Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Chihuahua

Een kortharige chihuahua die rechtop staat Een mooie jonge volwassen chihuahua met een lange, zachte vacht Een donkerharige chihuahua met een korte, dikke vacht Een licht bruin gecoate chihuahua pup met een zachte vacht Een jonge lichtbruine chihuahua met een Goed gestileerde vacht De typische korte neus en puntige oren van een chihuahua Een mooie, witte chihuahua die pronkt met zijn grote oren Een close up van de mooie grote oren van een chihuahua Een gezonde volwassen chihuahua met een mooi verzorgde vacht Een lieve kleine chihuahua, die met zijn hoofd in het gras krabt Een mooie kleine chihuahua met een zachte vacht en grote, spitse oren Een mooie langharige chihuahua die ligt Een brutale chihuahua die er alert uitziet met een prachtige vlinderdas Een schattige kleine chihuahua die ligt Een trotse chihuahua die zit Een kleine chihuahua gekleed in een basketbal topje Een vermoeide chihuahua gekleed in strepen die een dutje doet Twee GorGeous chihuahuas gekleed in roze

Geschiedenis


De herkomst van de chihuahua is een mysterie, al zijn er twee theorieën. Ofwel is het ras vanuit China naar de Verenigde Staten gebracht door handelaren, of het ras is in Centraal en Zuid-Amerika ontstaan. In 1850 werden een aantal honden in Chihuahua, Mexico, gevonden die zijn meegenomen naar de Verenigde Staten. Aanvankelijk waren deze honden niet erg populair omdat ze geen diens konden doen als werkhond, maar al snel werd duidelijk hoe leuk deze dieren zijn als gezelschapshond. Tegenwoordig staat de chihuahua in de Verenigde Staten in de top 20 meest populaire hondenrassen.

Gedrag


De chihuahua wordt vaak beschreven als een miniatuur-terriër aangezien zijn grote persoonlijkheid zijn kleine formaat compenseert. Het zijn pittige, zelfverzekerde, loyale en dikwijls temperamentvolle honden. Waarschijnlijk vanwege hun formaat blaffen deze honden veel zodat iedereen weet waar ze zijn. Chihuahua verstoppen zich vaak onder een kleedje op de bank en eigenaren moeten dan ook voorzichtig zijn dat ze hun op hun huisdier gaan zitten. Ze knuffelen graag en vinden het fijn om opgetild en gedragen te worden. Een probleem wat betreft het karakter is dat deze honden zich meestal aan één persoon, hun voornaamste verzorger, hechten. Ze beschermen hun eigenaar en happen naar iedereen die te dicht bij hun mens in de buurt komt. Training is niet makkelijk maar wel noodzakelijk, onder andere om te voorkomen dat het dier te erg gefixeerd raakt op zijn eigenaar.

Chihuahua's hebben beweging nodig al is het voldoende wanneer ze in de tuin of in huis kunnen rondrennen of een wandelingetje kunnen maken. Vanwege hun formaat zijn ze geschikt voor kleine huizen en appartementen. Het zelfvertrouwen van deze hond is enorm en ze zullen zelden onder de indruk zijn van wat dan ook. Ook voor grotere honden kennen ze geen angst en het is daarom belangrijk ze goed in de gaten te houden tijdens het wandelen. Over het algemeen kunnen chihuahua's omgaan met kinderen (indien ze met respect worden behandeld) en andere huisdieren. Deze van nature nieuwsgierige honden zullen u laten weten wanneer er iemand aan de deur staat. Ze wantrouwen onbekenden en zijn rond hen op hun hoede. Wanneer ze opgewonden, koud of bang zijn gaan ze trillen. In de winter hebben ze daarom een hondenjasje nodig (als u ze al naar buiten weet te krijgen). Dit ras heeft zelden last van gezondheidsproblemen.

Chihuahua's komen voor in twee variëteiten - met een langharige en een kortharige vacht.

Karakter


Chihuahua's hebben een aanhankelijk en liefdevol karakter. Doorgaans raken ze gehecht aan één persoon en kunnen schuchter zijn naar andere mensen.

De eigenzinnige kleine hondjes hebben veel karakter. Bij het uitzoeken van een puppy is het belangrijk eerst kennis te maken met de ouders. Het temperament wordt vaak van ouders op pup overgedragen het is lastig hier bij chihuahua's verandering in aan te brengen.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar chihuahua's mee te maken kunnen krijgen zijn onder andere patella luxatie (knieschijfontwrichting), hydrocefalie (ophoping van vocht rond de hersenen), hartziektes en hypoglykemie (lage bloedsuikers).

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 12 - 20 jaar
 • Gewicht ca.: 1,8 - 4,5 kg
 • Hoogte: 15 -23 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Laag
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: appartement
 • Minimale tuinoppervlakte: geen tuin
 • Rastype: schoothondje
 • Maat: Small
 • Energieniveau: Hoog
 • Benodigde beweging: tot 30 minuten

Chihuahua afbeeldingen

De hondzitting van de chihuahua op tapijt
Chihuahua slaapt op bank
Oreo-langharige zwart-bruine Chihuahua
Perziken!
Perziken!
Chihuahua
Kijk hoe knap ik ben
Rang
Rang
Zwarte, langharige Chihuahua-puppy.

Recente beoordelingen voor Chihuahua


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.