Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Bearded collie

Een kant op van een volwassen bearded collie met een mooie dikke vacht Een mooie jonge bearded collie met een mooie, lange, grijs-witte vacht Een mooie jonge volwassen bearded collie Een Drie volwassen bearded collies genieten van elkaars gezelschap Een mooie volwassen bearded collie die netjes zit uit te rusten Een close up van de gezonde, lange vacht van een bearded collie Een schattige volwassen bearded collie, liggend op het gras met zijn tong uit Drie prachtige, kleine bearded collie puppies, die rondrennen op het gras Een bearded collie wacht geduldig op wat aandacht van zijn baasje Een close up van de prachtige lange vacht van een bearded collie Een lieve kleine bearded collie puppy genietend van het buitenleven

Breed Rating (2 Reviews)

Uiterlijk
Karakter
Weerstand
Tuin

Geschiedenis


De bearded collie of beardie zou in de 16e eeuw in Schotland zijn ontstaan toen handelaren de poolse laaglandherder naar dit gebied brachten. De bevolking was onder de indruk van het vermogen van deze herder waardoor ze meteen een succes werden. Door de poolse hond te kruisen met de plaatselijke Schotse herdershond ontstond de bearded collie die we vandaag kennen. Tot de Tweede Wereldoorlog werd dit ras uitsluitend gefokt als werkhond, hierna werden ze populair als huisdier en showhond.

Gedrag


De beardie is een levendige, energieke hond die het fijn vindt om te werken. Ze moeten iets te doen hebben omdat ze zich snel vervelen. Een hond die zich verveelt gaat destructief gedrag vertonen, dus zorg ervoor dat ze voldoende beweging krijgen. Ze hebben dagelijks een stevige wandeling nodig en er moet veel met ze worden gespeeld, bijvoorbeeld door ze te laten apporteren, een frisbee te laten vangen of gewoon goed te laten rondrennen.

Bearded collies houden van het gezelschap van mensen en zijn goede gezinshonden. Omdat het herdershonden zijn, kan het gebeuren dat uw hond dit naar kleine kinderen uit. Ze zijn vriendelijk naar onbekenden, zolang ze maar aandacht krijgen. Beardies willen aan alle activiteiten van het gezin deelnemen en zijn dan ook heel geschikt om mee op pad te nemen. Ze hebben altijd zin om met u mee te gaan. Het zijn intelligente honden die graag leren. Gehoorzaamheidstraining is belangrijk om ze af te leren tegen mensen op te springen. Deze levendige honden zijn altijd bereid om uw gezicht te likken, en u zult ze dit gedrag af moeten leren als u hier niet van houdt.

Beardies zijn geschikt om deel te nemen aan allerlei competities. Ze vinden het fijn om nauw samen te werken met hun eigenaar in de hoop u te behagen. Hoewel ze een eigenwijze kant hebben, zien ze het liefste dat u blij bent en zijn daarom bijzonder gehoorzaam. Beardies zijn echter dol op eten en staan erom bekend eten te stelen zodra ze hun kan schoon zien. Ze zijn grappig en bezorgen hun eigenaren eindeloos plezier. Omdat ze het heerlijk vinden om aandacht van mensen te krijgen is deze hond ook geschikt als therapiehond.

De vacht van de bearded collie heeft vrij veel verzorging nodig. Door dagelijks te kammen houdt u de lange vacht in goede conditie en vrij van klitten. Veel eigenaren kiezen ervoor te vacht te trimmen zodat deze makkelijker te onderhouden is. Dit ras heeft zelden last van ziekten en staat dan ook bekend als een gezond ras.

Karakter


Bearded collies hebben een speels doch onafhankelijk karakter. Deze hond die oorspronkelijk werd gefokt om vee in de Schotse hooglanden te hoeden, vindt het heerlijk om buiten te zijn en samen met u op avontuur te gaan.

Deze honden hebben dagelijks een stevige wandeling nodig om te voorkomen dat ze rusteloos worden. Door hun komische persoonlijkheid zijn ze heel geschikt om met kinderen te spelen. Wees u ervan bewust dat de beardie het liefst de hele dag in de buurt van mensen is en het vreselijk vindt om lange tijd alleen te worden gelaten.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen die bij de bearded collie kunnen voorkomen zijn heupdysplasie, de ziekte van Addison (tekort in de bijnieren) en darmziekten.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 12 - 14 jaar
 • Gewicht ca.: 18 - 27 kg
 • Hoogte: 51 - 56 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: lang - dubbel
 • Vachtverzorging: dagelijks
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: herdershond
 • Maat: Large
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: tot één uur

Bearded collie afbeeldingen

Sunday Mornings Jasmin Josje

Recente beoordelingen voor Bearded collie (2 van 2)


5 Sterren:

0

3 Sterren:

0

1 Ster:

0

- Annelies,


- Heidi,