Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Griffon fauve de Bretagne

Een knappe griffon fauve de bretagne wachtend op een commando Een mooie griffon fauve de bretagne met een zandkleurige vacht Een vrolijke griffon fauve de bretagne met een sjaal om zijn nek

Geschiedenis


De griffon fauve de Bretagne is ontstaan in Frankrijk waar hij werd gebruikt voor het jagen op beren en wolven. De griffon fauve de Bretagne komt al voor sinds de dertiende eeuw en wordt als zweethond geclassificeerd. Ze speurden in een roedel hun prooi op en dreven het in een hoek. Met het uitsterven van de inheemse wolf tegen de negentiende eeuw verdween het ras bijna. Een fokprogramma in de jaren 1940 heeft het ras gered. Sinds de jaren 1980 is het ras een populaire jachthond en komen met name in Frankrijk veel voor. Buiten Europa is de griffon fauve de Bretagne echter een vrij zeldzaam ras.

Gedrag


De griffon fauve de Bretagne is een trouwe en aanhankelijke hond die het liefste in de buurt van mensen is. Over het algemeen zijn ze vriendelijk tegen iedereen die ze tegenkomen. Ze vinden het heerlijk om bij u op de bank te kruipen en te knuffelen, maar toch zijn het echte werkhonden die niets liever doen dan het opsporen en najagen van een prooi. Puppytraining en training als volwassen hond is noodzakelijk om deze dappere hond goed af te richten. Het zijn alerte honden en daarom goede waakhonden, die u zullen waarschuwen als er iets niet in orde lijkt te zijn. Ze kunnen te speels zijn en in hun enthousiasme een kind omver duwen, al zullen ze dit nooit met slechte bedoelingen doen. De griffon fauve de bretagne is vrienden met iedereen die hij ontmoet.

De griffon fauve de Bretagne heeft een uitstekend probleemoplossend vermogen en zal een manier vinden om uit uw tuin te ontsnappen. Begin vanaf de eerste dag met de training en zet dit het hele leven van uw hond voort. Ze leren vrij traag en dit komt niet door een gebrek aan intelligentie maar door hun eigenwijze ingesteldheid. Een beloningsgerichte training werkt het beste, een harde training kunnen ze niet verdragen. Leer uw griffon fauve de Bretagne als eerste te luisteren naar het commando 'hier'. Het zijn jachthonden en als ze eenmaal een prooi hebben geroken is het heel moeilijk ze terug te krijgen. Sommige honden luisteren uitstekend naar het commando 'hier', andere zijn Oost-Indisch doof als iets hun aandacht heeft getrokken. De griffon fauve de Bretagne vindt het het fijnst om in het gezelschap te zijn van andere honden en zal spelen zodra hij de kans krijgt.

Griffons hebben een hoop beweging nodig. Als ze dagelijks niet voldoende beweging krijgen en er niet genoeg met ze wordt gespeeld, zullen ze nerveus worden en zich gaan vervelen. Een paar snelle blokjes om is niet voldoende. Het zijn goede hardloopmaatjes die zich goed kunnen aanpassen, al hebben ze de mogelijkheid nodig om hun energie kwijt te kunnen. Maar als ze voldoende fysieke uitdaging krijgen zijn het fijne, gehoorzame huisdieren.

De griffon fauve de Bretagne moeten een aantal keren per week worden gekamd om dode haren te verwijderen. Daarnaast heeft hun vacht echter niet veel verzorging nodig.

Het is een gezond ras dat niet gekenmerkt wordt door gezondheidsproblemen.

Karakter


De griffon fauve de Bretagne heeft een koppig maar aanhankelijk karakter. Het zijn enthousiaste jagers met een groot uithoudingsvermogen en ze zullen met plezier de hele dag aan uw zijde eropuit trekken. In huis zijn ze rustig en inschikkelijk, al helpt (zoals alle honden) vroege socialisatie bij het vormen van een evenwichtige en gehoorzame hond. Dit zijn geen agressieve honden en over het algemeen gaan ze goed samen met andere huisdieren binnen een gezin.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de griffon fauve de Bretagne mee te maken kan krijgen zijn onder andere heup- en elleboogdysplasie, oogproblemen en allergieën.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 10 - 13 jaar
 • Gewicht: 17 - 21 kg
 • Hoogte: 48 - 56 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: land
 • Minimale woonoppervlakte: klein huis
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: jachthond
 • Formaat: Medium
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: tot één uur

Griffon fauve de Bretagne afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Griffon fauve de Bretagne


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.