Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Lancashire heeler

Lancashire-heeler-walking Lancashire-heeler-buiten Lancashire-heeler-puppy Lancashire-heeler-friends

Geschiedenis


De Lancashire heeler, ook wel de Ormskirk Heeler genoemd, is afkomstig uit Lancashire, UK. Al meer dan 150 jaar wordt dit ras als werkhond gebruikt. Het werd ingezet voer het hoeden en drijven van vee naar de markt. Deze honden waren klein genoeg om in de hielen van het vee te happen om ze in de gewenste richting te dwingen en snel genoeg om niet te worden getrapt. Daarnaast waren ze uitstekend in het bestrijden van ongedierte op boerderijen. Het ras verdween toen boeren niet langer gebruik maakten van honden om het vee te drijven. Er wordt aangenomen dat het ras zoals we dat tegenwoordig kennen een kruising is tussen de Manchesterterriër en de welsh corgi om een compacte, black and tan hond tot stand te brengen. Deze honden zijn identiek aan de oorspronkelijke heelers.

Gedrag


De Lancashire heeler kan het best worden beschreven als alert, actief en vriendelijk. Ze kunnen goed omgaan met wat oudere, respectvolle kinderen en passen goed binnen een gezin zolang ze voldoende beweging krijgen. Hun natuurlijke herdersinstinct kan een probleem zijn met kleine kinderen, al kan dit met de juiste training worden afgeleerd. Ze zijn erg liefdevol naar hun gezinsleden en accepteren bezoek over het algemeen goed. Heelers kunnen op hun hoede zijn naar onbekenden in hun huis, dus het is het beste om veel mensen bij thuis uit te nodigen als uw lancashire heeler nog een pup is.

Indien niet goed gesocialiseerd kan de lancashire heeler agressief zijn naar andere honden. Puppycursus en wandelen op plekken waar andere honden aanwezig zijn, helpt problemen voorkomen.

De Lancashire heeler is intelligent maar eigenwijs. Ze houden er zo hun eigen ideeën op na en zullen soms zin hebben om te leren en soms niet. Een geduldige, vriendelijk maar duidelijke training is noodzakelijk. Positieve stimulatie, spel en snacks werken het beste. Door hun jachtinstinct hebben ze de neiging achter kleine dieren aan te rennen. Houd hiermee rekening tijdens het wandelen en kies een veilig gebied uit of houd uw hond aangelijnd. Zoals voor meer hondenrassen geldt kan het per hond verschillen hoe goed uw huisdier naar het commando 'hier' luistert.

Hoewel het een kleine hond is, heeft de Lancashire heeler vrij veel beweging nodig. Dagelijks een lange wandeling is voldoende al zullen ze blij zijn met meer. Ze houden ervan rond te rennen en door met een bal of frisbee te spelen kunt u ze de nodige beweging geven. Ook is de Lancashire heeler bijzonder sterk. Sommige Lancashire heelers kunnen vrij lui zijn en zullen genoegen nemen met een relatief korte wandeling, om vervolgens thuis op de bank een dutje te doen. Ze zijn goed in agility, obedience en flyball.

De gladde vacht van de Lancashire heeler is vrij makkelijk te verzorgen. Om de paar dagen kammen om de dode haren te verwijderen is voldoende.

Dit is een gezond ras met relatief weinig gezondheidsproblemen, al komen oogproblemen, zoals lens luxatie, voor.

Rasinformatie


  • Status: Zeldzaam
  • Levensverwachting: 12 - 15 jaar
  • Gewicht ca.: 4,5 - 8 kg
  • Hoogte: 25 - 31 cm
  • Zeldzaam: Nee

Lancashire heeler afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Lancashire heeler


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.