Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Engelse setter

Een rood en wit gecoate engelse setter, wachtend op een commond Een volwassen engelse setter met een mooie lange zwart-witte vacht Een volwassen engelse setter met een mooie, dikke, zwart-witte vacht Een volwassen engelse setter in ruste met een mooie rode en witte vacht Een jonge volwassen engelse setter met een interessante zwart-witte vacht Een close up van het hoofd van een prachtige, kleine engelse setter pup Een close up van de mooie, zachte, wit met bruine vacht van een engelse setter Een engelse setter's mooie, lange neus, en zachte, scruffy oren

Breed Rating (1 Reviews)

Uiterlijk
Karakter
Weerstand
Tuin

Geschiedenis


De Engelse setter is een van de oudste setterrassen die werd gebruikt voor de jacht op wild. De honden waren erop getraind om wild te vinden en stokstijf te blijven staan om de jagers te laten weten waar ze moesten kijken. Het ras is waarschijnlijk een kruising tussen de engelse springerspaniël, de erdigueiro de burgos en waterspaniëls. Rond 1825 werd er intensief met het ras gefokt om een hond tot stand te brengen die ver en breed kon zoeken. Ze zijn methodologisch in hun zoektocht naar een prooi en bevriezen instinctief wanneer ze er een hebben gevonden, in plaats van de achtervolging in te zetten. Er zijn twee soorten Engelse setters, namelijk showhonden en honden die zijn gefokt om te werken. De vacht van showhonden is veel langer dan die van werkhonden.

Gedrag


Engelse setters zijn eigenzinnige, vriendelijke honden die hun eigenaar graag bekoren. Ze kunnen eindeloos wandelen en rennen en zijn het gelukkigst wanneer ze buiten op ontdekking uit kunnen gaan en hun neus kunnen volgen. Indien ze voldoende beweging hebben gehad zijn deze honden in huis ontspannen en tevreden. Vergetend hoe groot ze zijn, komen ze graag bij u op de bank of op schoot zitten om te worden geknuffeld. Ze zijn vriendelijk naar andere honden, huisdieren, onbekenden en kunnen doorgaans goed omgaan met kinderen. Pas rond de leeftijd van twee jaar, en soms nog later, worden deze honden volwassen. Deze slimme hond reageert goed op een duidelijke training. Ze pikken de stemming van hun eigenaar op en kunnen gevoelig zijn. Vanwege hun toegewijde en lieve karakter doen deze honden het goed als therapiehond. Om te voorkomen dat deze hond in huis onstuimig is, heeft hij voldoende beweging nodig.

Een korte wandeling aan de lijn is voor een Engelse setter niet voldoende. Ze moeten vrij rond kunnen rennen en zichzelf vermoeien. De Engelse setter is goed in competities zoals flyball en agility. Het verzorgen van de vacht neemt de nodige tijd in beslag, met name van de oren en de lange haren op het lichaam en de staart. Door de vacht een paar keer per week te borstelen en regelmatig te laten trimmen houdt u deze in goede conditie. Engelse setters kunnen last krijgen van heupdysplasie en ook doofheid komt bij dit ras relatief vaker voor.

Karakter


Engelse setters hebben een levendig en relaxt karakter. Het zijn erg sociale honden die hunkeren naar uw aandacht of dat van een speelmaatje. Ze hebben er een hekel aan om de hele dag alleen te worden gelaten en de kans is groot dat wanneer u thuiskomt er aan uw meubels is gekauwd. Deze gezinsgerichte hond kan goed omgaan met kinderen en indien goed gesocialiseerd ook met andere huisdieren.

Vanwege hun hoge intelligentie en goede geheugen reageren deze honden het beste op een beloningsgerichte training. Door ze teveel te dwingen zal hij koppig worden en u de rug toekeren.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de Engelse setter mee te maken kan krijgen zijn onder andere heup- en elleboogdysplasie, doofheid, epilepsie, progressieve retina atrofie (degeneratie van het netvlies wat kan leiden tot blindheid) en osteochondrose (overmatige opbouw van kraakbeen rond de gewrichten wat kan leiden tot zwelling van de gewrichten en verlamming).

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 11 - 15 jaar
 • Gewicht ca.: 20 - 36 kg
 • Hoogte: 61 - 64 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium
 • Vachtverzorging: meer dan eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: vogelhond
 • Maat: Large
 • Energieniveau: Hoog
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Engelse setter afbeeldingen

Een hele brave, wat oudere Engelse setter.
Onze Miss Bella.nu 11 jaar oud en ontzettend lief. Ze is allergisch en heeft haar schildklier niet op orde sinds ze gesteriliseerd is.

Recente beoordelingen voor Engelse setter (1 of 1)


4 Sterren:

0

3 Sterren:

0

2 Sterren:

0

1 Ster:

0

Miss Bella is nu 11 jaar en luistert erg goed naar ons. Ze heeft een onafhankelijke natuur en doet precies wat ze zelf wil. Een wat oudere hond weet alles en ze gaat dan ook haar eigen gang. Het is ee - Yolanda,