Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Deerhound

A GorGeoons, jonge scottish deerhound met een dikke, gezonde vacht Een prachtige schotse herdershond die op zijn mooie, lange poten in de houding staat Een gezonde jonge volwassen schotse hertenhond met een typische grijze en witte vacht Een mooie, draadharige schotse hertenhond die in het gras ligt Een close up van de prachtige, pezige vacht van een schotse hertenhond Een schattige deerhound die laat zien dat zelfs grote honden een leuke kant hebben Een wijdogige hertenhond die even uitrust tijdens een wandeling

Geschiedenis


De deerhound bestaat al sinds de middeleeuwen en is afkomstig uit Schotland waar ze werden gebruikt voor de jacht op herten. Ze werden alleen door de adel gehouden, mensen met een lagere rang dan Earl was het niet toegestaan deze honden te bezitten. Toen in de negentiende eeuw de jacht met wapens populairder werd nam het aantal deerhounds af. Door de formatie van een Deerhound Club in de jaren 1860 namen hun aantallen weer toe, maar tijdens de Tweede Wereldoorlog was er weer sprake van verval. Ook tegenwoordig komen deze honden niet veel voor, maar de kwaliteit van het ras is hoog.

Gedrag


De Schotse deerhound is een grote vriendelijke reus. Het is een lieve, trouwe en gemoedelijke hond die graag bij mensen in de buurt is. Ze passen goed binnen een gezin en kunnen uitstekend omgaan met kinderen, andere honden en katten als ze hiermee zijn opgegroeid. Ze lopen met een adellijke sierlijkheid en hebben hun naasten lief. Hoewel ze moedig zijn zullen ze nooit agressie uiten naar mensen. Over het algemeen blaffen ze niet maar zijn wel enigszins gereserveerd tegenover onbekenden. Als ze in de verte iets zien bewegen kan het jachtinstinct van deze snelle honden ineens naar boven komen.

Deerhounds houden van comfort en zullen proberen op uw bed of bank te kruipen om te slapen. Ze hebben een zacht bed nodig om comfortabel te kunnen liggen en om eeltplekken te voorkomen. Tijdens het wandelen hebben ze veel energie zijn ze dol op rennen. Omdat ze er plotseling vandoor kunnen gaan als ze iets hebben gezien kunnen ze het beste worden uitgelaten in een veilige, omheinde omgeving. Door hun goede uithoudingsvermogen zijn ze erg geschikt als hardloopmaatjes. Ze vinden het enorm leuk om met andere honden te spelen, waarbij ze zich als puppy's kunnen gedragen. Als jonge honden zijn ze erg actief, hoewel ze als volwassen honden kunnen veranderen in huismussen. Ze zijn dol op slapen, het liefste met u aan hun zijde. Deze gevoelige honden leren traag, een training gebaseerd op voer en beloningen werkt het beste. Harde woorden zullen er alleen maar voor zorgen dat u uw hond bang maakt. Ze hebben een 'hoe is dit in mijn voordeel' houding tijdens het trainen en als eigenaar heeft u dus veel geduld nodig. Het kan soms lastig zijn deze honden zindelijk te maken. De deerhound wordt wel beschreven als de beste vriend die je je kan wensen: ze voelen uw stemming aan en willen zo dicht mogelijk bij u in de buurt zijn als u zich neerslachtig voelt.

Sommige honden hebben last van verlatingsangst. Laat ze er daarom van jongs af aan aan wennen om korte momenten alleen te zijn. Als u thuiskomt zult u door deze hond worden begroet alsof u weken weg bent geweest (als ze ten minste zin hebben om van de bank af te komen). Twee keer per week kammen is voldoende om de vacht in goede conditie te houden, door het haar rond de snuit en oren te knippen blijft hun snuit er netjes uitzien. Deerhounds kunnen gevoelig zijn voor bloat, cardiomyopathie (hartspierziekte) en verdovingen.

Karakter


De Schotse deerhound heeft een gemoedelijk en ontspannen karakter. Als ze volwassen zijn vinden ze niets fijner dan slapen (op een zacht kussen). Het is een dociel hondenras dat alles en iedereen prima vindt. Ze vinden het fijn om te relaxen maar vinden het ook heerlijk om over open gebieden te galopperen, waarbij goed te zien is hoe atletisch deze honden zijn.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waas de Schotse deerhound mee te maken kan krijgen zijn onder andere botkanker, hartziekten, bloat, allergieën en inflammatory brain disease (hersenontsteking).

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 8 - 10 jaar
 • Gewicht ca.: 40 - 50 kg
 • Hoogte: 71 - 81 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium
 • Vachtverzorging: meer dan eens per week
 • Stad of land: Land
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: jachthond
 • Maat: zeer groot
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Deerhound afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Deerhound


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.