doorheen de week.