Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Bullmastiff

Een mooie, jonge mannelijke bullmastiff die zijn sterke gestalte laat zien Een close up van het typische rimpelige gezicht van een bullmastiff Een donkerbruin gecoate volwassen bullmastiff die aandachtig zit Een typische houding van een volwassen bullmastiff Een jonge, lichtharige bullmastiff die achterover ligt Een jonge volwassen bullmastiff die sterk zit Een close up van het mooie rimpelige gezicht van een bullmastiff Een close up van de naar achter geduwde oren en korte neus van een bullmastiff Een gezonde volwassen bullmastiff, pronken met zijn grote, sterke lichaamsbouw Een prachtige, volwassen bullmastiff die netjes op het gras ligt

Geschiedenis


De eerste bron waarin de bullmastiff wordt genoemd dateert uit de late negentiende eeuw. Grote boerderijen kampten met stropers op hun land en hadden een grote hond nodig om hen op afstand te houden. Hiervoor werden de buldog en mastiff gekruist. De grote bullmastiff wachtte geduldig af tot de stropers arriveerden en hij het commando kreeg om aan te vallen. De bullmastiff verwondde de stroper niet, maar hield hem staande totdat de landeigenaar ter plaatse was. Fokkers werkten aan de juiste kruising totdat ze de ideale hond vonden - 60% mastiff en 40% buldog. Het ras werd in 1924 voor het eerst geregistreerd door de English Kennel Club.

Gedrag


Bullmastiffs zijn loyale en volgzame honden, die altijd de aandacht van mensen willen hebben. Ze vinden het heerlijk om deel uit te maken van het gezin en kunnen uitstekend omgaan met kinderen als ze hiermee zijn opgegroeid. Het zijn vriendelijke reuzen die u overal volgen. Deze hond wil liefde en knuffels en zou het liefste de hele dag bij u op schoot zitten. Het zijn van nature waakhonden die hun huisgenoten beschermen. Om problemen te voorkomen wanneer deze honden volwassen zijn, is het van belang ze met veel mensen kennis te laten maken wanneer het puppy's zijn. Ze produceren veel kwijl.

Het is lastig om dit ras te trainen omdat het een hekel heeft aan herhaling. Ze zijn koppig en zelfstandig, en hebben een vrij strenge, consequente training nodig. Deze honden zijn sterk maar gevoelig. De training zal het beste verlopen door spel, commando's en knuffels samen te laten gaan. Het is bij dit ras erg belangrijk dat ze om leren gaan met onbekenden, omdat ze het ene moment rustig kunnen zijn om plotseling agressief te worden wanneer er iemand aan de deur staat. Ze blaffen zelden, eigenlijk alleen wanneer ze zich bedreigd voelen of wanneer ze het idee hebben dat ze in de problemen zitten. Reuen kunnen agressief zijn naar andere reuen als ze niet voldoende zijn gesocialiseerd. Deze grote, zware hond is niet geschikt voor een timide eigenaar. Het moet duidelijk zijn dat u de baas bent om problemen te voorkomen. Ze hebben dagelijks een behoorlijke wandeling nodig om ze fit te houden, aangelijnd of in een veilige omgeving. Ze zijn niet veeleisend als het aankomt op beweging maar hebben wel graag de mogelijkheid om rond te rennen en te spelen (en dat is nog leuker wanneer u meedoet). Het ras is goed in onder andere obedience en agility.

Bullmastiffs kunnen niet goed tegen warm weer en hebben een koele slaapplek nodig. Ze hebben graag een zacht bed en als u ze dan niet geeft dan zullen ze uw bed gebruiken. De vacht van deze hond heeft minimale verzorging nodig, wekelijks kammen om de dode haren te verwijderen is voldoende. Maagtorsies en heup- en elleboogdysplasie komen bij dit ras relatief vaak voor.

Karakter


Bullmastiffs hebben een vriendelijk en zelfverzekerd karakter. Het zijn uitstekende waakhonden die zeer beschermend zijn over hun gezin. Rond hun gezin zullen ze rustig en voorzichtig zijn maar wanneer ze zich bedreigd voelen kennen ze geen angst.

Het is belangrijk deze hond vanaf jonge leeftijd te socialiseren zodat hij het onderscheid leert te maken tussen vriend en vijand. Sommige bullmastiffs kunnen met katten in huis omgaan, een vreemdeling die hun territorium binnendringt is zeker niet welkom.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar bullmastiffs mee te maken kunnen krijgen zijn heup- en elleboogdysplasie, maagtorsies en cystinurie.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 8 - 10 jaar
 • Gewicht ca.: 45 - 60 kg
 • Hoogte: 60 - 43 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Laag
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: werkhond
 • Maat: Large
 • Energieniveau: Laag
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Bullmastiff afbeeldingen

Bullmastiff alert na het horen van een geluidje
Bullmastiff in rust
Bullmastiff in rust
Bullmastiff in zittende houding alert en recht
Bullmastiff aangelijnd met halsband in zittende houding

Recente beoordelingen voor Bullmastiff


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.