Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Duitse herder

Een volwassen duitse herder met een mooie dikke vacht Een mooie langharige duitse herder met mooie grote oren Een jonge duitse herder pup met een gezonde korte vacht Een volwassen duitse herder die ligt met zijn mooie oren gespitst Een volwassen duitse herder met een lange, zwarte en vos Een duitse herder zit geduldig te wachten op een aantal commando's Een close up van de mooie, dikke, zachte vacht van een duitse herder Een close up van de ongelooflijk grote oren van een duitse herder Een gezonde duitse herder die in volle vaart door de modder spurt Een gezonde volwassen duitse herder die rechtop staat, wachtend op een commando Een prachtige duitse herder die een stok uit het water haalt Het prachtige, lange, gespierde lichaam van een volwassen duitse herder

Geschiedenis


De Duitse herder is ontstaan in Duitsland. Het ras is het resultaat van een poging een hondenras tot stand te brengen dat kon dienen als herder en als bewaker van de kudde. Het ras werd later verder ontwikkeld om zijn intelligentie en moed te vergroten. Dit is de Duitse herder die we vandaag de dag kennen. De naam van het ras werd veranderd naar Alsatian of Elzasserhond. Na de Eerste Wereldoorlog werd het ras ook de herdershond genoemd, zonder het bijvoeglijk naamwoord Duitse. In de jaren 1930 besloten fokvereningen de originele naam weer aan te nemen. De Duitse herder is wereldwijd een van de populairste hondenrassen. Het ras is geschikt als politiehond, huisdier, waakhond, geleidehond en douanehond en wordt tegenwoordig ook gebruikt door zoek- en reddingsorganisaties. Duitse herders blinken uit in alles waarvoor ze worden getraind.

Gedrag


De Duitse herder is een atletisch, intelligent hondenras dat zeer geschikt is om te trainen. Dit ras haalt plezier uit het behagen van zijn eigenaar, al dient er wel sprake te zijn van een wisselwerking. Deze hond moet constant mentaal worden uitgedaagd en zal destructief gedrag gaan vertonen wanneer hij zich verveelt. De Duitse herder is bijzonder trouw, moedig en niet bang aangelegd. Ze hechten zich vaak voornamelijk aan hun verzorger, maar zijn heel geschikt als gezinshond. Leer deze hond vanaf dag één wie de baas is, anders zal hij zichzelf deze rol toekennen. Na het voltooien van de basistraining kiezen veel eigenaren ervoor hun hond verder te trainen. Zo leert uw hond zijn plaats in de roedel kennen (uw gezin) en houdt u zijn lichaam en geest actief.

Duitse herders zijn waaks over hun gezin en huis, maar gaan goed samen met kinderen en huisdieren. Ze kunnen agressief zijn tegen andere honden en wantrouwig en terughoudend naar onbekenden. Met de juiste training zal dit doorgaans echter niet voor problemen zorgen. Deze hond verhaart behoorlijk maar een paar keer per week borstelen is voldoende om zijn vacht te onderhouden. Duitse herders zijn onvermoeibaar en hebben dagelijks beweging nodig. Ze moeten de mogelijkheid hebben om vrij rond te rennen en te spelen. Over het algemeen is dit een gezond ras, maar wanneer de Duitse herder wordt doorgefokt kan hij last krijgen van heup- en elleboogdysplasie.

Karakter


Duitse herders hebben een aanhankelijk een beschermend karakter. Ze zijn waaks over het huis en gezin en zullen zich vaak gereserveerd opstellen naar onbekenden. Het is daarom belangrijk om deze honden zo jong mogelijk sociaal gedrag aan te leren. Ze kunnen dominant zijn tegen andere honden en hebben weinig geduld met kinderen wanneer ze het idee hebben niet genoeg te worden gerespecteerd.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar Duitse herders mee te maken kunnen krijgen zijn heupdysplasie, elleboogdysplasie, stollingsproblemen, maagtorsies, allergieën, huidaandoeningen en verschillende spijsverteringsproblemen.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 9 - 13 jaar
 • Gewicht ca.: 22 - 40 kg
 • Hoogte: reu - 61 - 66 cm; teef - 56 - 61 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Laag
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: herdershond
 • Maat: Large
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Duitse herder afbeeldingen

Camera
Duitse herder
Spook en Willow
Kael, onze 1-jarige gsd, hij is schattig
Witte Duitse herder.

Recente beoordelingen voor Duitse herder


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.